Postao/la lucija05 » 12 ruj 2011, 10:21
Da li i gdje upisati dijete na slobodnu aktivnost ovisi najviše o samom djetetu.
Starijeg sam probala sa nepune 4 upisati na ginastiku, načelno se to njemu jako svidjelo, ali se zabravo bojao grupe, nije se htio odvojiti od mene. Pa sam odustala i ponovo probala kad je bio nepunih 5, sad će 7 i dalje rado ide na gimnastiku.
Mlađi je sa nepune tri išavši po brata plakao da hoće i on na gimnastiku, pa je i krenuo sa nepune tri. Prošlu cijelu godinu je bio u najmlađoj grupi gdje su roditelji prisutni i smiju pomagati djeci što i koliko žele. Treneri su izvrsni, imaju divan pristup prema malcima i izuzetno puno strpljenja.
Koliko god sa strane izgledalo da oni možda trčkaraju bez reda to baš i nije tako, vidim da je moj mališa u tih godinu dana izuzetno motorički napredovao i sigurna sam da je između ostaloga i gimnastika zaslužna tome. Uče oni i o disciplini, svaku vježbu ponove dok ju ne naprave ispravno. Na poligonu npr. moj miš nikako nije preskako iz obruča u obruč, nego ih je htio zaobići, ali sam ga ili ja ili treneri svaki put vraćali i naravno nakon nekog vremena vraćanje više nije bilo potrebno. I vjerujte, nije im dosadno, doslovno uživaju, skaču na trampolini, igraju se u bazenu sa spužvicama...
Ove godine sa nepune 4 je prešao u stariju grupu u kojoj nema roditelja. Čak ga uskoro planiram upisati i na neki zbor, ali to ćemo tek vidjeti...
veliki šećer, škorpija, 2004.
mali šećer, još jedna škorpijica, 2007.