Postao/la Kolberg » 04 lis 2011, 16:32
Mislim ja znam da je to nekima smješno, al kad si pred zidom (kao što sam ja bila) da više nemožeš ni sjediti niti raditi, vrat ti je stalno ukočen i ništa ne pomaže onda se čovjek odluči na to. Na tretmanu sam bila 30.08 , malo iza mene i muz koji je skoro tri mjeseca hodao sa iskrivljenom kičmom.
Mogu reći da to užasno boli. Meni je genetski jako zarotiran atlas u desno (ima moja mama, tetka i baka), kuk se cijeli zarotirao u desno, noga dulija za 2 cm (nije mi bilo jasno ovo ljeto zasto stalno vucem desnu sandalu po pločniku i zasto vec par godina gazim nogavice od hlača na desnoj strani). Sve je to bilo uzrok jake rotacije. Nakon tretmana moj organizam je uzasno reagirao i jos uvijek imam jake reakcije. Cijelu noc i dan sam povracala, uzasna glavobolja. Nakon toga mi se javio gastritis pa da poludis i a sad sam i dobila mega anginu. Ali moram priznati da sada mogu normalno sjedjeti, vrat je fin i mekan i glava ne boli vise.
Gospođa tamo mi je rekla da zbog skraćenih mišića na desnoj strani leđa moram stalno vježbati. Zbog duple hernije na vratu i jedne na lumbalnoj kralježnici, degenerativnih promjena na kičmi i dehidracji kralježaka otišla sam i kod fizijatra jucer i dobila sam 10 terapija.
Neznam, za mene namjestanje atlasa vrijedi svake kune. Imam i lordozu i skoliozu i napokon mogu hodati sa prsima van, a ne pogrbljena i uvucena. A te dvije bolesti moram korigirati sa vježbama. Tjelu treba oko 8 mjeseci da se kičma ispravi i da se kralješci slože. Kod nekih ljudi ovisno o početnom stanju proces traje i par godina.