prvi put pišem na ovom podforumu, nakon mjeseci na trudnoci
moj malac sad ima dva mjeseca i mm i ja upravo razmisljamo o preseljenju (duga prica) pa bih htjela cut objektivnih misljenja...
sad smo na selu, koje je 10 min voznje udaljeno od grada (u kojemu radim). taj grad i nije nesto, mali je (16 000 stanovnika
) ali ipak je grad.e sad... stvar je u tome sto dvojimo izmedju prepredivne kuce tu u selu: nova, uređene dvije etaze, uređeno dvoriste, dvorisna zgrada na kat, garaza, miran dio sela (nije na glavnoj cesti), iza je mala sumica, kraj kuce livada. idila. i moji starci preko puta
(bez sale, baka servis, a u ulici puno djece!)druga kuca je u gradu, isto u mirnijem dijelu di su kuce, ali skroz blizu centra (i mog posla i skole za frana). ta lokacija joj je jedini adut protiv ove na selu. inace je stara gradnja, ali obnovljena. ima malo dvoriste i to je sve.
sad kad sam to opisala
znaci sve dileme oko izbora mjesta svode se na frana i okolinu u kojoj ce odrasti.
onda se to proteze na pitanje sto ima veci utjecaj na dijete, geni, odgoj, ulica? al necu toliko razvlacit.

tak da dobro razumijem sta govoris za njivu.

) u njima vide idole, bar dok su maleni. al na kraju ipak krenu nekim svojim putem... zar ne? il se ja to samo tjesim... dize mi se kosa na glavi kad dida kaze kad ce fran s njim na traktor...

isla sam prosle godine nazad u svoje selo i vidim koliko ta djeca nemaju opcija da bilo sto rade u zivotu osim sto su vani stalno bez roditeljeskog nadzora dok u gradu to nemozes.