Sada je: 09 kol 2026, 01:49.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

brigita je napisao/la:a u čemu držite detrđen u prahu

Trini je napisao/la:u originalnom pakiranju.

saptacica je napisao/la:A kao ste s onim gel kapsulama? Ja jučer kupila za šareno jer mi je netko nahvalio, ali nisam još isprobala.
Inače: šareno-tekući, bijelo-prašak. I drago mi je da je to mašini i majstoru milo.

http://www.jatrgovac.com/usdocs/persil- ... -large.jpg
.Ma nema meni bolje od te kombinacije
E da uzela sam za promjenu i ona Lenor zlatni 
folne je napisao/la:Ovo da se ne pere samo tekućim je iz onih uputa nekog majstora na Rodi:-
Perilicu ćete očistiti sodom-bikarbonom u sedam koraka
Postupak temeljitog pranja perilice obavit ćete bez rublja.
1. Otopiti kilogram kristalne sode ili 300-400 grama čiste sode u prahu u kipućoj vodi (ne u aluminijskoj posudi jer će pocrnjeti kao u perilici posuđa).
2. Otvoriti vrata od mašine i usuti u bubanj 3-4 litre vode.
3. Na to sipati u bubanj otopljenu sodu, zatvoriti vrata.
4. Uključiti program za bijelo, 95 stupnjeva (samo pranja, naravno), mašina uzima ostatak vode i pere… (da ne bi brzo ispumpala ovo što smo stavili, nikako ne staviti na predpranje). Uključiti i tipku intenziv i tipku wasser plus ako postoje. Znači peremo na 95 stupnjeva praznu mašinu. Što duži program, to bolje.
5. Program ide do kraja, zaključno sa svim ispiranjima i centrifugiranjima.
6. Kad je program gotov otvoriti filter i očistiti ga.
Tijekom pranja može se umjereno pjeniti u bubnju: to je nataloženi deterdžent iz perilice koji soda čisti jer se ona ne pjeni. Soda izvrsno otapa u vrućoj vodi nataloženu masnoću, omekšivače i ostale naslage u mašini.
7. Postupak ponoviti, ali ovaj put s običnim alkoholnim octom.
Ocat možete usuti u dozirnu posudu dok se mašina puni vodom ili kad je već napunjena. Znači, opet program na 95 stupnjeva (samo pranje) i usuti litru octa.
Nemojte slušati svakakve savjete, kao onaj da treba usuti ocat i sodu bikarbonu pa onda staviti mašinu na centrifugu. To je za američke mašine koje uglavnom nemaju grijač, peru agitiranjem, slabo cijede, očajno peru, treba stavljati klora da bi rublje bilo bijelo…
....
.

Barbi je napisao/la:A jel Nano, to prvi put čujem, mogla bih i ja onda nekad prašak kupitiJa naime samo tekuće, lakše mi nalijevati nego grabiti
i to je isključivi razlog.

bojim se da ce iz moje mrtvaci ispadati!
? Ali dobro, sad imam za još jednom ponoviti postupak
.

).
al ja kopčam
hvala, probavam!
jer sama sebi nisam Crazy Daisy je napisao/la:nisam glasala, anketa je pre štura![]()
koristim prašak za bijelo i svijetlo, tekući za tamno i crno.
Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.