Sada je: 11 lip 2026, 20:22.

Školarci 2011/2012.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Školarci 2011/2012.

PostPostao/la martina mama » 18 ruj 2011, 21:34

Razumin ja da je tvoj muz na iglama, al ako te baci niz balkon, gadno mu se pise.:-) E, sloboda je super stvar, al tako je tesko biti siguran kad djeca mogu. Ja isto nastojim biti opustena i pustiti sto vise slobode jer marta jos i sama ima strahove. Kreso bi ju rado vezao za nogu. Ovo ljeto sam martu pustila po bacvicama da ide di hoce. Kreso mi hoce oci izvaditi da sam nemarna. Sad kad se malo rascistilo, dam joj i sestru kad ide po sladoled. Marta sva ponosna. Ema u nju gleda ko u Boga, a kreso u panici.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 18 ruj 2011, 21:44

Hehehe ajde da i ja mojeg malo olajam. Pre par mjeseci lezim na trosedu u dnevnoj sobi i kazem mm nemamo nista slatko doma ajd sidji dole do prodavnice da kupis cokoladu. I on kao ej mrzi me sad bla bla i Jovan sam kaze mogu ja?? I ja onako ispruzena na trosedu (a jako mi se jelo) kazem mozes slobodno (do tada nikad nije bio sam do prodavnice). Ovo je bilo negde na pocetku proleca. Napolju je bio mrak negde oko 7 sati. I pocne moj Jovan da se oblaci uzurbano jako sretan i radostan da ce sam do prodavnice. A muz me streli pogledom i onako mi sapce ma jel ti to ozbiljno jel si normalna. A ja jednostavno nisam mogla da mu kazem ne smee jako se veselio a i mene se jela cokolada ovaj. :oops:
Mi zivimo na trecem spratu. Krenu Jovan sam dole niz stepenice i samo kaze meni sacekaj mama da se ne ugasi svetlo i ja kazem javi mi samo kad si dolje. A prodavnica je u nasoj zgradi al mora zaobici zgradu na cosku. A mm turbo trci za njim al da ga ovaj neprimeti. Ja sa prozora vidim ide Jovan prema prodavnici a iza bandere stoji mm. Nemogu vam opisat taj osjecaj. :lol
Prvo nije smio da ga Jovan nikako primeti. Drugo Jovan je bio jako brz kad je sisao sa stepenica. A drugo ovaj stari se morao uvuc da ga ovaj ne primeti da je izasao. Pa onda dolazi Jovan sav sretan i ja mu kazem udji odma u wc da operes ruke a ovaj stari se uvuce i svi smo na kraju bili sretni i veseli. :yess
Danas prakticiramo sam da ode samo do ove prodavnice i opet ga sledim na prozoru.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 19 ruj 2011, 09:01

Irena, svaka čast na hrabrosti; veliki korak za tebe, a malen za Jana :yess
Mi imamo "situaciju" u školi i sad sam na 100 muka kako dalje; Denis je imao mioklonizam (tresla mu se šaka, oblik parcijalnog napada s kojim se i borimo cijele 3 godine), to je po mom naputku rekao asistentu, on je obavijestio profu, ova rasku, a raska u panici mene zvala. Ja sam ostala mirna jer je to uobičajena stvar, ali škola se sada ljuti jer nisam dojurila po njega i pokupila ga.
Ravnateljica sada traži potvrde i dozvole da Denis može "takav" ići u školu jer će ubuduće zvati hitnu :roll
Možda da i napiše neuropedijatrica da epilepsija nije zarazna??? :angry
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 19 ruj 2011, 23:46

Ja mogu zamisliti paniku koja je nastala i skoli. Sjecam se prvog martinog napada. Jedvs sam joj uspjela dati diazepam, a hitnu sam docekala trceci po kuci u gacicama i grudnjaku. Vec drugi put sam hitnu docekala otusirana, obucena, nasminkana. Kasnije vise uopce nismo zvali hitnu. Nije to lako. Ja jos zivim sa strahom od napada i, iako sve odradim po zanatu, uvijek me drugi dan plesne neka depresija, ocaj kad mi suze same idu ne znam vise zbog cega i tako. Ne, cudi se, nadice. Odi kod ravnateljice i educiraj ju. Ne zna, zena nista o tome.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 20 ruj 2011, 00:10

pa, donekle se čudim jer epilepsija pogađa 30% stanovništva i Denis im sigurno nije prvi slučaj (statistički gledano).
A da ih i tu moram educirati, ehhh, pored interneta danas ...
Zvala školsku liječnicu i tražila da održi edukativno predavanje u školi
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 20 ruj 2011, 14:35

irena i majo,bas ste me nasmijale sa svojim dogodovstinama..apolo 13 i tata iza bandere :D vjerujem da cu i ja tako jednog dana..

nama je raspored tijekom dana totalno bukiran...gore nego prije..prije je bar bio malo dulje u vrticu pa sam stigla nes obaviti,ili u trgovini ili doma ili po salterima..ali sad nis ne stignem..u skoli je dva i pol sata..za to vrijeme ucim koreografije za zumbu,odem u konzum i kupim gotovo jelo..odem po njega u skolu..da,prije skole jos i vjezbamo na strunjaci..kad dode iz skole,jede pa malo na ljuljacku dok ja pogledam sta ima za zadacu i dok mu sve pripremim da bi ju uopce mogao rijesiti..nakon toga opet strunjaca i vec je 20h skoro..
sto se tice prepricavanja prica...ma on to zna..mislim,prepricati sto je radio,s kim,kad..u detalje..ali kad poslusa pricu i pitam ga, ko da je izgubljen..ko da ju zna na pamet ali ne razumije kad ga pitam..hm...

nadice,ne vjerujem da ravnateljica misli da je zarazno,samo se valjda boji sto i kako...dobro je da si organizirala edukaciju..ja stvarno ne znam kad ti stignes sve sto stignes...
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 22 ruj 2011, 10:19

mi doma bolujemo vec danima..svi redom..al danas ipak idemo u skolu jer se bojim da ne izostane previse..imam tjedni nastavni plan pa smo doma radili ono sto su oni u skoli..cak sam isla i u knjiznicu naci neki igrokaz (Jesenko) da doma obradimo...ima nekoliko recenica...pa sam pretipkavala na brajicu...ajme koliko mi je to vremena oduzelo dok sam provjerila svako slovo i interpunkcijski znak..da bi imao u skoli ako zatreba i da uciteljica vidi da smo mi to doma radili...
neki dan se skoro rasplakao jer je bio doma a u skoli je bio engleski :roll :) a on je tako jako htio uciti engleski...e pa danas je opet eng,valjda bu sad na miru...tko zna hoce li uopce htjeti pokazati koliko dobro zna engleski...
i on je zapravo napredan sto se tice citanja jer njegovi u razredu citaju slikice a on tekstove :srca
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 22 ruj 2011, 11:25

mi smo eto došli do viših razreda, pa lektiru možemo posuđivati u knjižnici za slijepe tj njihove audio knjige
I poludila sam zato što je morao naučiti opseg i površinu Zemlje - mislim, to su podaci koje zaboraviš odmah nakon testa,a puno je važnije što zna nabrojati kontinente i oceane.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 22 ruj 2011, 11:42

Jucer ucili zagreb- glavni grad hr. Ne znam bih li se smijala ili plakala. Koliko nabacanih inf koje treba prvo razumjeti. Ucili vazne punktove u zg. Zapamtili samo one koje je vidjela. Sad kad idemo na kontrolu, onda obavezno obici i ono sto nismo. Ljuta je da nema Muzeja grada, Tehnickog muzeja jer to ne treba uciti. Sad pitanje za vas u zg. Kojem svecu je posvecena katedrala? Je li sv Marko zastitnik grada?
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 22 ruj 2011, 11:51

ja mislim da je Majka Božja od Kamenitih zaštitnica grada
eh, da - i uče u kojem postotku ima kopna a koliko mora - da ne velim da postotak još nisu učili :ajme
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 22 ruj 2011, 12:00

Evo, nasla. Katedrala je posvecena uznesenju majke bozje i kralju stjepanu. Zastitnica jest gospa od kemenitih vrata ili majka bozja od kamenitih vrata. Puno inf.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 22 ruj 2011, 15:52

ajme meni..stvarno previse informacija..

nama je danas dosla defektologica iz vinko beka..nisam ni znala,ali kad ona dode odvede ga u drugu prostoriju i onda sami obraduju to isto gradivo..nije mi to bas jasno..kakvog to smisla ima?gdje je tu onda integracija?drugi put ce doci ranije pa ce odraditi sta trebaju pa da ne izostaje s nastave..a jedva je docekao da dode na eng i na kraju nije bio na eng..ah..

ali def je jako zadovoljna..mislim da to nije od njega ocekivala...da je tako dobar,da je koncentriran,da sve zna (i geom.oblike i tijela i nizove i citati,pisati..)...bas je bila iznenadena...stalno su mislili da nece dobro funkcionirati u skoli..no dobro,jos cemo vidjeti,tek je pocetak..
kaj se tice knjiga u knjiznici slijepih..pa ja mislim da ih imaju i za nize razrede..to sam se i ja kasnije sjetila..budem otisla jedan dan da vidim kaj imaju..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 23 ruj 2011, 08:31

imaš popis na netu, i nemaju uglavnom za niže razrede (osim Družbe Pere Kvržice)
Ne, ne bi ti ga smjeli izdvajati iz razreda jer dijete onda gubi od nastave - ja sam se to me oštro usprotivila, pa su poštivali moj zahtjev.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la fancy » 25 ruj 2011, 16:22

Da samo znate kako je curica iz I2 divna, ostaje u produzenom, pa kad ja dolazim po moje ucenike, uvijek me poljubi i zagrli, dusa moja lijepa. Mislim dA JE umjerena MR, jos nismo dobili papir, jer mama nije vodila nikad dijete na kategorizaciju, na upisu je pedagogica skuzila da nesto nije OK, a mama ima laku MR :ajme ]
A ja bi' je kuci vodila. Pa kad mi nacrta veeeliko srce i krene objasnjavati da je to samo za mene :luv
Zao mi, bas mi zao sto nije kod mene u razredu, njena uciteljica nema ni zivaca ni vremena da radi bilo sta mimo redovnog plana, a naravno da dijete to ne moze i ne zna kad joj se samo nabaca kao i ucenicima bez pp. I stalno se nesto na nju zali, kao sta ce u redovnoj, sto nije u specijalnoj...doslo mi je da je zavalim preko nosa jednom :hahaha :dada :baba
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Otocanka » 25 ruj 2011, 21:40

Lijepi pozdrav cijeloj ekipi! :mah Od ove godine vam se i Viki i ja pridružujemo.

Prvi tjedni u školi prolaze dobro. Dobila je super učiteljicu (rekla bih "to good to be true" tj. još uvijek ne mogu vjerovati), a to je bio dio kojeg sam se najviše bojala. Iako smo kupile knjige za poseban program, učiteljica je rekla da će "furati priču po redovnom, pa gdje zapne, ići će po posebnom programu". :yess (čak nam je i dala neke knjige za redovan program tako da ih ne moramo kupovati :klanja )
Nakon I polugodišta kreću s testovima, i to će pokušati po redovnom, pa ako neće ići, ona će sastaviti test za nju.

Asistenta/icu nismo dobili, a hoćemo li - ne zna se (kod nas to može biti u bilo kojem dijelu godine) :dunno .
Dio koji me malo zabrinjava je što već sada zadaće pišemo 3-4 sata, pa se pitam kako ćemo stizati kroz koji mjesec kad krene učenje slova i brojeva (za sada još rade grafomotoriku).

Inače, ima ih 26 u razredu od čega je (prema riječima školske def.-log.) 6-ero djece s PP, a Viki je "najteži slučaj". Nadala sam se da će ih staviti u dva razreda, ali nisu. Prema informacijama od drugih mama, samo su moja Viki i još jedna Viki :D , djeca s PP. Ipak mi se čini da je to preveliki razred za dvoje djece s PP. :conf

A da, još jedna pohvala za učiteljicu - nisam željela Vikici stavljati dodatne predmete (ostala sam u šoku kad sam čula da od 1.razreda ima njemački - rekla sam da ni hrvatski ne zna :lol ), pa ju nisam upisala na vjeronauk. Dakle, učiteljica je, ničim izazvana, rekla da će ta dva sata u tjednu ona raditi s Viki "jedan na jedan". :zivili
Otocanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la martina mama » 25 ruj 2011, 23:52

Otocanka, prvi razred je svima sok. Pogotovo za djecu s pp. Mi smo u prvom razredu radili po cetiri sata dnevno i trcali za gradivom. Bilo nam je grozno dok nismo uhvatili ritam. Stav vase uciteljice mi se cini ok. Guraj dobru suradnju i radite!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 26 ruj 2011, 08:32

eh, mi nismo ni smanjili intenzitet učenje, sada u 5. je još i gore :/
što me navelo da se počnem propititvati - čemu sve to? Zašto da jakinjim svoje dijete satima da bi on zapamtilo podatke o opsegu i površini Zemlje, sve godine u pretpovijesti, kemiju i fiziku ... kada to njemu u životu neće ništa značiti (nije ni meni) ... a pri tome ubijem sebe, ubijam njega, od života imamo samo škola-učenje-terapije
Teško uči nove pojmove, možda smo došli do granice :dunno Ne želim da ja ili sustav izbrišemo smješak s njegovog lica, a kako smo krenuli, na najboljem smo putu.
Jučer je preležao cijeli dan slušajući priče jer ga je boljela glava, prestalo je nakon što je popio sirup ... i bio je sretan, kao i ja gledajući ga sretnog :luv
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 26 ruj 2011, 10:13

Nadicina pitanja i dvojbe su i moje. Zapravo, kao i nadica, ni ja nemam dvojbe izmedju skole i osmjeha. Tesko je naci balans. Mi smo sk godinu startali s nekim malim virozicama. Nastojimo pratiti skolu, al jos nismo zagrizli kako treba. Ide nam i ovako. Koliko zapamti, zapamti. Bedaste definicije poput toga sto je ritam, sto je zlatna bula i tko ju je donio smo preletili jer te inf ne vrijede nista kad su nabubane napamet.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la a zakaj » 26 ruj 2011, 11:56

a i mi smo tu negdje.

ono sto je meni veliki problem, da je antuna nekad puno jednostavnije motivirati na ucenje, nego na terapije. Evo, kako je poceo 5. razred, ne trebam ga uopce tjerati, sam hoce, i zahvaljujuci tome je dobro startao.
Njemu su zanimljivi ovi novi predmeti, geografija i povijest, toliko da mu nije onda ni problem uciti podatke poput povrsine i opsega. Zapravo, mislim da je tu dosao na svoje - ti udzbenici uvelike lice na djecje enciklopedije, kakve guta citavo djetinstvo. Jedino ga tisti sto se nigdje ne uci paleontologija.
Njemu su problem druge stvari: kad se trazi kreativnost 'na skolski nacin' - npr. pisanje sastavaka i kad se susretne s necim sto ne skuzi isti cas (npr. u matematici); u oba slucaja zablokira.

sto se tice vremena, mi smo mu olaksali tako da smo maksimalno srezali skolske sadrzaje (ne ide na vjeronauk, 2. jezik, informatiku ni tjelesni) pa mu je satnica podnosljivija. Kod zadaca mu najvise vremena oduzima pisanje, pa to uglavnom ja radim umjesto njega; pustim ga da napise nekoliko rijeci (ili mat. zadataka) sam, ali uglavnom meni diktira. Kad treba nesto nacrtati - on nacrta, ja obojam. Sad su trebali iz povijesti napraviti obiteljsko stablo - to sam ja napravila i poslije smo zajedno to pogledali i porazgovarali. Vazno mi je da on zna i kuzi, ali da se to postigne uz minimum vremena.
a zakaj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la martina mama » 26 ruj 2011, 12:02

Gle ti frajera!! On bi jos paleontologiju u skolu. :-) ponavljamo prirodu. Kaze marta da je zlatnu belu donio bula IV:-) vrag odnija njih i bulu i belu
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 26 ruj 2011, 19:45

I mi u petom ubacili u iduću brzinu ( višu :shock ) - "srećom" smo na prilagođenom pa kratimo i prekrajamo - no onda je tu pitanje koliko i kako kratiti... Eh kad bi bilo po mome - kratila bih ja štošta - ne samo Janu već i ostalim petašima ;) no za sada se nastojimo snaći i mi i profači...
Ponekad i ja zagrajsam pa pretjeram ( npr. pjesma Val a ja udri s Janom po personifikaciji :ajme ) srećom me profesorica "lagano zabrenzala"...
Teme iz prirode, povijesti, geografije Janu su ( za sada) zanimljive - udžbenici su ( kako a zakaj piše) "encikopedijski" a Janu to paše...
No gradiva je zaista too much - kratili il ne kratili ... meni se čini da u moje vrijeme to baš i nije bilo tako - ali to je bilo tako davno da se više i ne sjećam zapravo :hahaha
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 26 ruj 2011, 21:19

U mom drustvu se cesto zapodjene ta tema kako se u nase vrijeme ucilo manje. Definitivno se ucilo kasnije, al budalastina i bubanja napamet je bilo i onda. Meni se ipak cini da je najveci nedostatak ovog sistema sada da se minimalno ili nikako njeguje zdrava logika. Ne uci ih se raznisljati, povezivati cak i ondje gdje bez logike nikako ne ide. I mi smo bubali duzine radiusa Zemlje i njen opseg, kojekakve gluposti o industrijama z svakom selu u Jugi. A sjecate li se zakljucaka avnoj-a, a natjecanja tito revolucija mir. Ajde, bilo je i onda budalastina. Naravno da to nije opravdanje da ih i danas bude. I ajde, pitanje za vas iz zg. Gdje na medvednici se nalazi spilja vetrenica i koji su to ostatci zivota tamo nadjeni? Je li od vas tko tamo bio? Moze li mi malo pribliziti?
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 26 ruj 2011, 21:44

Nisam bila u spilji Veternici no prosle godine su nasi jako puno ucili o Zagrebu od prapovijesti pa su tako ucili i o spilji.

http://www.pp-medvednica.hr/Medvednica_ ... nica.htm#3

Mi smo ucili da su prvi ljudi na podrucju Zagreba zivjeli u dalekoj proslosti koje se naziva kameno doba. Na sumovitim brezuljicma Medvednice zivjeli su lovci. Stanovali su u spiljama. Najpoznatija takva spilja je Veternica. Dobila je ime po vjertu. Prvi ljudi su bili niska rasta i snaznog tijela. Bavili su se lovom zivotinja. Lovili su dabrove uz potoke, a po sumama dvilja goveda, divlje svinje i medvjede. Po medvjedima je i gora dobila ime -Medvednica. U spilji je pronadjeno vise od 120 lubanja spiljskog medvjeda, kostani gumbi i razni siljci....

Ima jos toga no ovo za pocetak je mozda dovoljno ili trebas jos. Na linku isto mozes malo procitati.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la Dinkic » 26 ruj 2011, 21:51

martina mama je napisao/la:Gle ti frajera!! On bi jos paleontologiju u skolu. :-) ponavljamo prirodu. Kaze marta da je zlatnu belu donio bula IV:-) vrag odnija njih i bulu i belu

Mi smo prosle godine naucili i o Zlatnoj buli i Beli IV i to setajuci gornjim gradom i pricajuci sto je ostalo od kula koje su bile podignute za zastitu grada. I sada kada idemo gore obavezno spomene i Zlatnu bulu i Belu IV i crkvu sv. Marka i kule Lotrscak i Kamenita vrata i naravno Krvavi most. Imamo srecu da povijest mozemo uciti setajuci se po gradu. Morat cemo sada malo jos prosirivat kada dodje dio oko povijesti, a to krecemo vrlo brzo, vec slijedeci tjedan. A toga ima jako puno i trebat ce odvagnuti sto nam je bitno i sto bi bilo pozeljno da zna. Nazalost Muzeji bas nemaju pregled niti stalni postav pa ce biti kopanja po Internetu i slaganja slika i slicica.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic

PostPostao/la Dinkic » 26 ruj 2011, 22:08

Mi vec naveliko ucimo novo gradivo, PID je skoro prvi dio zavrsio (domovina, susjedne zemlje, Zagreb) i slijedeci tjedan je test. Iz HR dosta ponavljanja no i puno novih tekstova, puno pjesama. Iz MAT ponavljanja i inicijalni. Iz ENG vec treca lekcija ogotova. Ima puno toga no uspijevano balansirati, veseli se novim stvarima i lijepo mu ide. Samo da mama sve stigne sloziti. Kako nam je ostala asistentica tako je sve puno jednostavnije i puno smo brzi, sigurniji i samostalniji.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la martina mama » 26 ruj 2011, 23:08

Dinkic, da te nema, trebalo bi te izmisliti. Marta o zagrebu zna najvise u razredu, al od svih lokacija, najvise voli zoo i mirogoj. Na kontroli smo tek za mjesec i po dana. Tada, obavezno ponavljanje gradiva. Sad joj ja pokusavam vratiti sjecanja da bar zna sto pripada kaptolu, a sto gradecu. Radi se plakat u razredu pa treba odabrati zanimljive price. Ona je odabrala tramvaj, kamenita vrata, a ja trazim jos nesto. Tramvaj joj je velika fora, a na kamenitima smo sto puta palili svijece za njeno zdravlje. Imamo i slike kad marta pali svijecu, slike iz tramvaja. Bit ce nesto od nas.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 26 ruj 2011, 23:27

A uspinjaca jeste li se vozile? Nasa tura je od doma pjeske do Trga bana Jelacica pa u Ilicu, pa na uspinjacu pa pogledamo grad s visine, onda uz kulu Lotrscak do crkve sv. Marka i onda do Kamenitih, obavezno se pali pet svijeca za orazne nakane, naravno prva za F i njegovo zdravlje i zivot, pa onda za mamu i tatu, pa bake i dide i cijelu obitelj, pa za uciteljicu, asistentice obje i djecu iz razreda i na kraju za mamin i tatin posao.

A moli se uz ogradu i vise cucimo nego klecimo. Onda se Radicevom spustimo prema Trgu, kroz Krvavi most. I onda zavrsimo Mulleru na pokretnim stepenicama. Tramvajem odemo doma i to zna da broj 13 vozi do doma.
Tekst sam ti prepisala iz skripte koju su dobili od uciteljice. Samo sam se se morala sjetiti gdje mi je medju silnim materijalima.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la lulamae » 27 ruj 2011, 02:12

wow dinkic,super vam je ruta ;)
mogla bih i ja s malim na uspinjacu,sigurno bi mu se svidjela kao i sva ostala prijevozna sredstva,liftovii slicno...a i on zna gdje koji tramvaj vozi..

meni je ova skola stvarno veliki sok...nemam vremena ni zasto..evo do sad sam u dva u noci pisala zadacu...mislim pisala sam da bi on mogao procitati..
engleski mi je za sad nekak najteze prilagoditi jer svi imaju slicice i nije im tesko onda prepoznati pizzu ili sendvic ili kompjuter a i sve te rijeci su iste kao i od nas..ali ja to njemu trebam napisati i onda mi je problem w i y a on jos ne zna ni sva slova na hrvatskom..ne zna ni svu interpunkciju a vec bi trebao znati What's this? ..kak da mu uopce objasnim sto je apostrof i zasto to tu ide..to je milijun tockica..katastrofa..ni sama se ne snalazim u svemu tome..vec mi je sve isto..mislim ta brajica i te tockice..koma..
sad sam mu nekim bojama u tubi oslikavala neke slike..ucili su jessicu i grega i zeca i ujaka phila...i tako..za zadacu je obojati to..a ja sam njemu prvo napisala sve na brajici..This is Phil itd...a onda crtala..te boje kad se posuse su onak napuhnute,dakle moze opipati crte lica,kosu itd...i izgubila sam jako puno vremena na to..a i prepisivala sam na brajicu ono sto su radiliu skoli jer asistentica nije..bilo je previse rijeci i recenica i vjerojatno nije stigla nego je meni napisala kemijskom..pa sam ja sve te rijeci,a ima ih 15ak..pisala na brajici dok druga djeca imaju slike..ne znam kako bumo dalje jer je stivo sve kompliciranije a cijela knjiga je kao slikovnica..uh...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 ruj 2011, 10:09

ooo,da, svo slobodno vrijeme i noći sam provela prilagođavajući sadržaj Denisu, a tek vikendi, umjesto da uživamo u slobodnom vremenu, učili smo i radili :/
Jučer mi je puno pomoglo na GP kada nam je psihologica rekla da ako dijete ima mioklonizme, da je normalno da ne može učiti i usvajati nova gradiva. Nadam se da će danas neuropedijatrica naći rješenje da ih se rješimo
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 27 ruj 2011, 11:01

Uspinjacu smo apsolvirali i eto, bas ova ruta koju opisujes jedna mi je od najdrazih u gradu. Gornji grad je prekrasan i meni su super price vezane uz svaku znamenitost.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.