ivana7997 je napisao/la:a nesquick kuglice i moji vole, ali ne dam.
x
slično i ja. Dozvolim povremeno.
Naučen je tako. jednostavno se od početka to nije kupovalo, serviralo.
Zna se šta je obrok a šta desert.
Sada je: 24 lip 2026, 14:17.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
ivana7997 je napisao/la:a nesquick kuglice i moji vole, ali ne dam.

palunkica je napisao/la:lara.b je napisao/la:Što bi djeca jela, a da je zdravije od čokolina, čokoladnih kuglica i sl?
Ovo npr.
http://www.holle.com.hr/cms.asp?AE=0&ID ... 212%27&T=0
Moj bi ovo jeo samo na silu. A Nesquick jede uredno svaki vikend za doručak. Nekad s mlijekom, nekad s jogurtom.

).Stvarno? A sta pojedu prije nego izadju iz kuce? Nama je ovo stvarno najbrze i najbezbolnije rjesenje. Zanam da mozda grijesim, ali stvarno nemam pojma sta da im ujutro pripremim, a da to ne traje pol satazaista bih radije da ide u skolu gladan nego da pojede nesquick pahuljice.

Stvarno? A sta pojedu prije nego izadju iz kuce? Nama je ovo stvarno najbrze i najbezbolnije rjesenje. Zanam da mozda grijesim, ali stvarno nemam pojma sta da im ujutro pripremim, a da to ne traje pol sata

A i nema sanse da bi ih pustila iz kuce, a da barem nesto ne pojedu. Makar i samo bananu.

Novamama je napisao/la:i isto se čudim ivani da bi radije da ne pojedu ništa? pa te kuglice jedu uz mlijeko.
ja sam odrasla na čokolinu i pingvijima..... pazim šta papaju, nastojim da jedu raznovrsno (dakle dosta domaćeg povrća, voća isl), sokove im sama doma mixam,kašice isto ali ne branim im slatko.... niti su hiperaktivni, ne ogladnu brzo nakon toga isl isl.... vole (a i mi s njima) i dukatine i montee i kinder proizvode. jedino šta smo zabranili su gumeni bomboni, kiki bomboni isl stvarčice (radi zubića
isto tako bijelo brašno i ostalo.....
putar + med ili putar + domaći pekmez

a kad bi se htjeli baš zdravo hraniti.... mislim da s ovakvim standardom baš i nije moguće.
Njene potrebe za hranom kreću tek od 11h i stalno se tražimo u jutarnjim obrocima.

Roditelj je taj koji određuje prehrambene navike djece. U mom roditeljskom domu nikad nije bilo sokova ni grickalica, mama je pekla kolače vikendom, ponekad palačinke u tjednu. Jelo se puno juha i variva, ribe i nemasnog mesa, općenito nemasno i nezačinjeno. Te sam navike samo prenijela u nastavku svog života izvan roditeljskog doma.
To ne znači da ne odemo na ćevape ili u Mekić drekić ponekad i zaista ne smatram da je to najgore zlo.

Osim takvog doručka moji klinci ne konzumiraju nikakve dukatine, pudingiće, pinguie i slično, mislim da se zaista zdravo hrane - jedu puno voća i povrća, za međuobrok će rado pojesti sirovu mrkvu ili jabuku.
Eventualno neku "slasticu" poslije rucka, ali u stvarno malim kolicinama jer ako dobro rucaju niti im ne stane vise slatkisa 
marsovka je napisao/la:Osim takvog doručka moji klinci ne konzumiraju nikakve dukatine, pudingiće, pinguie i slično, mislim da se zaista zdravo hrane - jedu puno voća i povrća, za međuobrok će rado pojesti sirovu mrkvu ili jabuku.
evo isto ovakoEventualno neku "slasticu" poslije rucka, ali u stvarno malim kolicinama jer ako dobro rucaju niti im ne stane vise slatkisa
. Ponekad jedemo i zobene bez šećera sa suhim voćem, ili kruka pekmeza/meda, sir ...

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.