Sada je: 05 kol 2026, 17:27.

Zavjesa, ideju molim!

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Zavjesa, ideju molim!

PostPostao/la nadicab » 03 lis 2011, 09:46

da, takvu smo mi kupili
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 05 lis 2011, 17:06

Mene interesira kako se ovi paneli odrzavaju.?????
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kitty » 06 lis 2011, 14:18

Ja sam svoje prala u ručno :rublje
Namočim ih u mlaku vodu sa deterdžentom i lagano ih "žmikam".
Najveća gnjavaža je skinuti ih sa vodilica.
kitty
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la beammama » 06 lis 2011, 14:33

mama njonji je napisao/la:Teleskopska karniša do duljine 3m - vidio netko?
Za jednu prostoriju nam treba karniša do te duljine jer je cijelom stranom staklena stijenka a tu neće ići roloi. Treba mi sasvim obična jer će se zavjese na nju samo vezati (dakle bez kolutova i sl. dodataka).
Skužila sam da postoje karniše sa tim principom teleskopa, da se razvlače do željene duljine ali nigdje nisam našla do 3m (većinom su do 220 cm). :dunno

Ne znam za teleskopske, ali kum je prije koju godinu svekrvi za more kupio u Bauhausu nekakve "čelična žica" koja se fiksira na zidove i na sredini u plafon. Kad se zavjesa razvuče uopće ne kuži. Vidjela sam fotku kad su to postavili i ako želiš "diskrentu karnišu" super fora.

Ja imam pitanje za one koji imaju "venecijanere": jel' problem čiščenje/održavanje. Benedikt je jako alergičan na prašinu i tlaka mi je svaki tjedan ih vješati kad ih operem. S obzirom da smo u prizemlju i sve se vidi kroz prozor nekaj bih ipak htjela staviti, ali nemam pojma kak' se oni čiste. Jel' dovoljno preći s onim čupavim čudima za prašinu preko njih?
beammama
burek pod bor

PostPostao/la piko » 06 lis 2011, 14:39

Mene interesira kako se ovi paneli odrzavaju.?????

Paneli su gore pričvršćeni na čičak, a dolje je metalna šipka. Čičak odljepim, šipku izvadim i perem u vešmašini. Poslije ispeglam i zaljepim na karnišu. Jednom rječju, jednostavno!
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la morena » 13 ožu 2014, 14:41

Podižem temu.

Kupio muž rolo zavjese u bauhausu(maxu?-nije bitno). Ja sam imala ideju skinuti to platno s mehanizma (ne dam te jednobojne plastificirane na prozor) i dati šivat zavjese koje bi pričvrstila na mehanizam. Sad pitanje - kako? Moja ideja je bila čičak. Ima li netko iskustva? i ako mi zavjesa bude porubljena sa strane, da li bi to smetalo kod podizanja i rolanja?

Još me zanima, da li ste paket, panel ili rolo postavljali na zid iznad prozora ili na strop? meni bolje izgleda kad se zavjesa spušta od stropa, ali to sam vidjela samo na slikama, pa me zanima mišljenje onih koji to imaju ili su vidjeli uživo, kaj vam je bolje? Mi smo postavili za probu jedan rolo malo iznad prozora, meni izgleda bezveze, ali mi je teško procjeniti jel zbog toga što mi se je bezveze to bijelo platno, ili zbog načina postavljanja.

Svi savjeti su dobrodošli!
slika slika
morena
nemam door

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.