Sada je: 27 kol 2026, 17:48.

Upala uha uzrokovana hladnim oblogom na uhu

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Upala uha uzrokovana hladnim oblogom na uhu

PostPostao/la rusulica » 12 lis 2011, 09:38

Laura se udarila iznad uha pa smo joj držali ledeni oblog na oteklini. sutradan se požalila da je malo boli uho( a taman joj je prehlada pri kraju) pa sam ju žurno odvela pedijatrici jer pušem na hladno kad je uho u pitanju. Naime lani smo prošli 4 upale uha i pod nadzorom smo orl za eventualnu operaciju. Ovog ljeta se stanje bilo normaliziralo pa razumijete moju reakciju da sam ju odmah odvela u pedijatra iako je bio kraj radnog vremena i nije bila naša smjena. Strah me bilo noći jer nju kad uho jako zaboli ne pomažu nikakvi lijekovi.
Pedica je rekla da je uho malo upaljeno i da je to od ledenog obloga i nonšalantno napisala atb iako lauru boli minimalno i nema fibru nikako i nimalo. Kad smo kući došli Laura je rekla da je više ne boli uopće. Dobro je i izgledala. Nisam joj dala atb ni nikakav lijek. Noć je prošla mirno bez boli i bez fibre.Jesam li pogriješila što joj nisam dala atb? Mogu li očekivati da organizam to sam riješi ili će se stvar samo pogoršati? I da li atb uopće liječi nešto što nije uzrokovano bakterijom već hladnoćom?
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Re: Upala uha uzrokovana hladnim oblogom na uhu

PostPostao/la Duga » 12 lis 2011, 10:16

On liječi samo nešto što je uzrokovano bakterijom koja je osjetljiva na propisani atb.
Curica ti je osjetljiva na uho i odmah joj je zasmetalo hladnije, što mi je i za očekivati, a nakon grijanja se sve smirilo...mislim da nisi uopće pogriješila jer u ovom trenutku je stanje takvo da nemate šta liječiti ( ovo sudim po sebi jer ja, samo nakon jedne zezancije s uhom - komplikacija prehlade, osjetim to uho i bolucka me i na najmanji vjetrić :dunno, naprosto je jako osjetljivo).
ljubi mrvu :proljece
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la rusulica » 12 lis 2011, 10:46

Uh lakše mi je odmah. Dugo napisala si točno što želim čuti :kiss
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 lis 2011, 11:28

Da budes mirna uradi joj bris grla i nosa, ako ima neku bestiju videce se.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Sreca najveca » 12 lis 2011, 11:33

od hladnog obloga nije mogla dobiti upalu uha. kakve su to nebuloze?! :conf :whew
upala uha, kao i svaka druga, može biti ili bakterijska (pa treba atb) ili virusna (pa lijeka nema). a to se vidi vađenjem krvi (leukociti, crp) i brisevima.
mislim da je njezino crvenije uho povezano s prehladom koju je imala.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.