al mi frizerka stalno spominje te preljeve kao početnu stepenicu
ja naravno nemam pojma je li to drugo ime za kolor šampon koji sam ponekad i koristila... Tko zna?
Sada je: 09 kol 2026, 10:15.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971
al mi frizerka stalno spominje te preljeve kao početnu stepenicu

Nana1971 je napisao/la: ne bih se jos farbala

mojih dvadesetak sijedih

( mislim, kamuflirat će ti kad ga naneseš, ali s prvim pranjem to više nije to). Nekako, kad već misliš stavljati nešto s hidrogenom, stavi boju i uživaj.

Rimaithor je napisao/la:viš a moja frizerka je baš preporučila jednoj mami za kćer (koja si ne može plaćati farbanje u salonu) da nikako preljevi jer jako isušuju da je uvijek bolja farba.

Danas nas na svakom koraku čekaju proizvodi za bojanje kose. Uđemo u bilo koju parfumeriju i susrećemo hrpu proizvođača i boja prihvatljivih cijenom i jednostavnih za korištenje. No to nisu profesionalne boje, to nisu profesionalni dućani i osobe koje vas poslužuju nisu profesionalci, pa je zbog toga bitno da znate što kupujete i stavljate na kosu jer svaka radnja na vašoj kosi može imati trajne i teške posljedice.
Pa da krenem na objašnjenje:
Postoje permanentne i polupermanentne boje.
PERMANENTNE BOJE
Permenentne boje su boje koje se mješaju sa najmanje 6%, a najviše 12% hidrogenom. To su boje koje imaju nezasićene molekule i imaju sposobnost pokrivanja sijedih vlasi, posvjetljivanja kose, ne ispiru se, te ostavljaju izrast. Ukratko one imaju sposobnost stavljanja umjetnih pigmenata u kosu.
POLUPERMANENTNE BOJE
Polupermanentne boje su poznate pod nazivom preljevi. One se ispiru, traju do 8 pranja, ne pokrivaju sijede vlasi, niti mogu posvjetliti kosu. Ne ostavljaju izrast. One mogu nijansirati ili potamniti kosu tj. nemaju svojstvo mjenjanja prirodnih pigmenata.
KOLOR ŠAMPONI
Ono što se nudi u parfumerijama se obično nudi pod nazivom ' kolor šamponi'. U frizerskoj terminologiji kolor šampon je obojeni šampon koji samo nijansira kosu, ispire se sa kose sa 1-2 pranja, tako da već za 1-2 pranja možete oprati svoju kosu sa drugom nijansom kolor šampona.
Ono što vam se nudi u parfumeriji nije kolor šampon.
'Kolor šampon' iz parfumerije sadrži bočicu koja se mješa sa bojom iz pakiranja i to je obično 6% hidrogen. To mu oduzima svostvo kolor šampona, znači da ono što kupujemo u parfumerijama je prava permenentna boja!!!
Nemojte misliti da ako nije rađeno kod frizera, gdje vam se točno kaže sa kojim postotkom hidrogena će vam se raditi, da tog postotka nema ili da je ono što vi radite bolje za vašu kosu.
Sljedeća stvar kod takve boje je da sadrže zasićene molekule, što znači da dublje prodiru u kosu te ih je teže maknuti.
Isto tako kod neprofesionalnog nanošenja boje, boja se konstantno nanosi na mjesta koja su već zasićena tim molekulama, te ih je zbog te zasićenosti skoro pa nemoguće maknuti tj. promjeniti.
KANA
I da se osvrnem na nešto što nam priroda daje, a to je kana. Ono što je super kod nje je da je 100% prirodna i dolazi nam od prirode same. I to je pozitivno ali, a uvijek postoji ali, baš zato što je prirodna, a ima svojstvo mijenjanja boje, ona stvara debelu ovojnicu oko vlasi, pa time ne dozvoljava ničem drugom da uđe u kosu. Ponekad se na kaniranu kosu ne može raditi ni minival. Čak ni proizvodi za njegu kose ne mogu obaviti svoj posao.
dunja je napisao/la:zašto ćeš sad početi, pa super ti je
Duga, kolika je cijena Perfect Moussea? ovaj Palettein je u kesicama pa je malo manje praktičan, taj u pjeni bi mogao bit super. E, i gde si ga kupila?
cca55kn
Ja sam mrvicu kasnija berba i ovakav post sam mogla napisati davne 1994. 

mislim da ću svoju tinejdzericu zaduzit da mi jednom u dva tjedna počupa one sijede koje su bas na razdjeljku odlučile stršati, a ostale cu ignorirati dok mogu...Nana1971 je napisao/la:mislim da ću svoju tinejdzericu zaduzit da mi jednom u dva tjedna počupa one sijede koje su bas na razdjeljku odlučile stršati

necu od toga oćelaviti, nema sanse. Imam kose za izvoz 
Duga je napisao/la:Duga, kolika je cijena Perfect Moussea? ovaj Palettein je u kesicama pa je malo manje praktičan, taj u pjeni bi mogao bit super. E, i gde si ga kupila?
Nekih 35 kuna, u DM-u.

Masha je napisao/la:ja mogu preporučiti casting creme gloss od l´Oreala, to je boja bez amonijaka. košta 50-ak kn.
kosa bude stvarno mekana i sjajna, boja odlična. ja inače imam slamu na glavi, ne kosu.
i da, žmu me farba, bolje od profića.

milka je napisao/la:Duga je napisao/la:Duga, kolika je cijena Perfect Moussea? ovaj Palettein je u kesicama pa je malo manje praktičan, taj u pjeni bi mogao bit super. E, i gde si ga kupila?
Nekih 35 kuna, u DM-u.
ma kojih 35?! 52 kn ja ga maloprije kupila.
editirala sam post, kupovala sam još brdo stvarčica pa sam zamijenila cijenu sa SYOSS kojeg sam isto gledala, ali pošto se on nanosi iz bočice, opet sam kupila pjenu Mousse. 
Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.