da li mogu na tortu sa cokoladnom glazurom lijepiti 2D ukrase od ticina?
znaci ne figurice, nego "slicice".
ako ne mogu na cokoladnu, na koju mogu, a da ne prekrivam cijelu tortu ticinom (to sad necu raditi).

Sada je: 07 kol 2026, 08:47.

pa ću pitati ovdje da ne gnjavim samo olju 
ali za svaki slučaj, možeš ju napraviti onoliko ranije koliko ti sami sastojci torte mogu stajati u frižideru, a da su friški i da nema straha da se pokvare... ticino će dulje izdržati od unutrašnjosti torte, to sam htjela reći i još će ti čuvati tortu da se ne isuši... e sad, stajanje u frižideru (ovisno koliko ti u frižideru ima vlage tj. koliko je nakrcan) može orositi tortu izvana tako da ona dobije glanz sjaj (inače je ticino mat) i može se dogoditi, ukoliko je torta sama po sebi dosta sočna, da ti vlaga iz unutrašnjosti torte malo omekša ticino izvana tj. on postaje lagano želatinast tj. spužvast, ali to ti kod rezanja torte samo olakšava posao... sigurna sam da ti se u frižideru neće osušiti da dođe do pucanja jer nikad ne stavljaš samo suhi biskvit bez kreme (to samo ameri rade
), može se u krajnjem slučaju samo dogoditi kontraefekt, da se navlaži i sklizne s torte od vlage (ako je pretanko izvaljan), ali mislim da se to još nikom nije dogodilo...
al moram još samo ovo pitati (onaj je topik odličan al previše toga ima da tražim baš ove spec. odgovore), al još me zanima, ono premazivanje torte buttercreamom prije sloja ticina, jel može ta krema biti čokoladna, ono, klasični buttercream + otopljena crna čokolada?
iako ne znam koliko će se podatnost buttercreama promijeniti ako mu se doda dosta čokolade tj. da li će smjesa i dalje biti tako dobra za mazanje i da li će se u dodiru sa hladnom tortom prebrzo stezati
ali, svejedno to ne bi trebao biti veliki problem ako ćeš raditi tortu ravnijih površina... onda je i obična čokoladna glazura bez buttercreama ok
- ja bih obicno potrosila cijelu vrecicu ili dvije kako bih dobila sto tamniju boju (slican problem zna biti i sa crvenom bojom, a valjda to ovisi i o samim bojama
), a jednom sam pored crne boje u prahu dodavala i kakao i kavu kako mi ne bi ispala sivo/smedja vec boja koja vise nalikuje crnoj 

boysmama je napisao/la:i ja

olja je napisao/la:jedva čekam vidjeti sliku gotove torte

ili da svratiš do mene, dam ti što god ti treba, imam i crne boje... u NZg-u sam

Bubidea je napisao/la:
jel to v. za rodjendan bilo?

a ova starija derlad je izvodila cirkuse s cuclanjem crnih i crvenih komadića, kreveljili se i fotkali s ofarbanim jezicima 
boysmama je napisao/la:koju si tortu radila ispod?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.