Postao/la MON » 24 lis 2011, 22:40
eto, samo da prijavim da smo i mi počeli. prije par dana. kori još fale dva tjedna do 6 mjeseci, no počela je tražiti još nakon mlijeka, pa sam odlučila uvesti za drugi dnevni obrok kašicu, umjesto da dodam još 30 ml mlijeka (sad pije 210 vode + 7 mjerica novalaca za svaki obrok. ima 4 obroka dnevno)
prva tri dana je to bila ribana/miksana sa štapnim mikserom sirova jabuka. malo bljuc, malo pljuc, ali pojelo se par žlica.
onda jučer nije uopće kakala, a jutros je izbacila jednu tvrdu kuglicu, pa sam odlučila skuhati pola jabuke s dvije žlice onih ekozona integralnih rižinih pahuljica. sve sam to stavila zajedno u malo vode (pahuljice dodala kad je voda zakuhala) i prokuhala jedno desetak (možda i manje) minuta i smiksala štapnim. ispala je polutekuća kašica s mrvicama. dakle, ne skroz glatko. i to je jako fino papala i pojela jedno dvije trećine. i nakon toga uredno popila svojih 210 mlijeka.
pa kakala još tri puta danas.
sad imam dva pitanja:
1. pišem li ovo sve na pravi topic?
2. da li je ok sve to tako kuhati zajedno, te treba li to možda duže/kraće kuhati?
ipak imam i treće:
sad bi uvela korabicu. da li prvo samu ili mogu isto tako s integralnim rižinim pahuljicama?