Sada je: 06 kol 2026, 21:58.

Kolač od sira - sa grizom

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: Kolač od sira - sa grizom

PostPostao/la Tinica » 10 lis 2011, 11:58

čak sam i sir kupila, još prije tjedan dana
:hahaha
misao dana
:5
Ja isto na pečnici imam pravi riječnik od pizze, lasagne, but, biskvit, taj ventilator, ražanj, vrući zrak ma pojma nemma šta sve ne peće i neki roštilj ma milijun opcija ali ja znam samo pizza 200 a ona piroliza ili tak nekak :ajme kad vidim koja je to temperatura pored bojim se da mi ne ode sve u zrak pa je nikad nisam ni upalila... :ajme
Ja nikak da pređem na TI sa njom ;) a što da vam kažem... ajme sve me sram što sam jučer napravila :oops: ... kupila sam one cekinove nuggets i sad čekam ja da se ulje zagrije i čitam na vrečici da može ono ići i u mikrovalku 3-4 minute na max. temperaturu i srećom samo sam stavila 1 unutra na 3 minute i otišla do kupaone a kad tamo zove mene malac "Mama nešto ti se dimi iz mikrovake, mama fujjjjjjjjj, sve smrdi "... a kad tamo ja otvorim a unuta umjesto piletine neka crna fleka na onom staklenom tanjuru a onaj smrad sam luftala cijelu noć i evo danas ujutro sam ostavila da mi se prozraći... dakle, zaključak je slijedeći smrznutu piletinu nikako ne peći u mikrovalki :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Mirci » 10 lis 2011, 12:06

uf, nije ti dobar zakljucak :lol

vrijeme pecenje i zagrijavanja u mikrovalnoj ti je proporcionalno kolicini hrane koju stavljas unutra. Sto znaci da su oni predvidjeli 3-4 minute za cijelo pakiranje, a za 1 komad je trebalo puno krace :D
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la beammama » 10 lis 2011, 12:09

evo Mirci me preduhitrila s odgovorom
srećom samo sam stavila 1 unutra na 3 minute

Pa zato ti se i zadimilo, da si ih stavila 10 ne bi se zadimilo. Pravilo je da što manje hrane/tekućine staviš u mikrovalku to kraće vrijeme grijanja.
Ja u svojoj imam isto razne mogućnosti, osim pirolize i ražnja (nažalost). Koristimo (mm i ja) grill, pečenje s ventilatorom, bez ventilatora i ona funkcija za održavanje temperature (to mi je za otapanje/dizanje forneta). Mislim da je mm koristio taj "pizza" program za nekakva peciva, ja nisam nikad.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Bajadera3 » 10 lis 2011, 12:10

smrznuta piletina (konkretno, cekinova, u raznim oblicima, od cordon blue preko medaljona do onih štapića-trganaca) odlična je iz mikrovalne! :dada
još kad bih na svojoj znala upogoniti onu funkciju crisp pa da i korica bude hrskava.... :ajme ali i ovako je fino :whew

edit: iako nisam sigurna kaj ovaj post radi na topicu o kolaču od sira s grizom :lol
Nemoj mi komplicirat život. drugi to kažu za svoje mame al su one nula prema tebi. paranoična si i ne mogu ti opisat kolko me to iritira!!!
:witch
Bajadera3
Mrs. Hillary

PostPostao/la Tinica » 10 lis 2011, 12:11

Ajme Mirci na to nisam uopće pomislila :ajme
Ali bio bi hladan kaj ne, onak sirov iznutra? :dunno Ipak je to smrznuto i zaleđeno meso a na 800 W manje od minute :conf
Ma uglavnom, neću više uopče pokušavati ovo egzibicije sa mikrovalkom, ona mi ionako služi samo za pregrijavanje hrane, tople sendviće, kokice, grijanje vode za čaj, grijanje mlijeka topljenje maslaca :lol
Ma ja ovaj pizza program jedino i koristim na pečnici jer tak jedino znam regulirati temperaturu od 180-200 :ajme
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Mirci » 10 lis 2011, 12:18

i meni je pizza program super za pizzu i tople sendvice :D
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Lena » 10 lis 2011, 12:22

sve mi se čini da tinica i ja imamo isti model pećnice. :lol
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tinica » 10 lis 2011, 12:34

Lena :daj5
Samo je moja dobro očuvana :rolf jer ima gazdaricu koja dobro pazi da je ne bi kojim slučajem prečesto upotrijebila :hahaha
Moja je ova: http://www.electrolux.hr/Products/Kuhan ... /EOC66800X
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la beammama » 10 lis 2011, 12:54

Mirci je napisao/la:i meni je pizza program super za pizzu i tople sendvice :D

Jel' dobar i ak' se peku na dva nivoa. Kod mene kad se rade topli sendviči idu u dva protvana od pečnice :ajme
beammama
burek pod bor

PostPostao/la beammama » 10 lis 2011, 12:57

Ja imam ovu:
http://www.konikom.hr/p2644/pecnica-whi ... ti7m8e3bu4
ili nešto vrlo slično.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la MAJA Skopje » 10 lis 2011, 15:06

dajte si vremena, upoznajte svoju pećnicu (možda je na pomolu početak jednog divnog prijateljstva ) uključite ventilatore, olakšajte si kad vam je već dano i uživajte u prednostima moderne tehnologije (/a i nije to više baš tako novo).
:yess
Ma potpuno si u pravu ja i ona se bas ne poznajemo tek godinu dana. I stvarno ovaj kolac je itekako kolac koji se treba peci pod ventilatorom. Jer unutra je vlazan. A kad je vlazan dobro je imati ventilator. :oops:
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 10 lis 2011, 16:34

da, electrolux. samo što je tvoj noviji model. :dada
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lara.b » 17 lis 2011, 15:13

Eh ti programi za pečenje :znoj
ja imam i x mjesta za umemorirati koliko se koji kolač peče pa ništa od toga, uvijek gledam na sat i bockam kolače.

Nego, imam pitanjce, da ne otvaram novi tipic, imate li na jednom mjestu neke brzopotezne kolače?
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la beammama » 18 lis 2011, 09:23

Muffini, recept s našeg foruma, imaš u sortiranima. bazni od babalu, pa dodajem što imam u kući (kokos, čokoladu u prahu, sjeckanu čokoladu, orahe, grožđice, limunova korica + glazura od limuna......)
Kolač gotov za pola sata a nema šanse da u svakom momentu nemam potrebne sastojke.
Drugo je jogurt pita.
http://www.coolinarika.com/recept/766752/
Jedina razlika između ovog i onog što ja radim je u tome da ja stavljam 3 jaja i 3 šalice brašna (meni je bolje s oštrim, ali dobar je i s glatkim brašnom), cijelu smjesu stavljam u protvan i preko toga ribam jabuke ili stavim dobro ocijeđene višnje iz kompota ili smrznuto bobičasto voće ili umješam grožđice...
beammama
burek pod bor

PostPostao/la lara.b » 18 lis 2011, 09:34

Ok, škicnunt ću.
mada imam jedan koji često radim, sa jogurtom i vrhnjem. Muffine također.
Imam par tih koje radim svaki tjedan pa ću vam napisat.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tinica » 18 lis 2011, 10:51

Ali molim te vodi brigu da su zbilja jednostavni :5 da ima ovdje i nas početnika kojima "malo ulja" ne znaći ništa :rolf i treba se točno odrediti količina, ili "par minuta" - molim točno prezirati vrijeme :lol ne zezam se zbilja... ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la beammama » 18 lis 2011, 11:53

Tinica je napisao/la:Ali molim te vodi brigu da su zbilja jednostavni :5 da ima ovdje i nas početnika kojima "malo ulja" ne znaći ništa :rolf i treba se točno odrediti količina, ili "par minuta" - molim točno prezirati vrijeme :lol ne zezam se zbilja... ;)

Ovi su sve na šalice. Nema ni vaganja ni ništa. Superjednostavno i ako potegneš nečeg malo više ili malo manje (ovi dodaci u muffine) ništa se bitno neće dogoditi osim malo drugačijeg ukusa. Npr. kokos nekad stavim šaku, a nekad okrenem vrećicu pa koliko ispadne.
Ako piše par minuta, to ti je dvije-tri i neće se ništa bitno dogoditi kuhaš li dvije ili ostaviš kuhati tri minute :mah
beammama
burek pod bor

PostPostao/la lastavica » 31 lis 2011, 17:54

izgleda da sam uspjela upropastiti i ovaj kolač :bidan

boysmama je napisao/la:a što se tiče pečenja, ja isto nisam pekla sa ventilatorom jer ga nemam :lol ali, istina je, prvo uhvati koricu odozgo i ispod, a onda se tek peče iznutra, samo što sam ga ja onda brzo pokrila folijom i pekla samo sa gornjim grijačem još cca 15 minuta na 150°C i potom ostavila još u pećnici da se postupno ohladi i ohlađen više nije bio tekući iznutra, iako mi je bio dosta sočan i visok... dok je bio vruć, bio je nekako želatinast tj. slaninast (kao klafuti :lol )...

ja ga upravo ispekla i to s ventilatorom, i sad ga vratila natrag u pećnicu jer mi je isto ispao želatinast, nadama se da mu neće smetati što je načet :(

i sva sreća što nema miris kao klafuti, jednom sam ga pokušala ispeći po forumskom receptu i završio je kompletno u smeću a baš mi se činilo da ga možda mogu i ja ispeći :oops:
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la lastavica » 31 lis 2011, 18:06

a jel se možda ovaj kolač jede s žlicom ? probala ovo što sam odrezala i nije mu loš okus .
Sad ne znam dal da vadim ostatak ili ga još uvijek pečem :dunno
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Bubidea » 31 lis 2011, 19:05

ne treba se jesti sa zlicom

ja sam ga pekla u normalnoj pecnici, bez ventilatora, na 180, jedno pola sata ili malo vise, dok nije postao smedj, jer dosta brzo posmedji, nemos dobit zuckastu boju
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la lastavica » 31 lis 2011, 21:39

i moj je bio smeđi, a morali smo ga jesti sa žlicom no bio je fini :) , jedino malo preslatki
Možda sam malo zeznula sa propocinalnim smanjivanjem sastojaka jer nisam imala 1 kg sira , nego 750g.
lastavica
Lastatrans

Prethodna

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.