Sada je: 08 kol 2026, 20:41.
)

beammama je napisao/la:fancy, ja radim ovako:
na 1/2 kg mljevenog mesa dodam 2-3 šnite starog kruha razmočenog u vodi (ocijedi višak vode), 1 jaje, sol, papar, mljevena crvena paprika, vegeta, 1/2 glavice sitno sjeckanog luka, 2 češnja češnjaka. Dobro promiješati, oblikovati u štrucu i staviti peći namašćeni protvan na 180 stupnjeva.
Možeš na tvrdo skuhati 3-4 jaja, razvaljati smjesu mesa i poslagati jaja po sredini i zarolati kao roladu.
posebno mi je lijepo kad se to omota oko jaja tako kako je beammama napisala!

mrava je napisao/la:Ja mesnu štrucu radim samo s mesom i začinima a unutra složim kuhana jaja i zarolam u roladu. Jučer sam pravila od pilećeg mljevenog
(šalim se).
ma to ti ja mesnu štrucu pravim samo od pilećeg mesa, pol kile uzmem, košta 15-ak kuna, a finija je samo takva.
ali stavim zlicu ajvara 

beammama je napisao/la:mrava je napisao/la:Ja mesnu štrucu radim samo s mesom i začinima a unutra složim kuhana jaja i zarolam u roladu. Jučer sam pravila od pilećeg mljevenog
To je za one bogate, mi sirotinja jedemo s puno kruha![]()
(šalim se).
Latica je napisala da stavlja zobene pahuljice, jedna moja kolegica stavlja soju, ali nemam pojma u kakvom obliku i na koji način jer ja soju ne koristim pa nisam ni pitala, mogu ići i prezle (krušne mrvice) ili razmočeni kornflejks. Ja sam čak jedno vrijeme stavljala kratko skuhano i spasirano povrće, ali to je bilo kad smo Amadeju nakon bolnice pokušavali na sve moguće i nemoguće načine uvaliti što više povrća.

jaja ne stavljam, ne volim to.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.