Sada je: 17 tra 2026, 12:46.
Moderator/ica: nadicab

još nešto- imate li pravo na kakvu naknadu prijevoza do bolnice?
koliko puta tjedno dijete može maksimalno dobiti pravo na vježbe u bolnici, kakva su vam iskustva s Marteom,a kakva s Anom?

Anyway, ne znam kakve su vježbe u bolnici, ali ovdje imaš dvi kombinacije (firma ti se zove Vesna Markovic i smještena ti je na Znjanu) edukacija ili vježbanje dva puta tjedno. Šta se tiče vježbanja,evo ja sad sa malom bebom od 4 i po mjeseca primjecujem da to sto oni tamo rade efikasnije ja izveden doma. Zašto? Zato jer ona tamo neće uopće da leži na leđima, dopušta samo da je drže na rukama, plaće i vrti svoj film. Ponekad mi je tako tužno gledat jer ne vidim da ima to nekog smisla ako ona ne surađuje. Ali zato ja berem sve pokrete i doma je bez problema dvi ure vježbam. Idem samo zato da ja naucim sto i kako treba radit. Zato pamti sve sto rade i kako rade i vježbaj to sto vise možeš doma.

Ono šta čujem iskustva su svakakva, možeš mislit da radiš sa privatnim fizoterapetom i da je to stručno, a onda se ispostavi da to uopće nije točno i da vježbe nije odrađivao dobro. Glupo je uspoređivat koliko ko vježba, jer nisu nam iste dijagnoze, ja i nemam neke vježbe osim one za vrat, sve ostalo ruke u prostor, igra s lopticama, igra na boku i takve stvarčice. Radim kad god je raspložena, a ako i nije onda nekad je nosam i motiviram da okolo vata itd. Ne brojim 

Martina mama ne rade li i Polovine to samo obrnuto?
Prema ovim dosadašnjim informacijama na koje sam naletila, skužila sam da sudeći prema njima svako dijete koji ima bilo kakva odstupanja u razvoju jednako je onome koji ima ozbiljnu patologiju. Nije mi jedna stvar jasna, ako neuropedijatri koji se bave tim područjem smatraju valjda dokazano da su krvarenja prvog i drugog stupnja tzv. bezazlena krvarenja i da ih djeca na ovaj ili onaj način prevaziđu, zašto se tome pridodaje jednaka važnost kao i onome koji ima ozbiljna oštećenja? Mislim, nije svako dijete jednako neurorizično ili neurološki oštećeno
Nejasno mi je zašto bi se moralo dijete s lakšim poteškoćama uvježbavat da puže kao da to neće nikada samo usvojit kao i ono drugo za koje je jasno i ne postoji mogućnost da će to samo pravilno usvojit? Uostalom šta je pravilno uzmi,10 dice koja ne spadaju u neurorizične i svih 10 će imat manu pri izvedbi toga. Nije li i tebi bilo čudno kad ti se mlađa posjedala "ne školski"? Zato mislim da mi ova tri do četri sata vježbanja nisu jasna, zašto bi se mozak trebao reorganizirati kad će to kod bezazlenih krvarenja učiniti sam
Dobro ako se nešto radi krivo za to sam da se to ispravlja i usmjerava, ali nametati djetetu cijelu motoriku, to mi je malo
Uostalom, još jedna stvar mi nije jasna, nije li neuropedijatar taj koji procjenjuje odstupanja i potrebu za neurorazvojnom gimnastikom?
Ne bi li fizijatri trebali biti izvršioci? 

Nisam ja tu usporedbu s Polovinama radila iz razloga jer ja nešto o njima ekstra znam, niti na to imam pravo budući da nikad tamo nisam bila, više je to bilo u stilu kamo koji smjer vodi. Činjenica je da i oni griješe sa prognozama i ona djeca koja su po njima trebala vježbati danas i bez toga funkcioniraju. A na iskustva da su nekima rekli da je sve o.k. bez vježbanja nisam naišla, osim kod martine mame
Znači ako u Splitu ne možeš popravit nešto teže, u Zg češ možda vježbat zbog nečeg zbog čega ne trebaš 

nokia123 je napisao/la:. Činjenica je da i oni griješe sa prognozama i ona djeca koja su po njima trebala vježbati danas i bez toga funkcioniraju. A na iskustva da su nekima rekli da je sve o.k. bez vježbanja nisam naišla, osim kod martine mame

alexandra je napisao/la:griješe, to je sigurno. kao i neki koji kažu ma bit će sve ok, pa ne bude. jer kao što sam napisala, uvijek postoji šansa da bude i ne bude. ja ovu drugu nisam imala hrabrosti čekati i možda sam vježbala bez veze, ali mi nije žao.![]()
Ispala ti je kombinacija kakva je, što da je bilo drukčije, da motorički ne funkcionira, a da je mentalno savršeno zdrava? 

alexandra je napisao/la:edit:
prirodni proces koji traje tisućljećima divno zvuči. pa onda djeca imaju teške valguse stopala, iskrivljene kičme, neke opere add ili adhd zbog loše motorike, a sve se moglo izbjeći sa par mjeseci pravovremene vježbe.

nokia je napisao/la:Ali na koncu opet je sve u Božjim rukama ili stvar sreće

nokia123 je napisao/la:alexandra je napisao/la:edit:
prirodni proces koji traje tisućljećima divno zvuči. pa onda djeca imaju teške valguse stopala, iskrivljene kičme, neke opere add ili adhd zbog loše motorike, a sve se moglo izbjeći sa par mjeseci pravovremene vježbe.
E znam, a zamisli kad bi svaki malo dublji kašalj liječili kao hripavac, upalu pluća, bronhitis....

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.