mame, lijep pozdrav svima, nova sam ovdje pa mi je drago što ću vas upoznati :-) a iskreno se nadam da će mi i razgovori s vama pomoći....
imam kćerku, staru 4 i po godine, koja ima dijagnozu kao u naslovu.
simptom jedan jedini je crvenilo na spolnom organu, tačnije u vrhu na samom početku usnica koje izgleda kao ogrebotina, tačkica i koje nikako da zaraste već preko 3 godine, to je jako boli i ne da se prati. eh sad, pošto sam prilično puno hodala po doktorima, par puta sam i ležala u bolnici na pretragama s njom, radili smo uzv, zatim mikcioni nalaz i još neke koji su pokazali da je unutra sve u redu, ne postoje neke urođene anomalije i nema potrebe za nekim operacijama. radila sam i radim non stop briseve vulve, tj.vaginalne briseve koji uglavnom nisu u redu, uvijek pokazuju određenu bakteriju, prvo je to bila eserihija coli, zatim stapilococus aureus, pa mrsa, a sad je klebsiella oxsytoca. sve te bakterije podrazumijevaju uzimanje antibiotika tako ih se jako puno nauzimala. probala sam sve šta god mi je ko rekao i mimo doktora, od srebrne vode, kantarionovog ulja, čurukotovog ulja, ništa ne pomaže. u kući imam sve moguće kreme od kortizonskih do onih blagih bezazlenih. liječim je predugo, crvenilo je uvijek tu, dr mi na kraju kaže: neznam više ni ja! navodno da mi treba dobar dermatolog sad....
šta da radim, živim u BiH, ali želja da izliječim dijete nema granice idem tamo gdje postoji realna šansa za izliječenje....da li neko ima sličan problem, ko vam je od doktora pomogao....hvala svima....

evo ja ne znam ništa o toj bolesti, samo sam te došla utješiti iako nemam s čime