Sada je: 06 kol 2026, 17:48.

help - torta kućica

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

help - torta kućica

PostPostao/la danijela81 » 04 stu 2011, 16:34

sinak naručio za rođendan tortu kućicu. ne znam jel da se uopće upuštam u taj pothvat :loce
ispekla sam možda desetak torti u svom životu, nemam pojma kako bi se to moglo izvesti.

imate koju ideju?
u nedjelju dolazi rodbina, nemam puno vremena :bidan
majstorice za torte, dajte koji savjet, koju tortu, kak da oblikujem?
ukrašavanje ću već nekako...
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

Re: help - torta kućica

PostPostao/la Potica » 04 stu 2011, 16:42

Davno sam radila kućicu Ivice i Marice i napravila sam kockastu tortu, krov sam složila od trakica biskvita i kreme i prelila je čokoladnom glazurom.
Krov sam pokrila čokoldicama životinjsko carstvo, po čitavoj torti sam zaljeplila (kremom) čokoladice i gumene bombone, vrata i prozore sam nacrtala bojom.
Nije mi ispala savršena ali su djeca bila oduševljena. :)
Moja torta je bila slična ovoj samo je na krovu bila čoklada slika

I ovo mi izgleda jednostavno http://www.coolinarika.com/recept/torta-kucica/
Potica
No. 1 baka

Re: help - torta kućica

PostPostao/la boysmama » 04 stu 2011, 17:06

možda par brzinskih i okvirnih ideja:

zidove kućice radiš normalno, pečeš biskvit u kvadratnom kalupu... a krov onda isto tako, u manjem kvadratnom kalupu, iste debljine torta, a onda kad je torta za krov filana i poprimila oblik kocke, čitavu ju prerežeš po prostornoj dijagonali tj. da dobiješ dvije stranice krova trokutastog presjeka, onda im samo zamijeniš mjesta tj. špiceve trokuta okreneš tako da se dodiruju na sljemenu čineći krov... samo onda moraš napraviti skoro potpuno biskvitastu tortu za krov sa što manje kreme da možeš s njom manevrirati... i vodi računa da ti dijagonala manjeg kalupa za krov bude cca ista kao i stranica većeg kalupa za zidove...

ili cijelu kućicu radiš iz jednog kalupa, ali onda jako visoku pa režeš krov, ali onda će ti ostati viška materijala...

što se tiče crijepa, najjednostavnije ti je krov obložiti sa svake strane oblatnama uronjenim u čokoladnu glazuru, dobit ćeš efekt crijepa... ili obojati šlag jestivom crvenom bojom pa pisati crijepove špricom i ispunjavati ih (piping tehnika)...

ako ćeš raditi tortu od ticina, onda nema zime... sve što god poželiš, od njega možeš modelirati... samo ti onda torta mora biti izravnana do savršenstva ispod ticino pokrova da ne zaostanu grbe... a to postižeš tako da ju obložiš slojem buttercreama, on se jako lijepo maže u tankom sloju i daje torti čvrstoću i savršeno se može zagladiti...

prozore i vrata možeš crtati jestivim gelovima u boji, ima ih kupiti u svakom većem dućanu, pakirano ti je 4 boje odjednom...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.