kuham jer 'moram'
nije iz ljubavi.
ne volim kuhati za sebe (sebi), ali uzivam kuhati za druge.
hocu reci, da sam sama nema sanse da bih kuhala. zivjela bih na salatama, ponekom sendivicu, i najveci domet prljanja sudja bio bi pravljenje palente i supe.
volim eksperimentisati, volim izazove, ali nema sanse da bih recimo neuspjeli hljeb ponovo pravila dok ne skontam u cemu je fol.
pitala bih iskusne kuharice i mozda nekad ponovo probala.
uradila bih kao
jia.bacila u smece, iznervirala se i bila 'ubijena u pojam' zbog toga.
no ipak, najbolja sam u improvizaicjma.
evo prije tri dana, bajramsko jutro.
noc prije napravila sacher tortu i maffine, a ujutro odlucila praviti tufahije.
desilo se to da prvi put u zivotu nisam uspjela izdubiti jabuku kako treba (do jabuka 100%

)
uglavnom stojim tako rano ujutro sa poluskuhanim i poluociscenim jabukama, samljevenim orasima i keksom (pripremila ili samljela tog jutra

) i pitam se ' sto mi je sve to trebalo????'
mislim, ko je znao da ce se to cudo desiti sa jabukama?? stalno pravim tufahije i bas na bajramsko jutro da budem nepretna ili ssto vec?
bacicu sve u smece (naravno osim oraha i keksa

), posjescu jabuke, napravicu obrok za saru itd itd
a onda iznenada upalise se lampice i 'vrijedna zenica' baci se na posao.
izrendala sam jabuke (kuhale su u sa malo secera i limunovim sokom), pomijesala sam sa samljevenim keksom i orasima, nisam dodavala vise secera, niti cimeta, a ni cokoladnog praha (jer vec sam imala dva cokoladna kolaca, pa da ne bude i treci), ni putera.
znaci sve ovo moze da ide, a i ne mora.
u sredinu sam stavila dvije banane, zarolala i eno ga krasan rolat sa bananom. posula sa cokoladnim mrvicama i svi odusevljeni. posebno osvjezavajuce dodje nakon ubitacnih baklava, ruzica, tulumbi itd
volim improvizovati, izmisljati...no ipak nisam fan kuhanja.
svi moji recepti su extra jednostavni i brzi za spremiti, osim ako ne pravim nesto iz nacinalnih kuhinja (posebno bh)