Sada je: 18 tra 2026, 13:03.

Ne zeli biti pokriven...

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Ne zeli biti pokriven...

PostPostao/la danijela81 » 09 stu 2011, 00:45

ja sam skužila da kad skroz ugasimo grijanje po noći, da se skoro uopće ne otkriva. inače smo ostavljali na 18° i stalno bi se otkrivao, znala sam dežurati cijelu noć i pokrivati ga
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la IvaV » 09 stu 2011, 10:33

moj se otkriva u bilo kojim uvjetima :lol i ne, nece se pokriti ako mu je hladno. to mogu ocekivati od ljubice, ali od njega ne. mene brine to nepokrivanje i ne mogu reci: da mu je hladno pokrio bi se, jer znam da ne bi. kao sto vec rekoh, nije mi za po noci lezati nepokriven, jednostavno nije. vidim i po njoj kako se ususka i kako joj je toplo.
stvarno cu probati sa vrecom sa prorezom, samo sad moram naci vrecu i prorezat ju :jasadvijelijeve
i mi gasimo grijanje po noci, nije vruce, ali nije ni ledara. ipak se toplina zadrzava.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la ZacKa » 09 stu 2011, 10:36

Moja ima 6g. i do sada se UVIJEK kakva god temperatura bila
otkrivala nakon 15 min, kad ju pokrijem, CIJELU NOĆ se borili.

U Barbie veliku vreću sam je znala stavljati, kad je već veća bila i iz nje je izmigoljila,i
budili se i pokrivali ju. A njoj je stvarno vruće.

I evo NAPOKON se počela sama po noći pokrivati kad se i otkrije sama ;)

Ima nade :dada
Zadnja izmjena: ZacKa; 09 stu 2011, 10:37; ukupno mijenjano 1 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tanjabb » 09 stu 2011, 10:37

A zasto ne ides logikom da dok god dijete mirno spava da mu je ugodno i nis mu ne fali?
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la ZacKa » 09 stu 2011, 10:39

Točno tako, njima je stvarno vruče. nekima kao mom sinu nije al nekima
je. Neće se prehladit :mrgreen
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IvaV » 09 stu 2011, 10:42

tanja, mogu ja ici tom logikom i onda ga dotaknuti i vidjeti da je hladan.
ne stvarno, nisam zabrijala i ne dramim oko toga, vec jednostavno mislim da u 3 ujutro, kad je nama svima hladno i svi se pokrivamo (cak i mm koji je kao pec), treba biti i on pokriven i topal. :dunno

a to da se nece prehladit- nisam ni u to sigurna jer je stalno neki klinac smrkav. sad bi ja njega u vrecu, pa onda znam da nije stalno prehladjen i da mu nos ne curi otkako je zahladilo zato sto ga ja nisam sposobna utopliti.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 09 stu 2011, 10:47

A ako on nece u vrecu? Ako ce se buniti i buditi zbog toga nocu, takav neispavan je opet losijeg imuniteta... Hocu reci zasto bih ja odredjivala koliko je njemu toplo ili hladno? Ni ja ne grijem ponoci, i mom su nogice hladnije ali ne ledene. Da mu je stvarno zima ja nekako vjerujem da bi ga to smetalo i budio bi se.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la mirbi » 09 stu 2011, 10:49

Ja ne mislim da im je toplo. Jer, ako ću pri toj temperaturi vani izać u bundi, zašto bi smatrala da je ditetu toplo spavati golo?
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la tanjabb » 09 stu 2011, 10:58

Ma tko kaze da im je toplo? Ono sto ja govorim je da im mozda ta temp. pase za spavanje. Da ja mog obucem u nesto debelo dok spava preznojio bi se i probudio cendrav. Kod nas je temp. u spavacoj oko
19-20.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la lara.b » 09 stu 2011, 10:58

Sreca najveca je napisao/la:
lara.b je napisao/la:I mi smo u stanu + preko neći ne grijemo, ..prozori na kip, ali ispod 21 se nikad ne spusti temp.

a na koliko vam bude grijanje preko dana kad vam po noći uz kipane prozore ostane tako visoka temp?

jer mi zatvorimo prozore, ostavimo grijanje na 20 i redovito ga pred jutro čujemo da se upalilo.

Preko dana je nariktano na 22.5, eto da ne bude okrugli broj :lol
ja luftam širom ujutro i navečer ali tako je...izolacija valjda.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Fantasy » 09 stu 2011, 10:59

Cure i mene to užasno nervira, ali nekak si mislim da bi se dijete budilo da mu je hladno, recimo- moja se počne stiskati uz mene kad joj zahladi, a tek je ovo ljeto zavoljela svoju posebnu dekicu Winnie pa se konačno bar s njom se da pokriti (tanka je doduše skoro ko plahta, ali bar nešto). A inače se stišće k meni i ne da ni da se ja pokrijem nego nek ju grlim i dobro joj je. Oblačim joj dugi bodi, gore deblju piđamu i termosice, a štrampe nije podnosila prošlu zimu.
Osim toga čitala sam bila članak da je djeci negdje do 9 godina toplije nego nama, jednostavno im drugčije radi organizam. Ne vjerujem da se prehlade od spavanja nepokriveni, ako im je tako ugodnije.
Ali očito skoro sva djeca imaju taj sindrom, znači da je problem u nama koji se nerviramo :mrgreen
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lara.b » 09 stu 2011, 11:11

Evo sinoć sam malo više otvorila kip, jutros je pokazivalo 20 stupnjeva + 2 puta me noćas zvao da ga pokrijem.
kad sam došla i popipala ga, ledene noge (piđama do iznad koljena :roll ), hladne ruke...
Moj kad zaspe zna se nakada preznojiti u prvih 15 minuta,
pa ga presvučem (sad u zadnje vrijeme i ne) ali kasnije mu koliko pipam nije nikad vruće, dapače.
Ipak ide spavat oko 9, pola 10 najkasnije, a grije se do 10 pa je to valjda to.
Mislim da su poriktati da se isključuje u 21. To je dosta.

Iva, vreću sašij, nećeš valjda kupovati novu pa ju rezat.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 09 stu 2011, 11:29

Imam ludu ideju, daj mu da obuce tvoju ili mm-ovu deblju majcu preko pidzame. To je siroko, otvoreno dole, moze se otkriti ako mu je vruce na nogama, a ostatak ga greje. M. je bila fora nedavno da hoce obuci nase stvari i jednom je tako hteo i spavati (otud mi ideja :mrgreen ).

Ideja broj dva je akcioni heroji. Mi smo morali kupiti deku na Buzz Lightyear iz Toy Story (ultra je lagana, ove nove microfase, ali greje). Sad mu je izasla iz djira, ali stalno nesto novo smisljamo. :whew

Najbolje nas sluzi pamucna bebi dekica.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la rucho » 09 stu 2011, 11:48

ajme zene dozivjeh preporod kad sam vidila ovaj topic!!!!!! vec sam mislila da ja nisam bas skroz cista....
imam giricu koja se doduse ne otkriva skroz vec samo kolko mu ruka dohvati a kick nogom nije ucinkovit jer je mama tj ja kupila veeeelku deku za nj.... pa isto imam borbu jer se i znoji pa ohladi oko vrata pa oznoji paaa.... tako da nocu uredno minjam bodic.... a odnedavno sam ga uspila ugurat u tanku pamucnu vrecu jedno dva broja vecu i sad se tako donekle primirio s nogama.....

nos zubori.... narafski.....
ni ja ne grijem sobu... a prozor je zatvoren a soba otvorena.... on je u svom kreveticu (a i to mu nije pravo.... pa i zbog toga vodimo bitke)....

a sto se tice toga jel im hladno il ne.... naravno da im je hladno ali iz nama nekog neobjasnjivog razloga sve sta ih sputava dozivljavaju kao drzavnog neprijatelja br. 1 pa tako i dekice..... ja sam odlucila gurat ovako.... bodic dugi rukav plus gace od pidjame..... tanka vreca pamucna bez rukava i dekica do struka... pa nek lamace kolko hoce..... izdrzat cu jos malo dok ga ne prebacim na obican krevet za kojih mjesec dva.... tada ce bit mirniji jer nema ograde.... pa mu onda nece bit ni *vruce* :mrgreen
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja » 09 stu 2011, 12:04

ni ja bogami ne bih mogla spavati kad se znojim :dunno
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la titirlica » 09 stu 2011, 12:10

a mi smo pronašli super poplun-jorgan i od tada više nama frke sa pokrivanjem :dada poplon je od nekog srednje debelog pamuka, štepan i ono najbitnije (njemu) ima ogomnog spidermana, a ono meni najbitnije ima drukere sa bočnih strana koje zakopčam....ima dovoljno mjesta za okretanje i ne osjeća se sputano kao u vreći , a opet je pokriven cijelu noć
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lara.b » 09 stu 2011, 12:14

Olja, moj se recimo znojio samo oko vrata te u gornjem dijelu leđa i to isključivo dok spava na leđima,
a položaj narodng heroja mu je omiljena poza. Tada se nikad ne bi probudio.
Dakle, to mu je kritična zona, ali nikad nije bio znojan niže po leđima ili ako spava na boku + sve to u prvih 15-ak minuta,
presvučem ga i kasnije srećom ništa.
Čudno da se nije budio i tada
jer sad zna kako sam rekla zaurlat po noći da ga dođem pokriti jer mu je hladno.
Moš ti njemu objasniti da i on to može sam ali njegov prefrigani odgovor je uvijek: ali ti to znaš bolje. Mustra.

edit: ja svog još uvijek (jer nije prerastao širinu od 140 cm) pokrivam sa dužom stranom pokrivača,
pa tako izdrži nekoliko turbulencija jer i sa jedne i sa druge strane ima dosta mjesta.
jedino što još nisam riješila onaj rad sa podizanjem nogu u sekundi jer tako pogura poplun skroz pod noge.
I mi imamo srednje debeli pokrivač.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la iris » 09 stu 2011, 13:04

iva - definitivno vreća s nogavicama, to je kod nas jedino palilo

meni nije bio toliki problem što se ona otkriva nego kad se uvali kod nas u sredinu pa nogama zgura pokrivač i onda se po noći natežemo. :ajme
par puta sam se našla sa frotirskim pokrivačem u zubima u borbi noćnoj :p

znoje se obje po noći, starija (koja se pokriva) nenormalno ali uopće ne mogu zamisliti da bi ih išla presvlačiti
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la IvaV » 09 stu 2011, 13:42

Hm, sinko se znoji dok spava samo po ljetu, kad ga ovih dana stavim spavati ne inzistiram odmah na pokrivanju jer osjetim da jos uvijek nije hladno. spavacu sobu ne grijemo, ali kako je stan i ona je mala, povuce toplinu unatoc tome sto ju prozracim svako jutro i vecer.
reci cu opet, po noci kad spavamo tek kasnije postane hladno svima nama, pa tako vjerujem i njemu. mozda ne ledeno, to nikako, ali zahladi fest. i dalje vjerujem da ga treba pokriti u tom razdoblju, sto i dalje ostaje nemoguca misija.

njemu je tako svejedno sa cime ga pokrijem. :roll ima svoje dekice, svoj poplun, imamo mi nasu veliku deku, pa i jorgan od perja, nema to nikakve veze. ko da on zna u 3 ujutro sa cime sam ga pokrila. Mm je sinoc pokusavao pokriti ga opet i iznova, sinko je poludio :lol kad je krenula deracina odustali smo, stvarno nema smisla.

bacam se u potragu z avrecom sa nogavicama, a lara
lara.b je napisao/la:

jel se mi znamo? ja da sijem? :hahaha
:kiss
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la lara.b » 09 stu 2011, 13:56

IvaV je napisao/la: a lara
lara.b je napisao/la:

jel se mi znamo? ja da sijem? :hahaha
:kiss

A da.. :lol
Al mislila sam ionako vulgaris neku, ništa spešl.

Ja držim srećke da uspije to sa nogavicama jer ako je hladan onako kako bude moj znam da ti nije svejdno.

Iris, presvlačim ga jer se onda fakat bojim da se ne prehladi. Da prozor nije otvoren pa hajde, ali ovako :ne
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 09 stu 2011, 14:17

poznato. Moj ne spava pokriven već pet godina :mrgreen
Kupujem mu za zimu jednodjelne piđame od onog plišanog materijala, ful su debele u HM-u. Sad me brine što ne vjerujem da ih prodaju u veličini 140 :ajme
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la ZacKa » 09 stu 2011, 15:00

Moja je uredno spavala u čarapicama, u njih sam zavukla nogavice
od piđame i topliju piđamu.

Budila se i bunila kad je bila pokrivena, znači da joj to ne paše.

A spavala ko bebica otkrivena. Znači da joj nije bilo zima.

Gle i ja i mm imamo totalno različite poglede na pokrivanje,
on spava u gačama ja s čarapama, u toploj piđami, ne spavačici,
pokrivam se prek glave ko i sin a muž i kćer vole biti otkriveni. :mrgreen
I mm kaže da je njemu vruče u istoj prostoriji a meni je hladno,
a ni on nema hladne noge.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama courage » 09 stu 2011, 15:32

iris je napisao/la:iva - definitivno vreća s nogavicama, to je kod nas jedino palilo

meni nije bio toliki problem što se ona otkriva nego kad se uvali kod nas u sredinu pa nogama zgura pokrivač i onda se po noći natežemo. :ajme
par puta sam se našla sa frotirskim pokrivačem u zubima u borbi noćnoj :p

meni se dogodilo da ponekad spavam između mm-a i zxuje. kad nam zxuja dođe ju krevet, pa nemam snage ubacivati ju između nas nego se ja pomaknem u sredinu. i uuumreeeeem od vrućine! noge mi se uspale od vrućine ispod deke, toliko mi bude vruće između njih da ustanem i odem u njen krevet. :mrgreen reci NE co-sleeping-u. :mrgreen tako smo mi uveli pravilo da kad ona spava između nas stavimo je na našu deku, a pokrijemo s nekom laganijom. nismo svo troje ispod iste deke.

i moja se otkriva, stalno. i sad se zna probuditi kad joj je hladno (uglavnom pred jutro joj deka padne s nje na pod). i ne voli pokrivene noge, tako da joj dekicu znam prebaciti preko bubrega, a noge od početka ostavim slobodne. tada se manje i otkriva.
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Potica » 09 stu 2011, 15:37

mama courage je napisao/la:i ne voli pokrivene noge, tako da joj dekicu znam prebaciti preko bubrega, a noge od početka ostavim slobodne. tada se manje i otkriva.

X
Ne da nije podnosio vreću za spavanje nego ni čarape ni išta na nogama, kad sam to ja prihvatila kao činjenično stanje i prestala dramiti oko golih nogu svi smo puno bolje spavali.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la IvaV » 09 stu 2011, 15:40

reci NE co-sleeping-u. :mrgreen

nemrem :luv

vis ovo za "prek bubrega" je tocno, i on se ne buni bas kad ga tako pokrijem. istina, krene rad sa nogicama, al kad skuzi da nema nista na njima, odustane.
i zna li mi netko objasniti taj fenomen, KAKO ne cuje kad ga zovem, KAKO mu ne smeta alarm od banke koji probudi cijelo susjedstvo, KAKO mu nista drugo ne smeta? a kad ga pokrijem sa laganom dekom, e to mu smeta. :ajme
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la lara.b » 09 stu 2011, 15:45

Osjeća se sputano a tko zna šta on u snu u biti radi, ..bit će leti, skakuće po nekom zelenom proplanku...i tako :lol

I neka ga s vama...moj dođe pred jutro, kako koju noć...i kad ne dođe ili je kod mojih za vikend fali mi :luv
A tako će brzo odrasti...
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ZacKa » 09 stu 2011, 15:47

Bolje podnosi zvukove od dodirnih komplikacija :mrgreen
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Diami » 10 stu 2011, 15:10

IvaV je napisao/la:Hm, sinko se znoji dok spava samo po ljetu, kad ga ovih dana stavim spavati ne inzistiram odmah na pokrivanju jer osjetim da jos uvijek nije hladno. spavacu sobu ne grijemo, ali kako je stan i ona je mala, povuce toplinu unatoc tome sto ju prozracim svako jutro i vecer.
reci cu opet, po noci kad spavamo tek kasnije postane hladno svima nama, pa tako vjerujem i njemu. mozda ne ledeno, to nikako, ali zahladi fest. i dalje vjerujem da ga treba pokriti u tom razdoblju, sto i dalje ostaje nemoguca misija.

Ovako je i kod nas.

Ja sam mu nabavila tanku pamučnu vreću i sad u tome spava. Malo se samo bunio, s time da je početkom noći zatvorena samo preko prsa, nogice su vani, slobodne, pa kad zahladi mu ubacim i nogice i ne buni se. Nije on tip da će se probuditi ako mu je zima - bude leden ujutro, al spava, a meni je to neprihvatljivo, što mogu.

Kod nas je stvarno toplo kad idemo spavati, oko 21,5 recimo, al se po zimi do jutra spušta i na 18 ili niže i budu mu ledene noge već i sad, kad se spušta do nekih 19, 20 samo, a kamoli kad još zahladi.

I da, isto mu ne smeta preko bubrega, a nogice voli imat vani. Doduše, ako mu je vruće preznoji se i ako je samo preko bubrega pokriven. Al nisam nikad presvlačila, jer znoje se jer im je vruće, isparavanjem znoja se hlade. Iz mog iskustva kad se jednom preznoji ak sam ga slučajno prerano pokrila, kasnije bude ok nakon što se osuši. Doduše njemu samo oko vrata bude malo mokro, više vlažno, pa mi nema smisla zbog toga presvlačiti.

Iva - možeš probati, dok ne nabaviš tu vreću, pokrivati samo preko bubrega, ostaviti mu čarapice, eevntualno obući potkošulju ispod gornjeg dijela pidžame, a ako vreću ne prihvati ni po zimi, kad bude jako hladno, možeš probati duge gače (pamučne) ispod donjeg dijela pidžame uz potkošulju...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Tulip » 10 stu 2011, 19:09

Mi smo na tragu rjesenja muke nepokrivanja. Obucem mu pidzamu i carapice, (tanku) frotirsku (sivenu) vrecu s nogavicama i nema pokrivanja. A spavamo s otvorenim prozorom... Ni ja ne volim da mi je vruce kad spavam. Onda slabije spavam, preznojavam se i ujutro budem nenaspavana. Pretpostavljam da je tako i njemu. Nije bolestan niti hladan. Samo sto se vrti... :ajme
Mamina maza 5.2.2010.
Palčica- anđeo sa greškom 13.6.2012.
Dupla sreća D&N 3.9.2014.
Tulip
Ima najljepši pogled na cijelom svijetu

PostPostao/la IvaV » 10 stu 2011, 19:57

e sad mi recite, te vrece sa nogavicama :mrgreen jel se to moze negdje kupiti?
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.