Sada je: 06 kol 2026, 23:33.

Krem supe,corbe

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Krem supe,corbe

PostPostao/la servuz » 11 stu 2011, 12:12

Juce moje dete imalo jesenji festival u vrticu i kuvala se krem,krompirova supa.E tu sam se podsetila da ja volim krem supe ali mi fali ideja kako bi ih kuvala.Molim vas vase recepte.
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Krem supe,corbe

PostPostao/la mrs. eastwood » 11 stu 2011, 12:19

ja imam dvije metode - ovisno sto imam doma za juhu.

ako imam samo tipa brokule ili recimo tikvu - onda to malo bacim na maslac, luk i dodam temeljca kojeg redovito imam smrznutog.
kad prije pasiranja ili miksanja stapnim odvadim par žlica da imam vecihkomada da mi plivaju u pjatu poslje.

druga metoda je bez temeljca kad imam svakakvog korijenastog povrca - pa krenem s lukom i mrkvicom na masalcu ili vec kako ko i onda su tu opcije:
suhi grašak, leca, kelj...

po meni je najveca mudrost zaciniti juhu poslje. najcesce stavim na kraju suhih pomadora. kurkuma mi super paše u juhu od leće i graska...

uglavnom, ovisi sto imam doma to se kuha!

i vise volim guste juhe nego bistre.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la beammama » 11 stu 2011, 12:28

Skuham povrće u malo vode kad je skuhano spasiram dodam vrhnja za kuhanje (ako imam) i začinim, prokuham još malo i voala.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Gabrić » 11 stu 2011, 23:06

beammama je napisao/la:Skuham povrće u malo vode kad je skuhano spasiram dodam vrhnja za kuhanje (ako imam) i začinim, prokuham još malo i voala.

Isto tako i ja, osim što miksam štapnim mikserom i ako je prerijetko dodam malo gustina. Ponekad na kraju dodam malo zobenih pahuljica, paštice ili njokića od griza. :dada
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la servuz » 14 stu 2011, 13:57

Upravo je jedna krem supica gotova i mogu reci da smeka fino.Hvala vam na savetima.Posebno me interesuje deo oko zacina,koje najvise koristite,sta vam uz sta najbolje ide?
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bellina » 18 stu 2011, 16:40

Od ovih već navedenih ja često radim kremu juhu od kaula (karfiola, cvjetače), na isti način može i brokula, i krem juhu od pomidora.

KREM JUHA OD KAULA
1 kaul (veličina ovisi o tome za koliko je osoba, po želji)

U blago posoljenu vodu stavim kuhati cijeli kaul, u komadu, jedino odvojim i nasjeckam zelene listove ako ih je imao, pa stavim skupa s "glavom". Kuham dok se ne raskuha. Kad je gotov, u durgom loncu na malo maslinovog ulja dodam brašna i napravim zapršku. Podlijem s vodom u kojoj se kuhao kaul. Kaul zdrobim kuhačom, onako u grubo, i dodam u juhu. Popaprim, stavim malo češnjaka, malo Vegete ili soli ako je potrebno i žlicu vinskog octa i pustim još neko vrijeme da prokuha, 10-ak minuta. Kaul se može i izmiksati štapnim mikserom, ako ne volite komade.
Isti je postupak i s brokulom, osim što se manje kuha od kaula.

KREM JUHA OD POMIDORA (brzinska :mrgreen )

U lonac stavim pola ili cijeli tetrapak pasirane rajčice (ovisi za koliko je osoba), dolijem vode da otprilike dobijem željenu gustinu juhe, dodam sitno nasjeckani češnjak i peršin (ako ga nemam stavim malo sušenog bosiljka), papra, jednu kocku za juhu/soli/Vegete (ovisi što se ima), papra, žličicu šećera, malo maslinovog ulja. Pustim da prokuha. Onda dodam malo mlijeka, recimo pola obične čaše i još malo neka prokuha. Tada ukuham paštu ili rižu.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Adorabla » 21 stu 2011, 14:59

krem juha od šparoga
krem juha od brokole
krem juha od poriluka
krem juha od biža
su moji apsolutni favoriti
Sve je na istu foru, skuha se povrce u malo vode, doda jušna žica slanutkovog brašna za zgrušnjavanje (ili majdina ili gustin ili se stavi zaprška), isjecka se malo češnjaka, prokuha nakratko i kad je gotovo doda se vrhnja za kuhanje (osim biža).
Jedino u poriluk obavezno ide 1 krumpir.
Fora je i u serviranju jer juha od šparoga se obavezno jede s rezancima od pršuta, brokola s kockicama crnog kruha, juha od poriluka s jušnom žlicom kečapa a juha od biža s dodatnom žlicom vrnja u sredini.

Za drugi dio moje familije koja ne voli vrhnje u juhi, favoriti su:
krem juha od slanutka i poriluka
krem juha od rajčica
krem juha od miješanog povrća s puno paradajza
Adorabla
Medena

PostPostao/la titirlica » 21 stu 2011, 15:28

ja sve krem juhe pravim na istu foru ( osim juhu od rajčice)
na pari skuham povrće koje sam odabrala , kad je gotovo sredim ga štapnim mikserom i ubacim u vodu ispod koje se parilo , ne dodajem ni brašno, ni gustin niti išta slično , jedino u vodu za paru dodam začine . Kad je gotovo ubacim u juhu malo riže ili mesa (već skuhanog ,koje mi je ostalo od predhodnog dana)
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.