O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Kamperski menu

11 stu 2011, 14:37

Krajem decembra idemo 2 tjedna na kampiranje...nisam novi kamper, MM i ja sam kampirali prije nego sto smo imali djecu i kuhala sam i onomad - ali se vise ne sjecam sta. Naime vise smo konzumirali : nestoizwebicinogvrta nego sto smo jeli :lol
Sjecam se da sam kuhala pastu npr. sa tunom i vrhnjem i slicne varijante na temu s pastom. Ali sta jos???
Dajte mi neke ideje za moje malo plinsko kuhalo.
Zadnja izmjena: cleonikky; 12 stu 2011, 00:10; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: Kamperski menu

11 stu 2011, 14:39

da, mi smo isto uvijek paštu s tunom radili, ponekad juhu iz vrećice i palačinke, sjećam se da sam jednom čak radila rizibizi i piletinu, al padala je kiša i imali smo dva kuhala, tj. dva ringa.

ali isto, sve je to bilo prije djece :/

11 stu 2011, 14:40

mislim, najbolje je ako imate roštilj, to je najlakše u kampu.

ostalo je uglavnom to podgrijavanje, jaja, pašta, iz vrećice i to :dunno

11 stu 2011, 14:57

e, palacinke sam zaboravila- dobra ideja - sad sam se sjetila nesretnog dogadjaja i Nutelle koju su napali mravi, a MM je bio ljut ko pas zbog toga
nadam se da ima onaj zajednicki rostilj -njih ima svuda po parkovima ovdje, valjda ima i na camping groundu

u principu trebaju mi ideje za rucak- a da bas nije svaki dan pasta

11 stu 2011, 15:00

a koliko dugo idete?
znači jedan dan ti je pašta i tuna, jedan dan neka juha i palačinke, jedan dan roštilj, jedan dan možete otići nekamo na pizzu ili što se već nosi kod vas down under :mrgreen ? onda jedan dan napravi jaja i salatu (možeš opet juhu iz vrećice), jedan dan napravi mahune s krumpirom (na ćušpajz :naughty ) i to je to?

11 stu 2011, 15:02

ili što se već nosi kod vas down under :mrgreen

:oops: :oops: :oops:

11 stu 2011, 15:04

12 dana idemo...da, i te varijante raznih noodli iz casa su u igri...mahune s krumpirom bi vjerovatno s gadjenjem odbili (klinci mislim) :lol
inace, su ti ok ideje samo nemoj puno zelenog :lol

11 stu 2011, 15:09

a, pazi sad zdrave hrane, hrenovke?
i paradajzići, pravi ljetni hit :bis

11 stu 2011, 15:13

ma ni paprike nisu lose :bis

11 stu 2011, 23:05

ma bilo šta iz vrta, ha :lol

evo, a i da dječica ne ostanu gladna možda kakav brzinski povrtni ili pileći rižoto.
tortilje s piletinom.
riblji fileti u kukuruznom brašnu i krumpir na salatu ili lešo blitva.

koliko nam još dana ostaje?

12 stu 2011, 00:13

malo vise od mjesec dana sole, imate vremena :dada

12 stu 2011, 00:51

evo mene kamperice. doduse mi smo ljetni kamperi, ovo zimi mi bas...
jel kamper, kamp-prikolica ili sator?
ako imas pekac za picu http://www.takolako.rs/user/pekaci-susaci/pica-pekac-xde-3436/44_935_11683_1_0_0/item.jsp bitno ti olaksa stvar. imas polugotovih ledovih smrznutih jela jako puno. riza sa grilanim komadicima piletine, riza sa plodovima mora...to je ono sto moji vole.
u tom pekacu ja i razna variva pravim...sve bude jako ukusno.
imas one strukle sto u vodi samo skuhas. gotove juhe, kocke za juhu....ako imas pecnicu http://www.coolinarika.com/slika/elektricna-peka-nova-igrackamirali-hvala-ti-na-informaciji/ ajmeeee...onda tek mozes svasta :lol

12 stu 2011, 14:25

kruh-pašteta-paradajzi-jogurt :mrgreen
grah iz konzerve i kakva kobasičica

12 stu 2011, 15:08

Many je napisao/la:evo mene kamperice. doduse mi smo ljetni kamperi,

ma i oni su, cleo je na drugom kraju svijeta :)

12 stu 2011, 15:13

Mani kod Cleonikky je sad ljeto ;)

Kad kampiramo ja kuham rekli bi moji dečki fino što bi značilo i nezdravo ;)
Dakle jaja na sve moguće načine,
pečene kobasice ili meso na naglo i pomfri,
rižoto sa jako sitno narezanom piletinom i povrćem,
grah iz konzerve
tjestenina carbonara, bolonjez, milanez ...

Ne pretjerujem sa nakuhavanjem što mogu brzo napraviti to kuham ali to je i jedino vrijeme u godini kad sam zadovoljna fast foodom. :)

12 stu 2011, 16:44

Pratim specijalnih ideja nemam (sve je vec gore pomenuto), da imam za sledece leto.

12 stu 2011, 17:03

U jesam se prosuuula. Vidi se da sam kaampanjac na forumu :lol
Sorry cleo :proljece

13 stu 2011, 00:01

ma sve ok many :proljece ...
moram sve to staviti na papir
da, grah iz konzerve je isto dobra ideja
poti - i moji ce biti presretni jer im vjerovatno necu servirati mnogo zdrave hrane :lol mada mi jedemo puno salate/svjeze povrce uz svaki rucak/veceru pa ce ih to spasavati

13 stu 2011, 06:48

Setila sam se neceg, u principu sve wok varijante mozes napraviti lako i na plinskom. Dakle prvo skuvati pirinac (ima i onih uncle ben's gotovih za minut). U woku proprziti razno povrce i meso i spremno zacas. Umesto pirinca mogu kineske ili japanske nudle, koje se u principu brzo kuvaju.

13 stu 2011, 13:34

sm, da to je jedan od dobrih prijedloga-to im i onako spremam cesto- puno stir-fry-a kineskog, tajlandskog i svasta nesto sa noodlama.
Nego, to je otok i mi imamo site koji nema struju (vec su svi bili bookirani sredinom godine) pa samim tim nemamo ni frizider. To ce iziskivati svakodnevne odlaske u ducan po npr. meso, povrce i sl.

13 stu 2011, 17:41

Komplikovano.

Ako ste u satoru ponesite ovo (mi smo imali manji), link i slika su samo primer da znas na sta mislim, nemam pojma jesu li pouzdani ili dobri ostava za kampovanje

Setila sam se jos neceg, ovde ima suvih raviola koje se ne moraju drzati u frizideru, konzerve ribica sa umacima ili bez (mada mozda nadjete sveze ribe za rostilj, to bi bilo najlepse :D ), corbica od paradajza sa slovima ili zvezdicama (paradajz iz konzerve), corbica od crvenog sociva. Ako se setim jos neceg nekvarljivog pisem. :mah

13 stu 2011, 18:23

kleo jesi ti u Australiji?hocemo pit kavu tamo negdje oko nove godine? ;)
Zadnja izmjena: Many; 13 stu 2011, 19:23; ukupno mijenjano 1 put/a.

13 stu 2011, 19:04

joj Many, kako ti zavidiiiiim :)

13 stu 2011, 19:24

Thalia, hoces samnom? :zivili

13 stu 2011, 19:24

Many je napisao/la:Thalia, hoces samnom? :zivili

o da :dada

13 stu 2011, 19:27

Eto, samo jos da nam cleo kaze gdje je tocno pa da vidimo jel nam se putevi poklapaju. :joy

14 stu 2011, 15:02

hocemo many, naravno- taman sam na kampiranju za novu godinu- svrati pa cemo kuhati nesto ;) :lol
ja sam ti na Gold Coast-u- gdje ti dolazis???

14 stu 2011, 18:36

Many je napisao/la:kleo jesi ti u Australiji?hocemo pit kavu tamo negdje oko nove godine? ;)

Onda joj usput ponesi hrpu smrznute Ledo gotove hrane da ima za kampiranje :mrgreen ;)

15 stu 2011, 01:11

beam, ma lako bija sa smrznutim da imam fridj- tj. da imam struju- nas site nema struju :D

15 stu 2011, 09:25

Za novu smo u sidneyu, ali ve 05.01 smo na Gold Coast-u. Cujemo se putem pp-a :mah
Odgovori