Sada je: 17 tra 2026, 07:22.

GASTROENTEROLOG!!!!

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

GASTROENTEROLOG!!!!

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 10 stu 2011, 12:09

Drage mame...pa evo da se najprije predstavim...Ja sam Tea imam 18 godina i sinćiča od 3 mjeseca...rodio se sa 3330...nakon dva dana je pao na samo 2940 jer nije htio papati...imao je žuticu...kada smo izašli iz bolnice imao je 3140...on je inače anemičan...i ne dobiva kako bi trebao na kilaži...pedijatrica nas je slala na nadohranu ali njemu niti jedna nije pasala...svaki bi put povračao, čak smo završili u klajčevu na pet dana i doktori su mi govorili da će morati na operaciju želuca i crijeva...ali hvala dragom Bogu nije ništa bilo...on i dalje jako malo dobiva na kilaži i doktorica nas šalje gastroenterologu... Što je uopće gastroenterologija? Zašto nas tamo šalje? Da li je pametno da idemo tamo? malo me strah :place pa ako itko išta zna molim vas pomozite... Hvala vam u naprijed...
sanjaj sad moj anđele i nek snovi svi kažu kolko značiš mi...da život moj samo si ti...sanjaj sad moj anđele i ne boj se,ja bit ću tu...jer neznaš kolko volim te,da za tebe ja živjet ću...
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: GASTROENTEROLOG!!!!

PostPostao/la Ciara » 10 stu 2011, 12:40

neznam koliko se promjenilo od kad smo mi bili ali preporučam vinogradsku
dođeš, provjere svu dokumentaciju, uđeš, dođe sestra, izvadi krv, nalazi su za 5-10 minuta
provjerava se dal dijte možda ima celijakiju...
ništa strašno
čuješ par dobrih savjeta

npr. meni je doktor objasnio da dijete ne može biti jače, deblje, više obzirom na roditelje :kiss
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 10 stu 2011, 12:43

aha..znači nije to nišza opasnog?! :) hvalaaa :kisichagic :yess
sanjaj sad moj anđele i nek snovi svi kažu kolko značiš mi...da život moj samo si ti...sanjaj sad moj anđele i ne boj se,ja bit ću tu...jer neznaš kolko volim te,da za tebe ja živjet ću...
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ciara » 10 stu 2011, 12:53

nije za sve ostalo
npr. naša pedijatrica je tražila pregled sondom ali je gastroenterolog rekao da po nalazu nema potrebe
jedino nas je uputio na vađenje krvi dase provjeri da dijete nema dijabetes
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 10 stu 2011, 13:44

u svakom slučaju, treba provjerit zasšto se nešto događa.
niti jedan pregled ne može biti opasan pod cijenu da se sazna
što je djetetu. Ako nije ništa, barem si mirna.
:kiss
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Diami » 10 stu 2011, 13:58

Gastroenterolog je inače liječnik zadužen za probavni sustav, tako da je to prava adresa obzirom da od početka imate problema na tom području. A koje pretrage će vam raditi ovisi kad oni vide dosadašnju dokumentaciju, pogledaju malenog i procijene što vam dalje treba. A nakon toga ćeš barem znati više, a možda i otkriju problem.

A koliko ti maleni sada ima i kako je dobivao na kilaži do sada? Jel i dalje dojite ili ne?
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Hajdi » 10 stu 2011, 14:04

Cure su ti sve rekle. Treba istražiti zašto dijete ne dobiva na težini. Predlažem da se pridružiš generacijskom topiku ovdje Ljetnice. Napiši nam malo više da li se dojite ili ste na adaptiranom, imate li kakvih drugih zdravstvenih poteškoća. Ako možeš napiši gdje ste pa ćemo ti lakše savjetovati kojim se specijalistima treba obratiti.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 10 stu 2011, 17:22

danas smo se vagali i imao je 4470..jos uvijek je dojenju..
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 10 stu 2011, 20:29

Koliko često mijenjaš dojke? Probaj mu u dva, tri sata davati istu. Ili ako slabo vuče, probaj super-switch-nursing, u jednom podoju svaku stranu po tri puta - tako da svaki put aktivira let down i potjera i masnije mlijeko....

I koliko sad kaka i piški? Je li u početku (prvih 6 tjedana otprilike) kakao svaki dan?
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 11 stu 2011, 21:44

pa svaka tri sata drugu dojku bi mu davala...ali vise nemam mlijeka..... :((((( dobro je kakao i piskio...i jos uvijek je tako...
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 11 stu 2011, 23:25

Dobila si već i na drugoj temi savjete, samo da napišem ovdje - ne bi piškio i kakao da nema mlijeka, može samo popišati i pokakati nešto što je pojeo, a ako trenutno samo dojite - onda znači da je popio mlijeko. Mlijeko ne nestaje po noći, samo nekad se potrebe bebe naglo povećaju. Ako tada ostaneš smirena, nudiš što češće dojke, pregrmit ćete vi to! :hug
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 stu 2011, 08:05

Diami je napisao/la:Dobila si već i na drugoj temi savjete, samo da napišem ovdje - ne bi piškio i kakao da nema mlijeka, može samo popišati i pokakati nešto što je pojeo, a ako trenutno samo dojite - onda znači da je popio mlijeko. Mlijeko ne nestaje po noći, samo nekad se potrebe bebe naglo povećaju. Ako tada ostaneš smirena, nudiš što češće dojke, pregrmit ćete vi to! :hug

Potpis na Diami.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.