Sada je: 01 kol 2026, 04:40.

Kaka u gaće

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Kaka u gaće

PostPostao/la Zwerka » 25 stu 2011, 12:43

Unazad 2 tjedna svaki dan kaka u gaće..
Doma mi sve smrdi po govancima, kada mi se pretvorila u stalak za cjeđenje/sušenje gaćica.. Užas..
Uopće ne govori da mu se kaka, samo se uneredi i viče da ne želi pelenu.
Probala sam mu staviti pelenu nakon nekoliko kakanja u gaće, pa je počeo vrištati, bacati se i odustala sam.
Kad se uneredi, krenem mu svaki dan govoriti - eto, da si kakao u nonu ili školjku, ne bi te sad morala prati, ne bi sad lijepe hlače bile prljave i bla, bla..
Ne pali ništa.
Stolica mu je normalna, nije tvrda.
Ne kužim gdje je nastao kvar.
Svi me pitaju da li je doživio šok..nije u smislu pravog šoka, jedina promjena u njegovu životu je ta da ne vidi MM-a uopće kroz tjedan, osim vikendom.
Probala sam zvati pedicu pa mi je odbrusila kao i uvijek i nisam dobila odgovor.

Što da radim?
Gubim već živce polako.. :/ A očito je da se nešto događa s maleckim kad tako reagira.
Svekriva je pitala jednog pedijatra da bi možda išli s njim psihologu, pa je pedijatar rekao da je premali za to..
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

Re: Kaka u gaće

PostPostao/la Cathy » 25 stu 2011, 12:50

A koliko je star? I koliko dugo nema pelenu?
Moj, u jednoj fazi, nije od igranja imao vremena ići na wc, i onda su se događale nezgode. :roll
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Zwerka » 25 stu 2011, 13:03

Idući mjesec puni 3 godine, a pelenu nema od 8. mj..
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ZacKa » 25 stu 2011, 13:04

I moj nije imao vremena niti prilike u školi ići na wc. pa se dogodilo često :mrgreen

Ali ja mislim da je kod tvojeg baš ovo što si navela, ipak je to za njega šok.
Djeca sve vide i znaju. I veeelika promjena . :hug
Psihologu ne idu djeca s 3g. ali možeš ti otići dj. psihologu na razgovor
i saznati kako se ponašati
ako je u tome stvar. A i možda saznaš jel u tome stvar.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Cathy » 25 stu 2011, 13:22

A jel možete povremeno nazvati tatu, da ga bar čuje? Možda bi to pomoglo. :)
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 25 stu 2011, 15:55

zwerka , ovako na brzinu, ako je vezano uz tatu - probajte doma pričat o tome di je tata, šta on radi, pa nek on nacrta tatin posao, pa ga nazovete, pa mu kupite papuče kad dođe za vikenda da ima nove, pa mu kupite novu četkicu za zube da ga čeka, pa šta ćete kuhat kad tata dođe, jer on to voli - uključite tatu u svakodnevne aktivnosti iako nije s vama, nek to ne bude nešto o čemu se ne priča ... i ti isto reci kak ti fali tm i kak jedva čekaš da dođe vikend da i on dođe da budete skupa i da je normalno da ste oboje tužni dok ga nema... samo pričajte, iznenadit će te možda o čemu on razmišlja, njima se svašta zna motat po glavi! :hug
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la † Sanika » 25 stu 2011, 19:09

Joj draga to ti je to, i tata i situacija. Tate nema, ti si preopterecena svime, definitivno manje vremena imas za njega, i fali mu paznja.
Tom kakicom on skrece paznju na sebe.
Slican primjer imala je moja kolegica, mali od 4 godine nije htio kakati u tutu/wc, nego bi prije svakog kakanja, trazio pelenu.

Bili su i kod psihologice na razgovoru koja je rekla kako on time skrece paznju na sebe, jer se svi usplahire kad se njemu kaka, i tada je zvijezda. Problem su rijesili tako, da su se ponasali da je "problem s kakicom" prestao biti "problem", odnosno, nisu vise od tog kakanja radili galamu, vec bi onako, pocistili nezainteresirano, u tisini i bez galame. Probaj.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danijela81 » 25 stu 2011, 23:00

latica je napisao/la:zwerka , ovako na brzinu, ako je vezano uz tatu - probajte doma pričat o tome di je tata, šta on radi, pa nek on nacrta tatin posao, pa ga nazovete, pa mu kupite papuče kad dođe za vikenda da ima nove, pa mu kupite novu četkicu za zube da ga čeka, pa šta ćete kuhat kad tata dođe, jer on to voli - uključite tatu u svakodnevne aktivnosti iako nije s vama, nek to ne bude nešto o čemu se ne priča ...

X
plus još jedna važna stvar: neka kakanje u gaćice ne bude nešto oko čega se pravi problem. pokaka se, ti ga presvučeš i opereš kao da je to najnormalnija stvar na svijetu, bez potenciranja razgovora, grđenja, smijanja, ma bilo kakvih reakcija u vezi toga. tako reci i sveki, i bilo kome tko ga čuva
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Zwerka » 04 pro 2011, 15:47

Primjenila sam sve što ste pisale i ima tjedan dana kako se nije pokakao u gace.cijeli dan ga ispitujemo svakih nekoliko minuta dal mu se kaka,pa ga tako i posjedamo na kahlicu.
Ne želim se još hvaliti da je to iza nas,da ne bi ispalo da mi opet krene puniti gaće :)
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † Sanika » 06 pro 2011, 16:38

Bravo! :kiss :zivili
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ciccobella » 06 pro 2011, 16:48

Zwerka,i mi smo imali tu fazu kakanja u gaćice :ajme Isto tako kad je ona imala oko tri godine.... Trajalo 2 mjeseca i prestalo :klanja
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 38 gostiju.