Sada je: 24 lip 2026, 15:53.

Zatvor i teško kakanje...pomagajte!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Zatvor i teško kakanje...pomagajte!

PostPostao/la angie1205 » 28 stu 2011, 13:26

Evo i nas u problemima...Ema ima 20 mjeseci i već se duže vrijeme mučimo sa kakanjem!
Kratko je dojena, a sa godinu i nešto sitno smo prešli sa AD na kravlje mlijeko, nije bilo problema do prije cca mjesec-dva!
Kaka svaki drugi ili tek treći dan, i to su muke dok se pokaka, prošli tjedan sam u dvije stolice našla tragove sluzave krvi...užasno se napati dok se pokaka, kakanje joj traje po sat vremena, ako ne i duže, sva se jadna preznoji i unervozi, sad i kad ne mora jako tiskat ona se rasplače od straha da ju ne boli! :(
Papa sve, od juhica, meseka, krumpira....sve voli i sve joj paše. Voće i voćne jogurtiće papa svakodnevno, nekad joj olakša a nekad baš i ne.
E sad, čitala sam o AD Novalac IT, on je do godine dana, ali ima i Novalac 3, koji je i nakon 12-og mjeseca preporučljiv.
Koliko mi je pametno opet ju vračat na AD, jer mlijeko čisto ne pije, samo kakao popije, i to po pola litre dnevno!?!
Zanimaju me vaša iskustva ako je tko koristio Novalac, gdje ga ima za kupiti i kolika je cijena, jer smo mi bili na Bebimilu i uopće nisam obračala pozornost na ostale AD...hvala ;)
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Zatvor i teško kakanje...pomagajte!

PostPostao/la Hajdi » 28 stu 2011, 13:28

Hitno ukinite kakao i kravlje mlijeko! Mi smo imali velike probleme sa stolicom jer je N pila kakao kad je bila mala.
Dakle ukinuti KM, čak ne bih ni AD davala neko vrijeme nego samo jogurte, acidofile, probiotike.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la titirlica » 28 stu 2011, 13:29

A da joj skuhaš kompot od suhih šljiva :dunno nama je to pomagalo
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la petunia » 28 stu 2011, 13:35

Moj L. ima skoro 20 mj. i jos uvijek dojimo, pa opet zna ponekad imati muku sa kakanjem. Ja mu onda za doručak napravim zobnene pahuljice sa suhim šljivama i u 2 dana izregulira kakanje. Zobene pahuljice ionako cesto jedemo al u kombinaciji sa suhim šljivama su zakon za dobru stolicu. A fino....
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la angie1205 » 28 stu 2011, 13:38

Hajdi je napisao/la:Hitno ukinite kakao i kravlje mlijeko! Mi smo imali velike probleme sa stolicom jer je N pila kakao kad je bila mala.
Dakle ukinuti KM, čak ne bih ni AD davala neko vrijeme nego samo jogurte, acidofile, probiotike.

al ja joj napravim tak slabi kakao da samo boju promijeni jer znam da slatko zatvori...
acidofile i ove probiotike neće ni okusiti, samo voćne jogurte :roll

titirlica je napisao/la:A da joj skuhaš kompot od suhih šljiva :dunno nama je to pomagalo

kuhala sam i od šljiva i od jabuka, neće, pojede ovako svježu voćku i to je to...davala sam joj i sok od kompota pa neće....probavala sam i špricom ''na silu'' ali ni tu nema sreće
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ella roo » 28 stu 2011, 13:47

Kiwi?
Jede se svjež, djeca ga obožavaju, a strašno djeluje na zatvor.
"Would you like to try an Australian kiss? It is just like a French kiss, but down under."
ella roo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 28 stu 2011, 13:58

Angie, nekima je kravlje mlijeko teško probavljivo i zatvara ih. Zato ukinite KM dok se ne regulira probava pa onda pokušajte s AD.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la angie1205 » 28 stu 2011, 14:03

Probat ćemo izostaviti kakao na dan-dva, ako uspijemo....
Probat ćemo i sa kiwijem...nema nam druge :(
Zadnja izmjena: angie1205; 28 stu 2011, 14:13; ukupno mijenjano 1 put/a.
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 28 stu 2011, 14:07

angie, ako je situacija stvarno tako ozbiljna kao što pišeš u prvom postu, onda morate poduzeti odlučne korake. Radi se o zdravlju tvog djeteta.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la angie1205 » 28 stu 2011, 14:17

Već sam ja bila kod pedice zbog istog problema, pa je ona to povezala s tim da se Ema još uvijek boji kakati jer je u rujnu imala proljev, svaki put kad bi imalo prducnula ona bi se pokakala...to ju je peklo. Pedica mi je prije mj.dana rekla da se ona sada boji kakati i da zato tako teško kaka jer zadržava stolicu. Ali ja ipak mislim da nije problem u tom strahu (već je previše vremena prošlo od toga!), već da ona stvarno ne može kakati jer je stolica tvrda! Pa ne bi bilo ono malo krvi u stolici da je stolica ''normalna''...jel tako?! I ona meni sama dođe i kaže da kaka, kao da traži pomoć od mene....
Sad idemo na sve mogučnosti kako omekšati stolicu, jer plače mi se od muke kad ju gledam dok kaka!
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 28 stu 2011, 14:18

Kiwi zaboravi!!!
On je visoko alergen i ne bi trebalo
davati ga djeci do pet godina.
Inače, dijete ti je u dobi kada se dosta često javlja i
psihička barijera kakanju.
Idem potražiti ,mislim da sam pisala o tome.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 28 stu 2011, 14:23

Našla.
Tu je cijela tema. Moji postovi odnose se na ovu mogućnost psihološki uzrokovanog zatvora,
pa pročitaj i to uz ostala iskustva.

http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/view ... r#p1330896
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 28 stu 2011, 14:52

Treba joj omekšati stolicu da zaboravi na neugodu i bol prilikom kakanja.
Ili prehranom (probati maknuti KM ili ga davati puno manje i sa malo mliječne masti makar dati i adaptirano za djecu sa zatvorom ako vam je teško izbaciti to mlijeko iako u toj dobi na stolicu utječe i druga hrana koju jede) ili početi davati laktulozu u obliku sirupa ,sama reguliraš dozu da ima mekanu stolicu .
Kad se sve to sanira ,naravno jako paziš na prehranu,polako smanjuješ laktulozu dok ju potpuno ne izbaciš.

Ona ima tvrdu stolicu,ali ona i postaje tvrda ako zadržava pa ne ide kakati kad treba zbog straha od boli . Tak ste u zatvorenom krugu.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la titirlica » 28 stu 2011, 15:07

jel kaka u pelenu ili sjedi na wc-tuti ?
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la angie1205 » 28 stu 2011, 16:30

Evo ovako....
Kiwi dakle nećemo davati da još i tu alergiju ne dobijemo, na kraju ne budem znala koji su simptomi od čega! :shock
Dobila sam savjet jedne starije iskusnije mame da pomalo probamo sa kozjim mlijekom...kozje mlijeko se lakše i brže probavi, mislim da nemamo što izgubiti, neću joj dati puno, u početku ćemo pomalo, ako joj se uopće svidi! :/
Nadam se da će nama pomoći, jer kao što čitam i slušam nisu svi jednako reagirali na kozje mlijeko i nije svima bilo od pomoći, a neki su pak oduševljeni probavom nakon konzumiranja kozjeg mlijeka...
Ema još uvijek kaka u pelenu, ja čučnem skupa s njom dok kaka da joj bar malo olakšam tiskanje, na školjku se pokakala samo jednom i od onda više neće ni prismrditi onoj daskici za klince!
Laktuloza?? To si moram negdje zabilježiti da odem pedicu tražiti, ako nam koza ne pomogne!
Hvala vam svima na savjetima i idejama....javit ću vam reakciju! :zivili
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 28 stu 2011, 16:48

Portalak sirup ti je laktuloza i ordinira se kod
akutnog zatvora.
Nama nije pomogao, jer velim nije se radio o fiziološkom uzroku zatvora.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la angie1205 » 28 stu 2011, 16:54

jel on ide na recept ili se kupuje?
e da, sad neznam jel mi pametno dat joj kozje mlijeko još večeras ili da čekam sutra?!
mislim, meni je svejeno jer ionako ne spavam od lažnih trudova, pa ju mogu nadgledat ;)
sorry ak imam koju grešku, booliii meeee :ajme
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 28 stu 2011, 17:00

Ma ne žuri. Ništa joj neće biti od kozjeg mlijeka, jedino nisam
sigurna da će ga htjeti. A nisam sigurna niti da će pomoći.
Ako želiš probati, daj joj od sutra.
A Portalak možeš dobiti i na recept. Prije se mogao kupiti i bez
recepta, no kako su uveli nova pravila kod izdavanja lijekova, nisam
više sigurna možeš li ga kupiti sama. Najbolje pitaj u ljekarni.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 28 stu 2011, 17:02

Ponekad kod zadržavanja kakanja pomaže staviti dijete u kadu u toplu vodu. N je tako jadna zadržavala da je imala sve žmarce po koži.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 28 stu 2011, 17:04

:dada
Al spremi se na pecanje drekeca :)
Ja sam ovo primjenjivala kad već nisam znala kam da ju vodim.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la angie1205 » 28 stu 2011, 17:07

Probat ćemo sutra sa kozjim mlijekom, ako ne rodim do tada.... :shock
Hvala cure..... :kiss
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la angie1205 » 29 stu 2011, 14:00

Evo novosti!!
Ema je od jučer popodne popila pola litre kozjeg mlijeka, ostalo je sve normalno papala i evo maloprije se pokakala bez problema!
Nisam ni skužila da kaka, nije ni zacvilila, samo mi je rekla kad je bila gotova!! :yess
Ja sam, naravno, sva happy!! Hvala vam svima!! :zivili
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ira27 » 19 pro 2011, 22:33

Ja bi malo podigla temu i molila bi mame da mi pomognu jer ću završit u ludari...kod nas je otprilike ista stvar, samo me pedica danas isprepadala sa jednom gestom, ja se nadam da je to bilo čisto reda radi da ispadne da nešto gledamo :/ (znam glupo zvuči, tješim se samo), naime, dala nam je uputnicu za dječjeg kirurga, da ne bi slučajno bilo slijepo crijevo. E sad početak (ukratko). Četvrtak navečer (ili petak jutro) kreće show, petak je plač, kakit će/neće, kakit će/neće, to "neće" nastupi čim uđe u wc i vidi školjku...u petak uz pomoć čepića (uz viku, skriku i panično naricanje) se pokaki, imam osjećaj da ni proljevu od straha nije dala vani, jer je glicerin sve rastopio a ona i dalje nije htjela kakit...zaspe ko top, u noći opet grčevi budila se tu i tamo kakit će/neće, subota popodne opet isto, s tim da je uz moj blagoslov dva puta pokakala gaće, govance nije izgledalo ni puno tvrdo ni veliko, a u njoj i dalje strah ko kuća :conf noć je opet bilo par buđenja i plakanja (kakit će/neće) nedilja popodne opet se pokaki u gaće, doduše malo tvrđe govance, noć opet kakit će/neće....samo napomena u stolici nema krvi....danas smo za nefalit dobili fibru 38,5...trči u ped. ona kaže fibra je od viroze, a za guzu nije sigurna (može bit od mlijeka), moguće i slijepo crijevo. E sad, mene zanima jel netko imao slična iskustva i koliko je moguće da je to slijepo crijevo. Nju ne boli non stop i ne tuži se na drobu nego na guzu...zar slijepo crijevo ne boli konstantno?! :dunno molim vas recite mi da je to čisto zbog glupog mlijeka ili nečega iz prehrane. Ona ima toliko paničan strah od doktora da mislim ako je odvedem u kirurga u bolnicu da se nećemo oporaviti nikada! HELP :moli
Ira27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 19 pro 2011, 23:28

Neka pogledaju, malo prepipaju trbuh, eventualno ultrazvuk, da otklonite tu sumnju.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Ira27 » 19 pro 2011, 23:55

Ma pokušala je doktorica ali ova od straha ne da ni blizu, pa smo onako na silu, mi je držali ona pipala...nema smisla, napeta je svakako dok se bori s nama i ne da na sebe. Ja sam je maloprije onako po svome pipkala i pritiskala na obje strane put prepona, ona se smije....nije uopće reagirala, e sad jel ja možda ne odem dovoljno duboko u stomak, ne znam, al meni se sve čini da bi ju bolilo svakako da je sc, i da je ne bi bolilo na peci bokune...ne da mi se niti zamišljat kako bi ultrazvuk izgledao, s obzirom da je priprema za poslušat pluća i pogledat grlo dugotrajna i "bolna" :place sutra idemo vadit krv, ne znam jel se može preko krvi otklonit sumnja :conf
Ira27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eva2011 » 20 pro 2011, 00:17

bokić curke,neznam dali sam kompetentna za davanje savjeta, kaj se tiće kakica, imam malog bebača, 4 mj,prvi put ponosna mama, kaj se tiče grčeva i nekakanja, probaj sa kapima BIOGAIA, masne su i nakapaj na žličicu 5-7 kapi pa probaj dat,nama su odlične i protiv grčeva i da se ljepo pokaka svaki dan.nova sam, i čitam kojekakve postove i kako se mame i bebe pate, a nama pedijatrica nije htjela reć za to.kupuju se na recept i dođu 88 kn.nadam se da sam bar nekome pomogla, jer slušam i skupljam Vaša iskustva...

pozdrav svima koliko vas ima
eva2011
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eva2011 » 20 pro 2011, 00:20

....ispravak, kupuju se bez recepta, 88 kn, malo sam uzbuđena :hahaha
eva2011
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 20 pro 2011, 10:28

Eva, mi smo koristili biogaia protiv dojenačkih grčeva. Pretpostavljam da također nekima reguliraju probavu. Neke mame su imale problema jer su djeca imala pojačane grčeve nakon kapljica, a nekima pomaže.

Ira, ako je upala slijepog crijeva, to se mislim vidi na nalazu krvi. Pretpostavljam da se kod vas ne radi o upali nego o običnom zatvoru.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Ira27 » 21 pro 2011, 18:45

Drage moje mame reći ću vam par riječi da ne bi došle u moju situaciju nedaj Bože! Već sam prije rekla kakvi nas problemi muče pa neću ponavljat...epilog stvari od jutros u 2 prošli smo sve moguće doktore, od kirurga, radiologa, pedijatra, nefrologa...danas smo upisani u bolnicu na pretrage, još nismo sigurni što je točno, ali jedno je sigurno, dijete je začepljeno do grla izmetom i danas su nas klistirali. Možete li zamisliti koja je ura kad ona uspije klistir zadržati i ne da govancetima vani! Na gastro i nefro sestre su blago rečeno užas! Prvo su joj krv iz dlana (gdje ide braunila) vadile 7 minuta, kopale, rovale, tražile povećalom venu, jedva je našle, uz konstantno vrištanje moje curice i molećivo plakanje da prestanu, jedna je (od otprilike 110-120 kg) legla na nju dok joj je druga ćorava kopala i još su mene htjele poslat vanka...da ne bi! Zatim slijedi famozni klistir...ja sam prvo bila sretna što ćemo se napokon iščistit i otklonit te glupe grčeve, jer meni klistir nije ostao u niti malo neugodnom sjećanju mada sam i ja bila užasno začepljena u trudnoći, međutim dolaze te iste dvije sestre i opet ko da kolju svinje guraju joj uz takve trzajeve cijev debljine pola cm i dužine 30-tak cm krvnički u guzu i rovare lijevo, desno, gore, dole opet uz užasne krike i zapomaganje mog djeteta. Ne moram vam opisivat kako sam se osjećala u tom trenutku, al nekim čudom ih nisam ubila nadajući se da će naše brige s tim barem u pola proći. Mi smo na vlastitu odgovornost došle doma, da se ona pokaki i popiški, jer tamo nije htjela ni blizu i sutra ujutro idemo opet u bolnicu...već me sad strah šta nas čeka dalje...Jučer sam molila Boga da nije slijepo crijevo, danas nisam sigurna jel to bila najgora opcija...dakle drage mame pazite na probavu djeteta pa makar problem bio povremen, nama je bilo uistinu povremeno i uvijek bi se na kraju stabiliziralo, pa opet nakon nekog vremena malo tvrđe i sve tako, al kako nas dosta u familiji ima probema s opstipacijom nisam predavala preveliku pažnju...klavocin od prije 15 dana nas je dokrajčio, proljev je napravio ranice u guzi i tu je sve krenulo naopako...sad samo molim Boga da to bude sve uredu...
Ira27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 21 pro 2011, 19:44

A joj, baš vas je snašlo! :(

Mazi curicu puno :hug i držite se, držim vam sve fige da se sve sredi!!! :hug
Diami
ne stignem sanjati

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži