Sada je: 25 kol 2026, 19:20.

Bol u dojci - kamo otići?

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Bol u dojci - kamo otići?

PostPostao/la MalaSirena » 23 stu 2011, 09:27

Otkako sam prije 5 i pol godina prestala dojiti povremeno imam bolove u lijevoj dojci te su mi tada otečeni limfni čvorovi ispod lijevog pazuha, a imala sam i 2-3 upale koje sam liječila antibioticima. Par puta godišnje pojavljuje mi se napetost poput one kad dođe do zastoja mlijeka i uz to i boli.
Zadnje dvije godine bila sam na UZV dojke i on ne pokazuje ništa problematično, osim 2 manje ciste.

Ovih dana me opet boli i zamolila sam liječnicu da me uputi nekamo na pregled i na UZV. Uputila me na Rebro na odjel koji se bavi tom problematikom i tamo su mi rekli da prvo moram napraviti UZV dojke i mamografiju, a tek onda mogu doći na pregled.

E, sad je tu moje pitanje - kamo da odem s trenutnim bolovima u dojci, a da mi odmah tamo naprave i UZV? Ne bih radila mamografiju (još) jer smatram da mi ne treba (sukladno nalazima UZVa od kojih je zadnji od prije 6 mjeseci).
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

Re: Bol u dojci - kamo otići?

PostPostao/la mirbi » 28 stu 2011, 13:46

Ja sam prvu mamografiju napravila sa 38. :dunno Inače, zar nemaš doktora kod kojeg ideš na redoviti pregled dojke?
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la MalaSirena » 28 stu 2011, 13:51

mirbi je napisao/la:Ja sam prvu mamografiju napravila sa 38. :dunno Inače, zar nemaš doktora kod kojeg ideš na redoviti pregled dojke?

To sam bila obavila kod privatnika, ali ja bih kod doktora kojeg ne moram dodatno platiti.
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena

PostPostao/la mirbi » 28 stu 2011, 13:58

A to ćeš morat čekat. Barem kod nas u bolnici, par miseci. Ja sam pokušala naručit se, kad sam vidila da moram toliko čekat, skupila sam pare i opet otišla tamo di idem već 20 godina. Privatno. Na mamografiju idem u bolnicu, tu se čeka svega par dana.
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la Kris2 » 28 stu 2011, 14:09

Kad si radila mamografiju zadnji put ?
Pokušaj se naručiti u neku od privatnih ustanova koje primaju na uputnicu, ja se ne mogu sjetiti onaj tren, ali mislim da ima i takvih ...
Nisam shvatila kamo bi na Rebro išla s takvim nalazima tj. zašti ti tamo i pretrage ne naprave?
Ja u zadnje vrijeme uglavnom to obavljam preko dodatnog, ali svektva mi ide na Institut za tumore i sve obavlja kod njih jer jenjihov pacijent (mislim da te i oni ako ima nekih indikacija da bi moglo biti hitno pokušaju naručiti što ranije) (to pretpostavljam ako si njihov pacijent)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la MalaSirena » 28 stu 2011, 14:19

Kris2 je napisao/la:Kad si radila mamografiju zadnji put ?
Pokušaj se naručiti u neku od privatnih ustanova koje primaju na uputnicu, ja se ne mogu sjetiti onaj tren, ali mislim da ima i takvih ...
Nisam shvatila kamo bi na Rebro išla s takvim nalazima tj. zašti ti tamo i pretrage ne naprave?
Ja u zadnje vrijeme uglavnom to obavljam preko dodatnog, ali svektva mi ide na Institut za tumore i sve obavlja kod njih jer jenjihov pacijent (mislim da te i oni ako ima nekih indikacija da bi moglo biti hitno pokušaju naručiti što ranije) (to pretpostavljam ako si njihov pacijent)

Nisam je nikad radila.
Problem je u tome što je mene dr. opće prakse poslala na Rebro da mi naprave UZV dojke (od zadnjeg je proteklo 6 mjeseci) i to zato što imam te bolove i iscjedak, ali ne sa sumnjom na tumor ili sl., a oni me ne žele primiti na pregled, nego mi je rečeno da prvo napravim UZV i mamografiju (na uputnici mi je navedeno da me se šalje na UZV dojke i pregled).
E, sad, mamografiju ja ne bih radila (to su smatrali i liječnici prilikom zadnja dva UZVa koji su obavljeni jedan prije 6 mj., a drugi prije godinu dana - jedan je obavljen kod privatnika, a drugi u sklopu sistematskog pregleda), a ne moram striktno otići na Rebro, nego trebam informaciju u kojoj ambulanti se uopće mogu naručiti na UZV dojke i na pregled s obzirom na bol koja mi se povremeno pojavi.
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena

PostPostao/la mirbi » 28 stu 2011, 14:20

Koliko godina imaš? Manje od 30?
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la Kris2 » 28 stu 2011, 14:26

Mamografiju ti nije loše napraviti ako imaš nekih problema, onda ti služi kao inicijalna snimka za kasniju usporedbu ako treba (ja sam prvu radila s 30 godina zbog pozitivne obiteljske anamneze). Ja na pregled i UZV i mamografiju idem radiologu.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la MalaSirena » 28 stu 2011, 14:27

mirbi je napisao/la:Koliko godina imaš? Manje od 30?

Nemam manje od 30, ali mi je prilikom zadnja dva UZV liječnik rekao kako nema potrebe (još) za mamografijom.
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena

PostPostao/la mirbi » 28 stu 2011, 14:30

Taman sam krenila napisat ovo što i Kris. OK ako je sve u redu, ali ako imaš kakve sumnje, onda mislim da bi trebala.

Ja sam radila mamografiju, pokazalo mi neke sjene. Na UZV se nisu vidile, ponovili smo opet mamografiju, pa opet UZV. Onda, kako se pokazalo da nije ništa, sam radila sam UZV dvi godine i sad sam opet ponovila mamografiju. :dunno
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la MalaSirena » 28 stu 2011, 14:35

Kris2 je napisao/la:Mamografiju ti nije loše napraviti ako imaš nekih problema, onda ti služi kao inicijalna snimka za kasniju usporedbu ako treba (ja sam prvu radila s 30 godina zbog pozitivne obiteljske anamneze). Ja na pregled i UZV i mamografiju idem radiologu.

A kamo? Na uputnicu? Ta informacija mi treba :)
MOja dr. me uputila na Rebro čisto iz praktičnih razloga jer mi je to najbliže, ali otvorena sam i za druge opcije, no ne znam kamo da idem?
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena

PostPostao/la mirbi » 28 stu 2011, 14:36

Provjeri di se najmanje čeka. Kod nas je gužva za UZV, za mamografiju ne.
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la lastavica » 30 stu 2011, 10:42

MalaSirena je napisao/la:A kamo? Na uputnicu? Ta informacija mi treba :)
MOja dr. me uputila na Rebro čisto iz praktičnih razloga jer mi je to najbliže, ali otvorena sam i za druge opcije, no ne znam kamo da idem?

Imaš linkove za centralno naručivanje po bolnicama. Naručiš se mailom, faxom ...
Ja sam se sad zadnje morala naručiti kod kardiologa. Skenirala sam uputnicu i priložila ju mailom i tražila pregled kardiologa . Dobila sam term,ine, bliži uzela ostale otkazala.
Drugi je način da ideš osobno od bolnice do bolnice.

Držim fige da dobiješ što raniji termin i da nije ništa
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Bubimiri117 » 30 stu 2011, 11:12

ja sam prije par mjeseci išla u Runjaninovu-tamo se čeka nekih mjesec dana, pa ako ti je to ok, tamo se možeš naručit s uputnicom doktora opće prakse, na telefon se ne javljaju baš, ali ako odeš osobno bez problema te naruče na uzv i doktorice su ok :) usput, prvo se naručiš, pa onda traži uputnicu jer imaju ideju da treba pisat čini mi se uzv dojki i aksila, ne samo uzv dojki ( :ajme )
Bubimiri117
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.