) i koji moraju odstajati neko vrijeme da se smeksaju. Radila bi ih sa klincima pa molim nesto provjereno da ih nesposobna mama kuharica ne razocara barem u tijestu.
I prijedlog za ukrasavanje (mrvice, čokolada...) je dobrodosao.

Sada je: 02 kol 2026, 20:41.
) i koji moraju odstajati neko vrijeme da se smeksaju.

)...

mama njonji je napisao/la:U silnoj gomili recepata za bozicne kolacice, molila bih za PROVJERENI recept za one najjednostavnije bozicne zvjezdice i ine "kreature" koje se rade sa kalupićima iz tijesta (prhkog valjda) i koji moraju odstajati neko vrijeme da se smeksaju.
Radila bi ih sa klincima pa molim nesto provjereno da ih nesposobna mama kuharica ne razocara barem u tijestu.![]()
I prijedlog za ukrasavanje (mrvice, čokolada...) je dobrodosao.

Tinica je napisao/la:Čokoladu "špricam" kad se ohlade jel tak?

toliko kolača?
tijesto mekano pa sam dodala brašna i stavila u hladnjak.
imamo doma radove i nemam pojma kada i kako, a bome ni gdje ću raditi kolače. 
sve bi ja to.

JiA je napisao/la:khm, ima li tko ideju kako da izmjerim kolicinu meda za medenjake ako mi je kuhinjska vaga u stanu udaljenom 15 km?!
da, treba mi onih soleinih 15 dag

) meni to ispadneoko 4 žlice, al ovisi kakav je med. ovo s militražom je sigurnije.
) i onda dodaj smjesi.
.
Madir je napisao/la:Mazilicetoliko kolača?
![]()
Ja sam za sad napravila breskvice, limune i čovječuljke koji su mi ispali savršeni.
Bilo je problematijesto mekano pa sam dodala brašna i stavila u hladnjak.
Nevjerovatno, al opet ista stvar kao i lani sa medenjacima.![]()
A znate ko mi je pomogao: Tinica![]()
![]()
Ja bi to sve bila stresla u škovace i došla na rcp. našla Tinicu online i eno ih sad čekaju ukrašavanje.![]()
Sad tražim rcp za voćni kruh ili kako se zove nemamo pojma, ima netko?
Ona štruca sa suhim voćem.

Solea je napisao/la:, kad se med zagrije dodaj mu sodu, promiješaj i čekaj da pobijeli, poblijedi (to će se događati dok ti miksaš) i onda dodaj smjesi.

Ina66 je napisao/la:a i pravila sam ih sa svinjskom maščom

)
Ina66 je napisao/la:lena, ma tako smo ih mi doma nekad radili, ko je u dalmaciji vidio maslac
ja je jedino za kolače i koristim. 

a bit će da je to.
za tvoje.Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.