pinky je napisao/la:kako izbaciti noćno izdajanje? hoću li dobiti upalu? da li je moguće izdajati danju a noću ne?
crkoh više...
ja sam se izdajala naveče oko 11 i onda ponovo rano ujutro (cca 6h) kad je N. bila kod kuće, po noći sam je stavljala na dojku pa koliko izvuče- izvuče, nisam imala snage za izdajanje
preko dana bi je stavila na dojku i kad bi prestala dojiti bi izdojila ostatak (dok bi onda pila adaptirano na bočicu - izvježbala sam je držati na jastuku za dojenje i hraniti jednom rukom, a drugom sam se izdajala i puno bolje sam se izdajala dok mi je ona bila u rukama kraj dojke
)- bila je preslaba da povuče do kraja - i to sam joj davala na bočicu kad smo bili vani (skoro svaki dan smo bili na nekom pregledu/vježbama i izdojeno mlijeko mi je bilo super za ponijeti )u prva 2 mjeseca sam se izdajala u bolnici i onda sam se naveče kod kuće izdojila oko ponoći i ujutro u pola 9 u bolnici (nisam se izdajala po noći jer mi je bio cilj imati što više mlijeka u bolnici) - onda bi se opet izdojila kod kuće oko pola 11-11 (to nije bila velika količina)
sorry ako je ovo zbrčkano, radim 2 stvari odjednom

u početu sam svakih 3h i posteepno sam pravila veću pauzu između izdajanja tako da mi je ovako zgodnije,i svako ujutro iz desne izdojim 450ml a iz lijeve oko 220ml, pa onda oko 3h,popodne iz svake po 120ml,pa navečer isto tako iz svake po 120ml,al ovisi i koliko tekućine pijem taj dan pa mi se zna desiti ako puno pijem da više i izdojim,,izdajem se sa ručnom izdajalicom od aventa,jer sam skužila da kad počnem sa električnom prejako mi usisava pa slj,dan dobijem upalu,u desnoj ciki,,,
javi...........

mislila sam da se to samo meni dogada. mi kombiniramo izdojeno i ad zato sto ne mogu izdojiti dovoljno. svaka 3, 4sata izdojim oko 60 ml sto njoj nije dovoljno ni za jedan obrok. moja curica nekad hoce na cicu a nekad ju odbija. a i kad cica nikad se nenajede do kraja pa joj moram dati flasicu. danas je npr. sat vremena cicala i opet sam joj nakon toga morala dati 60 ml na flasicu.