(nisam ga otopila nego samo omekšala)Eto ne bi ja ni pokušala da IvaV nije rekla kako ga je ona otopila, jer zapravo u oriđiđi receptu ide hladan maslac.
Sada je: 08 kol 2026, 21:35.
(nisam ga otopila nego samo omekšala)

Tinica je napisao/la:Ja obožavam Kraševe krašotice... kak ste vi to radili?

meni je za umijesit tijesto trebalo brat-bratu 4 minute, a maslac sam isla meksat kad sam prvo bila stavila hladan komad i vidjela da ne bu dobro. da ga nisam omeksala, mijesila bih pol sata
na to nisam bila spremna. uostalom, logika mi nalagala da se maslac smije razmeksati jer tijesto treba stajati 2 sata u fridzu. za sto drugo, nego sa se maslac stisne?

IvaV je napisao/la:naravno, mini pakovanje kosta nekih 17 kn, sto mi je prevec, jer bi toga mogla pojesti u vrijednosti od 100 kn, barem

mazilica je napisao/la:keks od oraha sa nugat kremom, okus isti krašuljci

Lena je napisao/la:ove godine sam podbacila zbog kojekakvih obaveza koje su me stisle. uspjela sam samo paprenjake napravitii školjkice za macaronse. punit ću ih dan prije badnjaka.

. U nedjelju sam popekla i oljuštila lješnjake i ostavila ih vani - svatko tko prolazi (a kuhinja je prolazna) uzme par komada, ostalo ih je jedva pola
.
.
Ma kaj se meni čudišpa ja sve citam i cudim se tinici meni je za umijesit tijesto trebalo brat-bratu 4 minute, a maslac sam isla meksat kad sam prvo bila stavila hladan komad i vidjela da ne bu dobro. da ga nisam omeksala, mijesila bih pol sata na to nisam bila spremna.
pa znaš da ja do neki dan nisam znala pošteno špagete skuhati
gdje ste bile prekjučer kad sam ga žnjarala preko pola sata i još sam osječam posljedice jer me šaka boli
Ja sam skužila da to trebam valjati sa rukama 

sandram je napisao/la:Sole, ljepit ces krancle nugatom? Ja o tome razmisljam. Prije nego mi ga pojedu.
Giami, super je nugat
Home made nougat
300 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
mahuna vanilije
nekoliko kapi arome vanilije
200 g prženih oljuštenih lješnjaka
230 g mliječne čokolade
2 žlice gorkog kakaa
75 g maslaca
Lješnjake popržiti fino sameljite, a čokoladu naribajte ili nasjeckajte.
U posudu stavite vrhnje, vanilin šećer, srž vanilije i nekoliko kapi arome vanilije. Zagrijavajte na laganoj vatri do točke vrenja uz stalno miješanje kako bi se šećer otopio.
Dodajte lješnjake i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta stalno miješajući. Maknite s vatre pa smjesu propasirajte u multipraktiku kako biste dobili glatku kremu (ja izmiksam štapnim mikserom, jednostavnije mi je).
Kremu od lješnjaka ponovo vratite na vatru. Dodajte joj maslac, čokoladu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi.
Ostavite da se malo ohladi, a zatim ulijte u staklenku, dobro ju zatvorite i namaz stavite u hladnjak preko noći. Od ove količine trebali biste dobiti oko 3/4 litre namaza.
ja upravo zamijesila vanilin kiflice,pa se razmisljam i ove cokoladne zvjezdice.imam jedno pitanje u vezi njih.dali bi valjalo zamijesit sve odjednom pa podijelit smjesu na dva dijela,pa u jedan dodat kakao a drugi ostavit za zvjezdice koje bi ljepila s pekmezom?

prošle godine sam radila te medenjake i nikako ne mogu podnijeti tu mješavinu začina dok ih mjesim
pa sam ove godine izbacila mješavinu začina a kako mi je ostalo melase od gingerbreada, umjesto meda sam stavila melasu i dobila medenjake bez meda i ispali su fantastično 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.