Sada je: 24 lip 2026, 18:38.

Zatvor i teško kakanje...pomagajte!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Zatvor i teško kakanje...pomagajte!

PostPostao/la Ira27 » 21 pro 2011, 20:23

Hvala Diami na podršci...ona je zaspala snom pravednika, ko jadna izmučena i spava već 2 sata...od klistira još ništa :conf nalaze krvi isto još čekamo, od 3 popodne...lagano sam već :gaah
Ira27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 21 pro 2011, 20:37

Ira :hug jadni mali miš.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Diami » 22 pro 2011, 11:00

Čekaj, veliš da su je oni isklistirali, a ona se i daljenije pokakala? A miš mali, to mi zvuči jako neugodno, a mogu misliti koliko se brineš... :/ Meni bi sto loših stvari pale na pamet...

Držim fige da nešto saznate danas i da malenoj konačno bude lakše!

A za ove sestre nemam komentara, mislim ok da kod osraslih oko toga ne rade neku spiku, al kod tako malih, oa što je teško pokazati malo suosjećanja i postupati kao čovjek... :(
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la zauvijekmama » 22 pro 2011, 11:08

uh, bas grozno
mogu misliti kako vam je bilo
drzim fige da bude sve ok i da se pokaka
:hug
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la angie1205 » 23 pro 2011, 11:50

Mi danas OPET brojimo 5 dan bez kakanja :place
Tjedan dana je sve bilo u redu, kakala je svaki drugi dan...dr. je rekla da je to o.k.
Zadnji put je kakala u nedjelju :ajme ...od jučer stalno govori ''kaka, kaka'' a nikak da se pokaka!
Ne znam kako da ju ohrabrim da se pokaka?! :conf
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama i Dominik » 23 pro 2011, 18:31

i mi smo nedavno imali teških problema s kakanjem. Mali mi ima 3godine.. isto nije kakao po tjedan dana, tjeralo ga ali nikako da se pokaka, znali smo sjediti na wcu i po sat vremena i ništa, pitala sam u ljekarni rekla mi je da je to normalno i dala mi neki sirup od šljiva i smokava..meni to baš i nije bilo normalno da toliko dugo ne kaka, bila sam ja nervozna a i mali, nisam znala kak da ga natjeram da se pokaka i kaj da napravim jer nam naravno taj sirup nije bio od koristi.. otišli smo s njim na hitnu tamo su mu dali prolax čepić i u roku pola sata se pokakao, rekao nam je doktor da mu svaki dan po tri puta na dan dam dozu od 5ml portalak sirupa i da ukoliko se ne pokaka u roku 3 dana dat mu prolax čepić i povečat dozu portalak sirupa na 7ml kad se kakica ustabili postupno prestajat davat sirup..i ono najbitnije: nesmije se iz toga raditi problem niti uopče razgovarat o tome niti s djetetom niti pred njim ponašat se kao da je to normalno i kao da se ništa ne događa samo prakticirat terapiju..isto tako nesmije ga se kažnjavat niti ništa sl. ako če pokazat želju za kakanjem odvedite ga na wc ako se pokaka pohvalite ga a ako ne ništa kao da nije ništa bilo..i s vremenom bit će bolje..nama je to uspjelo i sad hvala bogu kakamo svaki dan bez problema i sam ode na wc i kad se pokaka zove sav sretan i mi ga naravno pohvalimo i sve ok!
Mama i Dominik
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la angie1205 » 23 pro 2011, 22:53

Uspjeli smo!! I to 2 puta u jednom danu!! :yess :yess
Pokakala se prije ručka, mučila se jadna sat vremena i jedva uspjela...siroče moje malo, sva je znojna bila!
I evo sad maloprije se opet pokakala i to u minuti, bez pol muke...ah, odmah mi je lakše!! :D
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la angie1205 » 23 pro 2011, 23:32

Evo malo sam švrljala po netu i malo listala knjigice i naišla na Petrovićev med....
Dakle...ima svakakvih mješavina, od onih za podizanje imuniteta, do onih protiv dječje opstipacije...
Našla sam i popis prodajnih mjesta kod nas u VG i mislim da ćemo uzeti jednu malu teglicu da probamo...cijene nigdje nisam našla...ali ako bude funkcioniralo, dat ću i cijelu svoju porodiljnu za teglu meda! :lol
Jel netko moćda već koristio njegov med?
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ira27 » 24 pro 2011, 23:20

Evo da se i ja javim s novostima...prekjučer se napokon pokakila... :drink nećete vjerovat ali od klistira ni g od govanceta....imala sam psihozu samo takvu, još dok su se doktorice dogovarale kako bi ponovile klistir...premrla sam. Al onda svom srećom, skontaju da neće ići tako već da moraju djelovat odozgora i daju nam gadno parafinsko ulje koje je na kraju balade nakon punih 7 sati zadržavanja izbacilo sve vanka...naravno u gaće, još uvijek je paničan strah od školjke i tute, al zasada mi je samo bitno da je izašlo! Bogu hvala CRP nam je na nuli, i urin nam je čist tako da sam malo mirnija, još čekamo nalaze kakice pa ćemo vidit što dalje. Nju još uvijek boli dok kaki i još uvijek se boji i odbija i kupi guzu....imam osjećaj da se nikad nećemo oporavit od ovoga svega...još moramo svako drugi dan pit parafinsko ulje i svaki dan sirup smokve i šljive i ujutro bio gaia kapi...al to ništa ne pomaže suštini problema-ranicama u guzi od kojih je sve i počelo....Bože pomozi :moli
Ira27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ira27 » 25 pro 2011, 00:28

Diami je napisao/la:Čekaj, veliš da su je oni isklistirali, a ona se i daljenije pokakala? A miš mali, to mi zvuči jako neugodno, a mogu misliti koliko se brineš... :/ Meni bi sto loših stvari pale na pamet...

Držim fige da nešto saznate danas i da malenoj konačno bude lakše!

A za ove sestre nemam komentara, mislim ok da kod osraslih oko toga ne rade neku spiku, al kod tako malih, oa što je teško pokazati malo suosjećanja i postupati kao čovjek... :(

Ne pitaj me Diami koliko mi je svakakvih stvari prošlo kroz glavu...Nitko nije moga vjerovat da klistir nije odradio svoje...a ja još trčala kući da mi ne bi pokakila po ulici, po skalama...poslije mi je bilo ža šta nije...jučer nam je bila jedna krasna sestra, al jučer smo imali samo izvadit krv iz prstića...baš sam poludila kako nikad nema tih dobrih kad je nešto bitno, al dobro, nadam se da je to sad iza nas..
Ira27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 25 pro 2011, 00:39

Uf, ajde da ste se barem uspjeli kakice riješiti. Ako se sad od svih ovih dodataka kakica smekša, možda i ranice prođu, pa se i njoj s vremenom smanji strah.

Da li ima ranice baš izvana, da je koža popucala? Ako da, maži bepanthenom da brže zacijeli.

Držim fige da sad krene!
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Ira27 » 25 pro 2011, 12:51

Diami je napisao/la:Uf, ajde da ste se barem uspjeli kakice riješiti. Ako se sad od svih ovih dodataka kakica smekša, možda i ranice prođu, pa se i njoj s vremenom smanji strah.

Da li ima ranice baš izvana, da je koža popucala? Ako da, maži bepanthenom da brže zacijeli.

Držim fige da sad krene!

To i je ono što je problem, ranice su unutra u guzi...zato i zarastaju tako dugo i zato joj kreme baš ne pomažu jer ne dopiru dovoljno duboko...a borit ćemo se šta ćemo! Dat će Bog bit će to dobro...SRETAN VAM BOŽIĆ SVIMA! :xwindow
Ira27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 25 pro 2011, 13:58

Uf, baš nezgodno. A da pitaš pedijatricu da li možda možete mazati nekom kremicom s aplikatorom kao što ih imaju kreme za hemoroide? Na primjer onaj hemero-protekt ima takav aplikator za one koji imaju unutarnje hemeroide, možda vama pomogne takav aplikator uz odgovarajuću drugu kremu, da bar malo brže prođe?
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la tanja1989 » 10 sij 2012, 19:57

:mah bokić žene... moja ema ima 2 godine. do sad nismo imali nikakvih problema s kakanjem. pije kravlje mlijeko od nekih godinu dana, kraš je do nedavno bio glavni. po noći obavezno isprazni pola litre, a preko dana slično tak nekak, ajmo reć litra dnevno. kraš joj nikad nisam radila presladak, čisto samo da promijeni boju. e sad... prije tjedan dana počela je radit scene. nije bilo problema da bi bila zatvorena po par dana kak sam čitala tu. kaka svaki dan, al bože mi oprosti ubi me s tim kakanjem. ide kakat, sjedne na wc, veli nejde, počne sa scenama, skinem je sa školjke, obučem, ne prođe ni 10 sekundi, ona opet kaka mi se. i tak ja nju stalno diži, spuštaj, skidaj, oblači i nateži se s njom 365 puta kroz sat vremena, dok ju ne stisne kak spada i onda bez problema sjedi i kaka, bez suza, bez plača, drame i scena. kakica nije tvrda, al nije baš ni najnormalnija. dok je znala pit po litru kraša-mlijeka po noći, normalno bi kakala, i kakica je bila baš ono sva mliječna, boje kraša i normalne konzistencije. a sad kad smo smanjili s tim mliječnim-sad problemi. jede sve, nije baš neki ljubitelj voća, al tu i tam pojede koju krišku naranče, mandarine ili komad jabuke, kruške. još imam devet dana do termina i sva sam luda više od njenog kakanja, jedva se krećem, a nju svaki čas stavljaj na wc. probala sam joj ponudit pelenu, al onda je još samo gore jer svaki put moram pelenu skidat jer neće kakat u nju, a tuta također nula bodova. samo školjka dolazi u obzir. nisam primijetila ni da bi guza bila crvena, al kak mogu znat ak ima kakve ranice u guzi? al opet i da su ranice, vjerojatno bi je peckalo dok kaka, a ona kad je stisne kak spada, pokaka se bez ikakvog dramatiziranja, još nadoda da nije gotova, da bude išlo još. sve m i nekak smrdi na neki strah ili šta drugo, nisam više pametna. a opet i ako je strah, kak je došlo do njega, nije bilo nikakvih problema... :gaah
slika

slika
tanja1989
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 11 sij 2012, 09:34

napisala sam na gastroenterologu. probajte s donatom. smiju ga i bebe. pise sve na njihovim str. pa uguglajte. pije se topao nataste.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la angie1205 » 11 sij 2012, 12:49

Cure...jel probala koja dati djetetu parafinsko ulje?
Čitam o tome ali nema baš nešto konkretno... :roll
Gdje ga mogu kupiti i koliko košta? Ako koja zna....hvala!

p.s.-mi opet 2 dana bez kakanja :ajme
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 12 sij 2012, 23:51

Sjetila sam se ove teme kad sam čitala, možda nešto od napisanog i pomogne odnosno još nije isprobano:
http://magazin.net.hr/roditeljstvo/net- ... 33006.html
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la mamica » 22 sij 2012, 02:15

petunia je napisao/la:Ja mu onda za doručak napravim zobnene pahuljice sa suhim šljivama i u 2 dana izregulira kakanje. Zobene pahuljice ionako cesto jedemo al u kombinaciji sa suhim šljivama su zakon za dobru stolicu. A fino....

Nama je ovo pomoglo,provjereno dobro.Moja M vec dva-tri mj muku muci sa stolicom.Isli smo i kod pedijatra ali nikakvi sirupi za regulaciju stolice nisu pomogli. Kakila je na svaki treci dan,po pola sata se mucila,preznojavala i na kraju svaki puta krvavi tragovi na stolici. Ja joj sad kuham kompot od suhi sljiva,smokvi i marelica uz zobene pahuljice i to joj stvarno pomaze. Vec pola mjeseca nema pretjerano puno problema. Ja joj zobene pahuljice dajem nekad i u jogurt i to joj je bas mljac.
slika

DARIO 11.10.2006.
MIRNA 11.01.2011.
mamica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamica » 22 sij 2012, 02:23

angie1205 je napisao/la:Cure...jel probala koja dati djetetu parafinsko ulje?
Čitam o tome ali nema baš nešto konkretno... :roll
Gdje ga mogu kupiti i koliko košta?

probali smo mi,mada u apotecu su mi ga dali s rezervom. pedijatrica je rekla da se parafinsko ulje daje starijoj djeci,po dva puta dnevno mjesec dana. U apoteci mi rekli da mi ne bi preporucili da dajem M jer je jos mala i rekli mi da probam dati samo jednu kasicicu da vidim reakciju. Ja dosla kuci,M popila ulje i kroz par sati poceli grcevi,plac citava dva dana je plakala i grcila se,da bi na kraju dobila uzasan proliv koji sam jedva zaustavila. Ja ga licno ne bih nikom preporucila. Bacila sam svoju bocicu i nikad je ne bih uzela. Kod nas u BiH je nekih 6Km sad ne znak koliko je to u Kn.
slika

DARIO 11.10.2006.
MIRNA 11.01.2011.
mamica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la medena24x » 26 sij 2012, 17:30

Bok cure!

Angie1205 a da joj probas dati mljevene lanene sjemenke? Mi smo kupili u zrnu,sameljem joj jednu cajnu zlicu i stavim u kasicu,kefir i sl.Svidja joj se okus,od kad smo to probali kaka svaki dan,i po dva puta. :dada
Ljubica bubica...
medena24x
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la angie1205 » 29 sij 2012, 22:35

Evo da malo update-amo naše kakanje!
Pijemo Portalak već 5 dana i kakamo svaki drugi dan :yess ...nadam se da će tako i ostati!
Ujutro joj dam 5ml sirupa na tašte i to zalije sa čašom svježe iscijeđenog soka od naranče ili nekog sličnog voća i tek onda ide doručak...i do navečer se pokaka....skužila sam da ne želi kakati kad smo negdje vani ili u gostima nego radije trpi i onda se doma pokaka :roll
Ja se nadam da više nećemo imati problema sa nekakanjem po 9 dana i sl. :moli
Budem probala sa lanenim sjemenkama, baš mi je jedna frendica pričala o tome...
Doktorica nam je rekla da ne smije jesti bijeli kruh i općenito bijelo brašno, pa papamo kukuruzna i integralna peciva i kruh, tijesto joj dam jednom tjedno...više se držimo riže i krumpirića...
Kaj bi joj još mogla dati? Za doručak papa kukuruzne pahuljice sa jogurtom ili mlijekom, ali me strah da bi ju kravlje mlijeko moglo zatvoriti pa ga izbjegavam, ali ona me traži mlijeka a ja neznam kaj da joj dam? Koje mlijeko bi bilo najlakše probavljivo??
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 30 sij 2012, 15:36

Možeš probati s kozjim, al možda joj se to ne svidi. Mislim da i kravlje, ako je u maloj količini ne mora nužno stvarati probleme, probaj pa vidi kako reagira. Rižu ja ne bih tako često, barem ne bijelu, integralna je ok. Možete probati i s pirom, ječmenom kašom...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la thalia » 30 sij 2012, 15:42

nama pomažu gusti sokovi kad je nekakanje, ali kod nas je najviše tri dana kuc-kuc-kuc.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la lucy30 » 24 vel 2012, 11:21

nisam sad sve čitala, al meni je u trudnoći dr dala duphalac sirup i rekla da to mogu i dojilje i male bebe piti
mene je spasio, pa ne znam jeste li ga sad ovdje spominjali, sirup je odličan i stvarno pomaže
lucy30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.