imala sam odlican primjer 
inace, planirala sam ju na kat napraviti, pa gore kao nebo, a ispod grad, drvece, kuce, ali ovaj put to mi je bio plafon, nije bilo vrijemena...
Sada je: 16 kol 2026, 00:55.
imala sam odlican primjer 

Liv, bojama jesu povisili cijenu u Dori, ali i dalje su mi po toj novoj cijeni bolje tj. isplativije nego one u sve i svašta... i nije Dora mijenjala pakiranje boja, oduvijek su joj iste, te Americolor... to je sve i svašta imao drugačije boje, sa čepićem na odvrtanje umjesto ovog malog otvora... i one su bile manje tekuće i prebrzo su stvrdnjavale i nisu tako intenzivne...
Madir, pitala si za smrzavanje buttera, može se smrznuti i ja ga tako održavam, napravim ga odjednom i koristim za 10ak torti, ali ga prethodno moraš malo ugrijati u mikrovalnoj i izmješati lopaticom da ti bude podatan i homogen tj. svjež kad s njime radiš...i ja bih, da sam na tvom mjestu, travu radila neposredno prije nego torta bude potpuno gotova, to bar nije puno posla... ne bih zamrzavala gotovi ukrašeni buttercream

anđeli i cipelice, tvoja specijalnost
a i morska tortica je prva liga... jel' ti bila dobra krema?
možda ju nisi dobro ugrijala ili si previše čekala da izrađuješ oblike pa ti se površina smjese previše stvrdnula
smjesa bi se trebala fino zagladiti kad je topla, čak i svaki primljeni otisak prsta se na svježe umješenoj smjesi kuži
u petak radim ticino za prekrit tortu. da li smijem umješat boje u prahu (kupila u konzumu) u šećer u prahu prije nego što umjesim smjesu. Jer dok se to ujednači i izmješa treba jako dugo na one male količine za peppu, a kamoli za pokrivalo...

Jednom mi se nije dalo, a pokrivala sam tortu nekom ružičastom bojom, pa sam boju dodala u smjesu dekstroze i fruktose (tečni dio ticina) nakon što je proključalo prije nego sam umjesila ticino. Ispalo je super, jednoobrazna krasna roza boja. Doduše ja sam imala polutečnu boju, a ne praškastu, a možeš možda tako tu praškastu otopiti u vodi kojoj ćeš zakuhati šećer za ticino
Probaj
i prvi put stavljam sliku na forum...nadam se da ću uspjeti....ovo je torta za muža kuhara...

,a ovo za 7.rođ...

..
super su ti torte!
nadam se da ćeš se s nama odsad češće družiti tu na topicu... ima nas još

svaka čast kiki i lara.

ajme, cure, tek sam sad skužila koje inicijale nam ima topic

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.