Sada je: 26 svi 2026, 07:47.

Rodilište SVETI DUH

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Rodilište SVETI DUH

PostPostao/la PeekABoo » 10 sij 2012, 12:45

Cure, može samo info - kako znate kojoj točno bolnici pripadate prema mjestu stanovanja (ili vam to kažu tek pred odlazak u bolnicu?)?
I, ako inače nemate dopunsko, plaćate li sam porod/boravak u bolnici?
(Sorry ako ove info već negdje pišu, nisam pronašla takav topic)
PeekABoo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ciklama24 » 10 sij 2012, 13:04

Pa obično ti soc. ginekologinja kaže u koje rodilište spadaš.
Konkretno na Sv. Duh pripadaju trudnice Zaprešić i okolica, Črnomerec, Susedgrad.
Koliko znam plaćaš ako nemaš dopunsko, što sve točno ne znam. Ali možeš ga ugovoriti kad god hoćeš i počne ti vrijediti za mjesec dana. Dakle ukoliko ne trebaš roditi uskoro još imaš vremena platiti dopunsko.
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la PeekABoo » 10 sij 2012, 13:21

ciklama24 je napisao/la:Koliko znam plaćaš ako nemaš dopunsko, što sve točno ne znam. Ali možeš ga ugovoriti kad god hoćeš i počne ti vrijediti za mjesec dana. Dakle ukoliko ne trebaš roditi uskoro još imaš vremena platiti dopunsko.

Na stranicama HZZO-a piše: "Trudnicama Zavod u cijelosti osigurava plaćanje zdravstvenih usluga, ali samo za stanja i poremećaje vezane na trudnoću. To znači da za sve druge bolesti, stanja ili povrede plaćaju sudjelovanje u troškovima tijekom korištenja zdravstvene zaštite, tako da preporučamo da se dopunski zdravstveno osiguraju." Izvor: http://www.hzzo-net.hr/08_01_03.php
Tebi su nešto naplatili kao trudnici/rodilji ili? Zanimaju me baš konkretna iskustva jer si plaćam privatno zdravstveno i stvarno mi se ne da bacat lovu na ovo što mi ničem ne služi (ako nije potrebno za porod).
PeekABoo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sreca najveca » 10 sij 2012, 14:04

boravak u bolnici koji je vezan za nekakve komplikacije u trudnoći i onaj vezan za porod te sve pretrage koje su s tim povezane ne plaćaš. ali ako kao trudnica npr. slomiš nogu, ako nemaš dopunsko, moraš platiti.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la mrs. eastwood » 10 sij 2012, 15:16

kad sam radila briseve u trudnoci - morala bih ih ekstra platit, da nisam imala dopunsko. kao i bijellu plombu u zubara.

edit: brijem ovako nekako

DEŽURNE BOLNICE
Ginekologija i porodi
Sesvete, Pešćenica, Medveščak i Trnje dežurna je Klinička bolnica Merkur
Zajčeva 19
01 / 2431-390

Dubrava, Maksimir, Velika Gorica i Novi Zagreb - dežurna je Klinika za ženske bolesti i porode
Petrova 13
01 / 4604-646

Centar i Trešnjevka - dežurna je Klinička bolnica Sestre milosrdnice
Vinogradska 29
01 / 3787-111

črnomerec, Susedgrad i Zaprešić - dežurna je Opća bolnica Sveti duh
Ulica Svetog Duha 64
01 / 3712-111
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 02 vel 2012, 14:59

U novinama piše kam pripadaš, večernji, jutarnji, pred kraj ima uvijek tablica pa si pogledaš, ovak je slično kako i ovo što je Mrs. E. stavila.

Sam porod i boravak u bolnici ništa ne plaćaš ako imaš osnovno osiguranje. Ja sam radila i onaj bris za streptokok na uputnicu i isto nisam morala platiti. Sve pretrage koje su u vezi trudnoće (vađenje krvi, određivanje krvne grupe, testovi za sifilis, hepatitis i sve drugo što se eventualno pojavi kao komplikacija) je sve besplatno.

Što se tiče ulaska, ideš unutra tamo gdje si ulazila i u trudničku ambulantu, prođeš rano (ne skreneš u ambulantu lijevo) sve do lifta, onda na drugi kat. :)
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la sretna22 » 04 vel 2012, 14:44

Ima li netko da je frisko rodio gore pa da nas ohrabri malo?
Ja ne spadam na Sv. Duh ali tamo cu roditi jer cijelu trudnocu vodim tamo :mrgreen
Zanima me kakvo je stanje u rađaoni? Jesmo li vecinu vremena same pa babica samo obiđe ili je uvijek netko s nama?
I moramo li kupiti i donjeti ono odjelce za tate na porodu? :mrgreen
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la plavooka12 » 04 vel 2012, 19:02

sretna22 je napisao/la:Ima li netko da je frisko rodio gore pa da nas ohrabri malo?
Ja ne spadam na Sv. Duh ali tamo cu roditi jer cijelu trudnocu vodim tamo :mrgreen
Zanima me kakvo je stanje u rađaoni? Jesmo li vecinu vremena same pa babica samo obiđe ili je uvijek netko s nama?
I moramo li kupiti i donjeti ono odjelce za tate na porodu? :mrgreen

ne trebaš ništa nositi, osim potvrde da je prošao trudnički tečaj.
babice su sa mnom bile 90% vremena, a za ostalo sam ih zvala što god da sam trebala tj. mm. Ne znam da li je sa svima tako, ili su meni tako pristupile s obzirom na komplikacije na prvom porodu, a i bila je noć i bile smo sam nas tri u boxovima. Kod samog izgona bile su s nama tri babice i doktorica!
što se tiče tretmana u rađaoni, prezadovoljna sam, porod mi je ostao u jako lijepom sjećanju za razliku od prvog 2007. isto na SD. Stanje na odjelu je i dalje katastrofa, sestre su za objesiti, pojednako i s odjela i s pedijatrije, čast iznimkama!!!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sretna22 » 05 vel 2012, 00:17

Hvala ti na odgovorima, jos samo kad bi mi mogla reci kad su ti pustili muza unutra.....samo na izgon ili? :mrgreen
Za sestre sam cula da su koma ali ajde mislim si 3 dana cu nekako izdrzati, ali ne sviđa mi se sto su lose na pedijatriji :roll Nisu valjda grube s bebama? :shock
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la plavooka12 » 05 vel 2012, 09:18

ma nisu grube s bebama, barem koliko sam ja vidjela, ali se drže uzvišeno, a o nekim stvarima pojma nemaju! Kad god tražiš neki savjet, svaka ti kaže drugačije (konkretno, mislim na dojenje), drske su! A sestre s odjela su priča za sebe, toliko nabrijanih baba na jednom mjestu dugo nisam vidjela, osjećaš se kao zadnja glupača ako nešto tražiš!
Zato imaj svoj stav, čitaj, informiraj se o svemu koliko god možeš, i zahtjevaj ono na što imaš pravo (čista posteljina, ako dođe do nezgode, sredstva protiv bolova-Analgin, a ne Lupocet ;)...)!!!
doktori su super (osim Zudeniga, na njega imam pik s prvog poroda!)

muža su mi pustili čim su me smjestili u box, a to je bilo odmah nakon što sam obavila pregled i klistir. Bio je sa mnom cijelo vrijeme, ali ponavljam, bila je noć, nije bila gužva. Na prvom porodu je bio sa mnom zadnjih sat vremena, možda i manje :dunno
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sretna22 » 06 vel 2012, 04:01

ahahah meni jeZudenigo zakon! On mi vodi trudnocu :ajme :hahaha ja nemrem smislit onog Kernera totalno mi je nestrucan :mrgreen
Super da je muz bio s tobom cijelo vrijeme, i ja se tome nadam :luv
A sestre mislim da bi trebale bit ljubaznije s obzirom da smo mi razlog sto one placu dobivaju.
Nekako mi je bitnije da je ekipa u rađaoni ok nego ovi ostali, kad dobijem malog na ruke necu se na nikog ni obazirat :dada
:kiss
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la plavooka12 » 06 vel 2012, 09:43

ma to je stav, draga moja!!!
drži se i želim ti puno sreće i da što prije idete doma!!!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sretna22 » 06 vel 2012, 14:36

Hvala ti, nadam se da ce bit tako :kiss
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maša » 18 ožu 2012, 21:11

Ja sam rodila na SD sredinom prošle godine i kako će mojoj maloj relativno brzo godina odoh pronjuškati na ovaj dio Foruma, valjda nostalgija ;)
Potpisujem Plavooku totalno.
Meni porod (koji je bio težak) prošao OK bila je NOĆ i pustili su MM da bude non-stop samnom jer sam ja bila loše i bolesna pod popriličnom temperaturom, zbilja su se svi trudili, no ujutro koko smjene je nastala mala strka. Sve u svemu za dio GINEKOLOGIJE I POROĐAJ POHVALE.
No druga priča odjel, svaka čast sestrama za trudnice, no osim iznimke sestre glavna Mirjana, te Vlatke (plava) i još jedne bucmaste ostale pedijatrijske sestre drske i grube i uzvišene, ZATO SE RASPITATI O SVEMU.
Stavljajte malce što češće na sisice !
NO BEZ OBZIRA na to meni je bilo sjajno što je BEBA uz mene non-stop!
Neke mame koje su bile samnom u sobi su moljakale sestre da im ''odvedu bebe'' da se ''odmore'' :dunno
no svatko ima svoje mišljenje, htjenja i eto...
LJUDI SRETNO VAM BILO I HRABRO!
E da, nakon poroda vas ostave s bebom, a poslije još cca 2 h u hodniku kod rađaona same na kolicima ležite, iz vas ''curi'' ostatak dolje,a valjda da vide da će s vama biti sve OK za svaki slučaj, tako da se ne zabrinete ''što je to sad dovraga zašto me ne vode u sobu?''
Ja to recimo nisam znala. :kino
:kisichagic
slika slika
Maša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 11 svi 2012, 13:19

Ima li friških iskustava, čeka me porod gore u 7.mj.???
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 11 svi 2012, 13:43

i mene u 6 :mrgreen

što je s naručivanjem u ambulanti za preglede pred kraj trudnoće?
koliko rano se treba naručiti?
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la mrs. eastwood » 11 svi 2012, 13:57

nakon zadnje kontrole kod gin kod kojeg vodis trudnocu. prije te uopce ne dozivljavaju.
znaci tjedan - dva.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la danna » 11 svi 2012, 22:31

da, tako je bilo i prošle godine, naruči se s 38 tjedana, znači kad budeš u 35-36 tjednu zovi i naruči se jer je gužva.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 20 svi 2012, 19:11

to je onda sad ovih dana, thnx!
silki

PostPostao/la danna » 20 svi 2012, 21:01

silki, upravo tako, zooovviiiii :)
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la cielo » 06 srp 2012, 13:56

mrs. eastwood je napisao/la:nakon zadnje kontrole kod gin kod kojeg vodis trudnocu. prije te uopce ne dozivljavaju.
znaci tjedan - dva.

meni je ovo prva trudnoca i ja evo sad sa 20tj idem na sveti duh na kontrolu,iako su me kod naručivanja pitali KAJ VEC ?pa sam rekla da mi je tako moj gin rekao i kad sam im rekla tko mi je gin.vise me nista nisu pitali (a gin.mi je koma) imam gin a kao da ga nemam,niti jednom mi nije napravio uzv,od samog pocetka sam na sv.duhu i zadovoljna sam.
slika
cielo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la klarita2 » 12 srp 2012, 18:46

Pozdrav cure...evo ja ću vam iz prve ruke reći sve o sv.Duhu i doktorima.
naime ležala sam na patologiji trudnoće ukupno 99 dana + 8 dana babinjača. Iz Splita sam. Vodio me doc. Mišković(šef ginekologije) jer sam bila prezanimljiv slučaj a inače do njega je jako teško doći.Izvrsatan čovjek, stručnjak, usudila bih se reći genije u svom poslu i odličan odnos prema pacijentima.
Dr.Hafner voditelj patologije odličan dr,nasamo ga uvijek nešto možete pitati dok ispred drugih doktora new voli pitanja. Dr.Ivanka Bekavac odlična, puna razumijevanja i izvrsno radi carski rez.
Dr.Zudenigo šutljiv, izgleda čudan ali što ga god pitate odgovara i jako ljubazan. Navodno stručnjak za carski.
Dr. Matijević(trenutno zamjenik ravnatelja) odličan doktor, ali često odsutan.
Dr. Kerner u rađaoni izvrstan stručnjak ali sam čula da zna biti bahat. Ja ga nisma doživjela tako ali kažem čula sam.Dr.Prka isto često u rađaoni kao i dr.Blagajić(sve je to ekipa od 35-40 god) brbljav, stručan ali zna nekada donijeti bahate odluke. Dr. Vasilj rađaona također, odličan, drag, stručan i rekla bih jedan od boljih mlađe ekipe i vijdet ćete zgodan :oops:
dr.Alenka Akšamija jako draga i mila doktorica koja uvijek sve objasni i ima suosjećanja prema ženama. za svaku pohvalu njen odnos.

Zaitsa je cijela ekipa jako stručna, ima njih još(dr.Marton, dr.Habek, dr.Pavlović...)

babinjače- sestre , ne znam izdvojila bih možda 3-4 sestre da imaju ok odnos a druge ajme majko...to su sestre za nas. Sestre s pedijatrije ili neonatologije ista priča, neke se jako trude oko beba , ženama prvorotkinjama pokazati dojenje a neke ništa. Znači opet ovisi. Tuševi su često bez tople vode, pripremite se na to, pa se samo otuširajte a ako ste 3 dana tamo izdržite bez pranja kose. Tko rađa na carski neće je ni prati jer ne smije šamponom preko reza.
Sobe prevruće, bez zraka,samo 2 sobe imaju klimu pa ako ste te sreće.Vizite uj rano ginekološka, pokažete uloške (pripremite ih nakon rađaone na vrh torbe i jednokratne gaćice da ih sestre uzmu i pomognu vam obući isto i za carski vrijedi) , oko 9-10 sati pedijatrijska vizita (s tim da bebe uzmu od 7ipo od 9 na kupanje i vaganje i evevntulano mjerenje bilirubina) u međuvremenu vam je doručak. Navečer opet pedijatrijska vizita i ginekološka (mlađa ekipa ali ne trebte skidat gaćice).Tko rodi na carski samo prvi dan pokaže i zadnji skinu zavoje i vide šav.

Ako imate još pitanja, pitajte...o patologiji ako netko treba doć tamo prije(a ne bih željela nikom) sve znam.

Pozdrav cure!Sretno! :mah
02.04.2005. KlaraMoj ponos
20.05.2010.MarijaAnđeo najdraži!
20.06.2012. Naš Božji dar Ivana
slika
klarita2
Ne želi biti borg iz zvjezdanih staza

PostPostao/la plavivrag » 12 srp 2012, 19:40

Klarita2, eto sve mi se cini da cu se i ja odluciti za sv.duh ( trenutno sam u 30-tom tjednu :) ) pa me zanima kako je s posjetama, posto su bebe s mama-ma 24 sata, dal su posjete u sobama il se treba ostaviti bebu i ic negdje van kad ti netko dodje?
slika
plavivrag
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrs. eastwood » 13 srp 2012, 07:25

u teoriji mozes zvati sestre da ti uzmu bebu na odjel dok su pauze. ali u praksi ti to izgleda da se mame izmjenjuju - da uvijek netko bude u sobi.

a i genereanlo te posjete su tamo katastrofa. dijete se pokazujena vratima a premnogobrojna svojta se nađiđa s druge strane, tako da tate ustvari ne mogu ni vidjeti ni mamu ni bebu od nekih tetki i ostalih...
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la klarita2 » 13 srp 2012, 12:11

Posjete su od 4-5 bas strogo. U 5 sestre idu po sobama i tjeraju vani. Svakoj rodilji moze doci 2 po dvoje , nekad ih se prosverca vise pa ako sestre vide tjeraju. I vjerujte kad ih jepuno ne mozes disat u sobama.
Mozes izaci u predvorje ali sama , bebu da netko pripazi.
02.04.2005. KlaraMoj ponos
20.05.2010.MarijaAnđeo najdraži!
20.06.2012. Naš Božji dar Ivana
slika
klarita2
Ne želi biti borg iz zvjezdanih staza

PostPostao/la plavivrag » 13 srp 2012, 14:12

thanx, ak sam dobro svatila moze bar muz doc u posjetu u sobu?
slika
plavivrag
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danna » 15 srp 2012, 13:06

mogu ti doći 2 osobe istovremeno
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la PeekABoo » 16 srp 2012, 16:31

Cure, znate li možda kakav je trenutni raspored dežurstava u trudničkoj ambulanti? Konkretno, tko je utorkom ujutro? :mrgreen Također, nalazim da za sv. Duh piše da se koriste njihove spavaćice, jel još uvijek takvo stanje ili je ipak dobro ponijeti koju svoju u pripremi?
PeekABoo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la silki » 16 srp 2012, 16:49

ponesi svoju ako se ne želiš kuhati u njihovim toplim zimskim u sobi bez klime.
ja sam bila sretnica koja je ubola sobu s klimom :yess
inače tri dana nisam naletila niti na jednu neljubaznu sestru na babinjačama. čak su prvorotkama u sobi dolazile pomagat oko dojenja. svaka pohvala sv. duhu i ovaj puta.
silki

PostPostao/la danna » 16 srp 2012, 20:02

silki, baš si me utješila opet :lebdi
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži