Sada je: 04 kol 2026, 13:53.

Stalno sam gladna - upomoć!!!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Stalno sam gladna - upomoć!!!

PostPostao/la neda » 11 sij 2012, 13:34

Dakle!
Dojim svoje malo zlato koje ima 4,5 mjeseci!
Dobila sam puno i previše kilica u trudnoći - 23, od kojih je nakon poroda otišlo 12 i više ni makac!! Teorija po kojoj dojenje topi kilograme - u mom slučaju ne vrijedi. Zapravo, to malo kalorija koje izgubim dojenjem, uspješno nadoknađujem ogromnim količinama hrane!! Pokušavam se kontrolirati, ali kad me napadne glad, zaboravim na sve. Iako nikad nisam bila baš za slatko - sad kradem čokolade od starijeg sina :ajme
Toliko sam gladna, čak i kad se natrpam, opet sam gladna, samo što više ne mogu jer sam puna da ne mogu biti punija!!
Osjećam se grozno!
Ima li veze to što još nisam dobila menstruaciju? ( Kao da sam stalno u pms-u što se tiče hrane :/ )
Kakva su vaša iskustva?
Vidim na forumu da su neke mame počele bujati nakon dojenja - e, pa to mi ne bi trebalo, imam bar 15 kg viška!!!
Help!!
neda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Stalno sam gladna - upomoć!!!

PostPostao/la Diami » 11 sij 2012, 14:06

I ja imam pojači apetit, a ima dana kad se mogu kontrolirati i onih kad ne mogu... :ajme Kod mene doduše nije toliko izraženo kao kod tebe, prevladava žudnja za slatkim i masnim/začinjenim... Ako ti unatoč tome da si "puna" i dalje postoji osjećaj gladi, možda možeš otići prekontrolirati hormone štitnjače, oni dosta utječu na metabolizam. I šečer eventualno isto provjeriti.

Ja sam mengu dobila prvi put nakon 15ak mjeseci od poroda, ovaj put 10 mjeseci, i nije bitno utjecalo na prestanak žudnje za klopom... Na žalost.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la neda » 11 sij 2012, 14:17

već sam pomislila da to nema nikakve veze s dojenjem nego sam jednostavno proždrljivica :hahaha
hm, al nisam bila do sada. ..
ma sve je moguće, iako nisam do sada imala problema ni sa šećerom ni sa štitnjačom... samo kad bi imala vremena malo posvetit sebi pažnje... sve mislim - proći će, zima je, skoro stalno smo u kući...
pokušam piti više vode, stavljat hranu u manji tanjur, čak sam bila na nekom režimu prehrane ( ne strogom, zbog dojenja, smao malo više kontrole) i krenulo je prema dolje, pola kile tjedno, ali to me nije držalo dulje od dva tjedna, tako da sam sve nadoknadila. Neko vrijeme se trudim, i onda se jedan dan pošteno najedem, i imam osjećaj da se sve vrati! Kao da trebam gladovati da ne bi kg išli gore, a da bi padali... ne znam šta trebam. :gaah
neda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama njonji » 11 sij 2012, 14:23

evo, ako te tješi - ja sam bila jedna od tih koje nisu gubile kile dojenjem, štoviše - imala sam pojačan apetit za cijelo vrijeme dojenačkog staža (2 x 2 god.)
utješno - kod mene je bio slučaj da sam prestankom dojenja jednostavno istopila tih par kg viska, oba puta (niti par tjedana od prestanka dojenja sam se vratila na kilažu prije trudnoće, apetit mi se vratio na normalu i sve se sleglo na svoje mjesto)
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la neda » 11 sij 2012, 14:28

mama njonji je napisao/la:evo, ako te tješi - ja sam bila jedna od tih koje nisu gubile kile dojenjem, štoviše - imala sam pojačan apetit za cijelo vrijeme dojenačkog staža (2 x 2 god.)
utješno - kod mene je bio slučaj da sam prestankom dojenja jednostavno istopila tih par kg viska, oba puta (niti par tjedana od prestanka dojenja sam se vratila na kilažu prije trudnoće, apetit mi se vratio na normalu i sve se sleglo na svoje mjesto)

da bar, da bar...iako mislim dojiti barem do godine,ako ne i dulje, pristala bih i na taj scenarij :kino
neda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama njonji » 11 sij 2012, 14:32

ja sam jedino tako funkcionirala jer sam se od nespavanja i umora jedva držala na nogama, da sam jos prestala jesti, mislim da bih se rušila :ajme
al sve to brzo prodje - sad mi se čini da je to godinama iza mene a nema ni pola godine da je mladja prestala dojiti
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la musaikarlo » 31 sij 2012, 22:09

evo i mene tu...staaaallnooo mogu jesti...u mj sana sam se udebljala 7 kg, sto je vise nego u trudnoci...isto dojim vec 10 mj...ali mislim da nema veze s tim...iduci tj idem provjerit stitnjacu, vidim da se i brcine pojavile opet...omG... :conf
kad se smijes mili sine smijat ce se s tobom svi, al' kad budes zaplakao plakat cemo ja i ti...
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la musaikarlo » 31 sij 2012, 22:10

a pisem kao pijana:)
kad se smijes mili sine smijat ce se s tobom svi, al' kad budes zaplakao plakat cemo ja i ti...
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.