Sada je: 01 kol 2026, 14:07.

dijagnoza:prijeteći pobačaj

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

dijagnoza:prijeteći pobačaj

PostPostao/la gagy » 14 sij 2012, 15:45

Dobar dan, evo cure javljam vam se sa problemom koji me snašao prije dva dana. Sad sam u 16-om tjednu trudnoće, nosim blizance. Zadnjih mjesec dana sam na dijabetičkoj dijeti zbog povišenog šećera u krvi i planiraju me stavit na inzulin, jel kako tvrde da sam i prije imala šećer samo za njega nisam znala. Da prijeđemo na stvar, prije dva dana završila sam na hitnoj zbog jakog pritiska u donjem dijelu trbuha i oni su to dijagnosticirali kao prijeteći pobačaj. Poslali su me kući uz strogo mirovanje, spasmex protiv bolova i utrogestan 600mg dnevno. Strah me da ne izgubim blizance, pa vas molim ako je itko imao takva ili slična iskustva da mi da kakav savjet. UNAPRIJED HVALA :dunno
gagy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: dijagnoza:prijeteći pobačaj

PostPostao/la Roza » 14 sij 2012, 16:15

Draga neman iskustva i ne mogu ti pomoć al sam samo tila dati ti podršku, nastoj se ne nervirati i slušaj doktore a ja se nadam da će sve biti u najboljem redu. :jadnimi
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zvrka » 15 sij 2012, 13:14

Nemam iskustva sa ovime, ali koliko god ova dijagnoza ružno zvuči, ona je česta i kad god trudnoća nije skroz uredna postavlja se dijagnoza "prijeteći pobačaj" zbog najrazličitijih razloga. Zvuči strašno, ali nadam se da će ti biti kao i mnogim trudnicama - spomenuta dijagnoza, čuvanje, mirovanje i na kraju sve bude dobro!!!
Pa i čim te nisu ostavili u bolnici nekako mislim da će biti o.k. Samo miruj maksimalno, nemoj NIŠTA raditi! Znam kako je to kad si zabrinut i bespomoćan ali samo polako! Od srca ti želim da se problem sa šećerom riješi i da sve bude u najboljem redu :kiss
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 15 sij 2012, 13:48

potpis.

osobno, primljena u bolnicu u 27 tj. s istom dijagnozom, hospitalizirana do kraja, beba rođena u 38+4 tj.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la TOMISLAVA » 15 sij 2012, 14:11

Ja sam rodila blizance i u 8 tjednu sam prokrvarila i isto je dr. mislila da je to to, ali nije, iznjela do kraja i sve je bilo u redu, zato ce bit i tebi samo pozitiva :dada
slika
TOMISLAVA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 15 sij 2012, 15:12

Potpis na zvrku. Znaci cim je neki problem dijagnoza bude prijeteci pobacaj. Ja sam u 7 tjednu prokrvarila. Imam hematom i istu dojagnozu. Mirovanje i utrogestan. Sad vec smijem u setnje :yess
Samo polako, miruj, smiri se i slusaj doktore. :hug

Plus, bolovi i pritisak u zdjelici mogu biti i od sirenja maternice te takodjer od vecih napora. Zato zalegni.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la kittyilevin » 15 sij 2012, 20:22

gagy, i ja imala dijagnozu prijeteći pobačaj skroz negdje do 6. mjeseca trudnoće (dva hematoma, jedno krvarenje...). u 7. mi se cerviks jako skratio i završila sam u bolnici na terapiji, 5 tjedana. zatim mirovanje doma. rodila sam zdravu curicu :srca
drži se terapije i savjeta iz bolnice i sretno!
:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trabakulica » 15 sij 2012, 21:25

Gagy odmaraj i kako du cure rekle nemoj radit NIŠTA! ja sam bila na utrogestanima do 15tt i par dana. Gin se bojala jer sam prije imala 2 spontana, a iman i problem sa stitnjacom koja može uzrokovati spontani.
Uglavnom osjećam se super, slušam samo sta mi gin kaže i to je to!
Znam da zvuči strašno, ali probaj se opustit, i misli pozitivno!
A ja to od srca želim sve najbolje ~~~~~~~~~~~~~~~~ :kiss
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 16 sij 2012, 09:26

Ja imam dvije cure, obe trudnoće vodile su se prvo kao
AB iminens, a kasnije kao partus prematurus iminens.
Prva je rođena u 38. tjednu, druga sa punih 39.
Miruj, ne uzrujavaj se i misli pozitivno. :hug
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la sretna22 » 16 sij 2012, 21:30

Ja 4 mj prelezala (doslovce sam samo na wc isla (mama mi kuhala, muz cistio....) i evo sad trcim i skacem svuda, imala 2 spontana prije ove trudnoce i to jedan sa sepsom :nesvist Nista ne brini, cim je nesto dr odmah napise prijeteci spontani (to je kao da se obrati paznja) samo miruj i misli pozitivno!
Ja saljem vibrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :kiss
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ancksunamun » 17 sij 2012, 21:35

možda nije neka utjeha jer ne nosim blizance, ali prokrvarila sam u 7 tjednu i isto morala mirovati, utrogestani itd.... evo sad je hvala Bogu sve ok, 20-ti tjedan ide.... a čak nisam puno ni mirovala, jer Božić, kolači, bla, bla.... uglavnom, ne brini se, jer ti to može još više štetiti....opusti se, pričaj bebama.... i nek bude šta treba biti... veliki pozdrav i sve najbolje
jedva čekam svoj mali komadić neba da stigne, a trebao bi 06.06.2012...
Ancksunamun
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gagy » 18 sij 2012, 20:39

:mala :mali Hvala vam svima, na savjetima i podršci. Poslušat ću vaše savjete i nadati se najboljem. Još jednom hvala, nadam se da se drugi put čujemo sa ljepšim vijestima. :grligrli
gagy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zvrka » 25 sij 2012, 12:42

Gagy :hug , strah me pitati...kako je?
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mlada mama18 » 03 lip 2012, 19:01

bok svima.. ovak imam problem neznam jel sam u pravu temu usla .. ako ne molim vas da mi oprostite ali i takoder i da mi pomognete na moje pitanje.. ovak ja sam rodila prije 8 mj.. ljepog zdravog hvala bogu deckica.. no u toj trudnoci sam imala skoro spontani zbog svog ginekologa koji mi je dao tablete neznajuci sta mi je.. umjesto da me je poslao na pregled.. e sad.. ja sam trebala menstruaciju dobiti prije 10 dana no nisam i imam mucnine i sve simptome ko i u prvoj trudnoci.. ali danas kad sam se kupala sa svojim andelom udario me u trbuh i ja sam automacki imala osjecaj ko da moram piskiti no nije to bila klasicna boja zuta ili narandasta vec tamno tamno narandasta kao kad se malo krvi stavi u vodu.. i bojim se da nije to bio pobacaj makar nisam osjetila nista da me bolilo i tako.. inace mi menga dolazi prije svekrve tj dana i uvjek je tako ni dan nekasni no sad kasni.. recite mi molim vas jel moguce da je to pobacaj bio ili...
mlada mama18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 03 lip 2012, 20:31

mlada mama, pobačaj u tako ranoj trudnoći izgleda kao menstruacija. no osim toga, jako je teško ovako reći zašto ti kasni i zašto ti je urin bio takve boje. trebala bi napraviti ginekološki pregled i vjerojatno analizirati urin.

sretno :mah
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la mlada mama18 » 04 lip 2012, 03:46

MON je napisao/la:mlada mama, pobačaj u tako ranoj trudnoći izgleda kao menstruacija. no osim toga, jako je teško ovako reći zašto ti kasni i zašto ti je urin bio takve boje. trebala bi napraviti ginekološki pregled i vjerojatno analizirati urin.

sretno :mah

A budem u pon zvala ginekologa pa vidjela.. nadam se da nije bio al eto.... hvala od srca :grligrli
mlada mama18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sretna22 » 04 lip 2012, 05:51

Ako si dok si mokrila osjetila praznjenje mjehura a ne bol u maternici onda nije pobacaj. Meni vise zvuci kao upalica ili tako nesto, svakako poslusaj MON i napravi urinokulturu :kiss
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.