Evo da vam se prikljucim nakon sto sam pobozno procitala nedavno cijeli ovaj topic prije nego sam se i sama upustila u 'avanturu' zvanu dohrana...
Na zalost, jer sam nestrpljiva, glupa i dala se nagovoriti, pocela sam dohranu sa 5 i po mjeseci i pozalila. Evo sad preko mjesec dana kako 'jedemo' imamo problema sa probavom a da je usvojio koji obrok,bas i nije...mogla sam slobodno čekati.
U pocetku sam nadbudno kuhala i pripremala pa bacala hranu...sad sam puno opustenija i cekam da se napravi klik u njegovoj maloj glavici pa da krenemo sa jelom a ne samo isprobavanjem...
Cak sam i kupila ekspres lonac jer sam se zainatila da ce prvi obrok biti rizina sluz(od smedje rize) koju je 3 dana brljaviooo
Na koncu koliko sam ga cuvala od slatkih stvari najbolje je odreagirao na marelicu i bananu koju je jeo i od kojih se i pokakio (dva problema koja su me mucila ovako su rijesena).
Marelicu sam mu kombinirala sa kuhanim prosom.
Za sad je jeo rizinu sluz, bundevu, jabuku,palentu, krusku, amarant, proso, marelica, banana...Probala sam mu dati i malo mrkvice i luka ali mrkvu izbjegavam zbog zatvora... I kombiniram ove namirnice tako da spajam zitarice(pseudozitarice) sa vocem i povrcem...
Da, posto jabuka zatvara a i htjela sam mu dati nesto drugo osim hippove jabuke a posto je zima nema bas dostupnih neprskanih jabuka, kuhala sam mu susene kolutove bio jabuke iz muellera i to je super jer susene jabuke (odstajale) su probavljivije od svjezih. A fino se napusu i daju samljeti. A i neprskane su.
Eto...ja svaki dan nudim a sad kako se poklopi...nekad zlica a nekad i vise

Mali div Dino 10. 07. 11.