Sada je: 27 srp 2026, 22:31.

Kako obući bebu za izlazak iz rodilišta?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Kako obući bebu za izlazak iz rodilišta?

PostPostao/la nevenera » 29 sij 2012, 21:17

tin je bio ljetna beba (kraj 6 mj) za izlazak smo obukli - body dugih rukava, čarapice i hlačice tanje s stopicama.

sad će biti proljetna beba (5.mj) i nemam pojma. :ajme mislila sam body dugih rukava, termo čarapice, dvodjeni komplet hlače i majica. jel treba nešto preko tipa jakna? trebaju li hulahopke?

one koje su rodile u čemu ste vi obukle dijete? one koje još nisu rodile, u čemu mislite izaći iz rodilišta?
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: Kako obući bebu za izlazak iz rodilišta?

PostPostao/la Trabakulica » 29 sij 2012, 21:26

Hmmm dobro pitanje? Meni prva beba, pojma neman kako bi se tribala obuć. Ali s obzirom da je cura na putu :luv i da je termin 04.05.mislila san bodi dugi rukava, neke hulahope ili šta već ide? I haljinicu neku slatku. Ali u biti neman pojma, jer u to doba zna vrimenbit svakako...
Bilo bi lipo da neko iskusan da koji prijedlog.
:dada
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MALA2006 » 29 sij 2012, 21:29

Mi smo izlazili 7.05. iz rodilišta. Vani je puhala jaka južina. Imala sam pripremljen bodi dugih rukava, tuticu od punijeg pamuka i hlačice i vesticu tanju ali su imali vune u sastavu, kapu i čarapice. Obukla sam mu sve osim tog kompleta hlačica i vestice jer mi je sestra u rodilištu rekla da nema potrebe za još robice. samo sam ga pokrila debljom pamučnom dekicom u AS. :)
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la nevenera » 29 sij 2012, 21:48

vestica zvuči ok kao neka pričuva, ako zatreba, super ideja
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la tanjabb » 29 sij 2012, 23:13

Komplicirate bez veze. Bodic dugih rukava, "pidjamica" (ono odjelce dugih rukava i nogavica s stopalicama), ako ce biti hladnije vestica i dekica preko. Novorodjence ne bih oblacila u haljinicu, to je jako nezgodno i neprakticno.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la mrs. eastwood » 29 sij 2012, 23:53

ovisi kakav ti dan bude... dekicu u pričuvi ili kakav pokrivac. ja bih ovako kako tanja kaze

i u autosjedalicu naravno :dada
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 30 sij 2012, 08:36

ja nisam za odjelce u jednom jer me strah da tu mogu fulat veličinu. radije dvodjelno nešto.
moja as se ne vadi iz auta, tako da će to čekati u autu, samo me zanima u čemu do auta doći. :hahaha ja sam tina dosta brzo razgolitila, jer je kao bilo ljeto, pa se jadan pothladio malo. :ajme sad me strah da ne krenem suprotno. :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la IINA » 30 sij 2012, 09:32

Ja bi sve riješila dekicom.
Duge rukave, duge nogavice, potkošulja i to je to. I imati pamučnu kapicu u pripremi.
Ak je hladnije doka do auta je sasvim dovoljna.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mrcinela » 31 sij 2012, 10:20

kraj 5. mjeseca, 2 sloja odjeće i kapica i dekica, sad mi se to čini malo previše :conf
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Liv Tyler » 31 sij 2012, 13:40

mrs. eastwood je napisao/la:ovisi kakav ti dan bude... dekicu u pričuvi ili kakav pokrivac. ja bih ovako kako tanja kaze

i u autosjedalicu naravno :dada

:dada
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Roza » 31 sij 2012, 14:00

Ja sam za sredinu trećeg miseca uzela plišani kompletić u tri djela, gaće, majica i ima i jaketica. Sad ispod bi triba neki bodi pa ne znan dali on da bude kratki rukav pošto je ovo pliš ili? Možda da bude dugi pa mi možda neće ni tribati jaketica. A dekica će isto bit tu pa ako zatriba, ne znan :dunno
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 31 sij 2012, 14:22

cure nemojte pretjerivati. mislim beba je na zraku ravno 3 minute. od vrata rodilišta do automobila.
nemojte ih pretjerano zagrijavati.
ukoliko ne bude baš turbo hladno u 5 mjesecu ne trebaju hulahopke :ajme pogotovo ne na moru ;)
uzmeš bodi dugih rukava, čarapice, hlačice ili majčica ili ono odjelce i dekicu za pričuvu. možda ti ni majčica neće trebati. kapica pamučna i that's it.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Azzul » 01 vel 2012, 16:35

meni je rečeno (termin mi je krajem 7 miseca) da obučen bebu kako bi sebe obukla
s obzirom da će temperature bit na vrhuncu - bodi bez rukavića (ili s kratkim) i to je to

nego smijem li ju iznit u AS? neke cure su govorile kako im nisu dozvoljavali jer kao AS nije u potpuno ravnom položaju :dunno
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la nevenera » 01 vel 2012, 17:08

beba je prva 3 tjedna termolabilna. ja sam napravila grešku da sam tina obukla kao sebe, kraj 6 mj (temp +30) i pothladio se. predlažem body dugih rukava, lagane hlačice i čarapice. i to je to. tek nakon par tjedana se beba polako skida, prvo kratki rukav pa bez rukava.

AS odmah, ako ne možeš unijeti u rodilište nek čeka u autu. dijete izneseš po želi i u autu montiraš u AS. dijete u AS nije u ravnom položaju jer taj položaj u vožnji nije siguran. gledaj na to da dijete nije ni u trbuhu u ravnom položaju. za vožnju je AS uvijek i bez iznimke, dok traje vožnja.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la rusulica » 01 vel 2012, 17:17

L sam iznijela 30.04 (na moru smo). bilo je lijepo vrijeme, ja sam bila u trenerci. Njoj sam obukla bodi dugih rukava, čarapice plišani kombinezon i laganu pamučnu kapicu te je iznijela u paketini. ovu sad bebu koja će se roditi mjesec dana kanije obući ću u bodi dugih rukava i pamučne hlačice te pokrit prekrivačem eventualno.
... zašto imam osjećaj da sam nedavno već pisala na ovoj ili ovakvoj temi...
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la newmom » 01 vel 2012, 17:25

rusulica je napisao/la:.. zašto imam osjećaj da sam nedavno već pisala na ovoj ili ovakvoj temi...

jer svako malo nanovo iskrsne ;)

tanjabb je napisao/la:Bodic dugih rukava, "pidjamica" (ono odjelce dugih rukava i nogavica s stopalicama), ako ce biti hladnije vestica i dekica preko.

x

oboje moje djece su bili proljetne bebe(16.4. i 30.4.) i obukla sam ih isto tako: body dugih rukava, čarapice, kombinezon, kapa
+ dekica u pričuvi

i sestra se na mene ljutila kad je vidjela da Marina spremam u AS i upozorila me da je taj položaj štetan za bebu i da ga
držim minimalno u njoj :whew ...inače, rodila sam u ZD, a do doma imam 45 min vožnje, šta bi ona da ga u krilu držim :shock
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la snowwhite » 01 vel 2012, 19:05

ako se dobro sjećam (a nije to bilo tako davno) bebu e oblači jedan sloj više nego sebe. znači ako mi imamo pamučnu laganu majicu beba treba bodi dugih rukava + majica preko. tako nekako.

AS obavezno šta god pričali u rodilištu. ako znaš da kompliciraju a ne da ti se raspravljati uzmeš AS u auto a dijet do auta nosiš na rukama.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la newmom » 01 vel 2012, 19:28

snowwhite je napisao/la:AS obavezno

x

apsolutno se slažem...moji su oboje išli doma u AS
samo sam htjela istaknuti da se može svašta čuti i u rodilištu
i to od prilično mlade med.sestre
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la patkica » 01 vel 2012, 21:19

Ja sam imala valjda sreću, za oba djeteta (različita rodilišta) mi nisu ništa prigovarali za autosjedalicu :dunno
Uostalom, preuzimaš svoje dijete i ti si odgovoran dalje za njega, ne može ti braniti, jedino je pitanje dal dozvoliš da ti prigovaraju - ne dozvoliš i gotovo.
patkica
svizac

PostPostao/la Roza » 01 vel 2012, 22:17

Ako se dite mora odma vozit u auto sjedalici onda ja ne vidin šta tu ima neko prigovarat?! Pa zar ne kažu da se dite ne smi vozit u košari na materinon krilu? Pa u ćemu ga onda vozit? Nisu mi stvarno jasni?! :dunno
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna22 » 01 vel 2012, 23:49

Ovisi kakvo ce vrijeme bit, ja si racuna kraj 4. pocetak 5. mj moze bit toplo a i nemora (s obzirom na vrijeme trenutno svasta se moze ocekivat)
Mislila sam bodic dugi rukav, trenirkica (donji + gornlji dio na cif), carapice, pamucna kapica i ako ce trebat toplija jaknica gore (tako i tako ga prekrijem dekicom kad ga montiram u jaje) :mrgreen
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrs. eastwood » 02 vel 2012, 09:22

na SD ti obuku i daju dijete u ruke i onda te mm ili tko vec ceka ispred na hodniku sa AS. ne vole da unosis AS na odjel - što valja postivati.

moj savjet. slozite nekoliko raznih kombinacija za izlazak. upakirajte ih u posebne vrecice i oznacite brojem. isto i s vasom odjecom. i onda, buduci da je vrijeme u proljece varljivo, a muzevi neuracunljivi - samo to jutro uoci izlaska kazete mm - donesi vrecicu tu i tu.

:kima
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la snowwhite » 02 vel 2012, 10:47

mrs. eastwood je napisao/la:moj savjet. slozite nekoliko raznih kombinacija za izlazak. upakirajte ih u posebne vrecice i oznacite brojem. isto i s vasom odjecom. i onda, buduci da je vrijeme u proljece varljivo, a muzevi neuracunljivi - samo to jutro uoci izlaska kazete mm - donesi vrecicu tu i tu.

:kima

što ti je žena inženjer :lol :nokti
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la newmom » 02 vel 2012, 17:37

mrs. eastwood je napisao/la:moj savjet. slozite nekoliko raznih kombinacija za izlazak. upakirajte ih u posebne vrecice i oznacite brojem. isto i s vasom odjecom. i onda, buduci da je vrijeme u proljece varljivo, a muzevi neuracunljivi - samo to jutro uoci izlaska kazete mm - donesi vrecicu tu i tu.

i onda, kad to napravite, vam vm donese SVE vrećice :nokti kao u mom slučaju :mrgreen
zajedno s kompletom svog, vlastitog donjeg rublja i čarapa(moj brat svojoj ženi)

mrs. eastwood je napisao/la:ne vole da unosis AS na odjel - što valja postivati.

to mi je skroz ok (tako smo napravili prvi puta s curkom, sjećam se)
ali, u mom slučaju, gore opisanom, sestra nije prigovarala na unošenje nego na samu upotrebu AS
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la Izzy Lo » 02 vel 2012, 18:49

hehe bas sam ja to pomislila, muski i puno izbora nikak nejdu skupa.. to je isto ko kad ih posaljes u ducan po nesto odredjene marke s odredjenim natpisom, nikad to ne donesu!

Moja sestricna treba roditi krajem 4 mj i pripremile smo bodi s dugim rukavom, plisane hlacice sa stopalima, vesticu vunenu i dekicu ako bude hladno...
Bebe su nešto kao travke tanane,
a liče i na zvijezdu visoku.
One su umilne pjesme lagane
i najsjajnije sunce u maminom oku.
Izzy Lo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trabakulica » 02 vel 2012, 20:18

mrs. eastwood je napisao/la: slozite nekoliko raznih kombinacija za izlazak. upakirajte ih u posebne vrecice i oznacite brojem. isto i s vasom odjecom. i onda, buduci da je vrijeme u proljece varljivo, a muzevi neuracunljivi - samo to jutro uoci izlaska kazete mm - donesi vrecicu tu i tu. :kima

Ovako nekako ću ja napravit, jer se trenutno ne mogu odlucit. :ajme A kad god uđen u dućan vidin nešto sta mi je bas super :mrgreen
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 02 vel 2012, 20:31

ja sam kupila vesticu, hvala na savjetu. složila sam dvije kombinacije, jednu 56, jednu 62. pa će mm donijet obje, jedna je tanja verzija a druga mrvu deblja pa ću kombinirati. moram još samo odlučit koju pelenu i zaštitne da nosim. i to je to,
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la rusulica » 02 vel 2012, 21:47

Neve jesi ti to nešto požurila sa pakiranjem za delivery, ja mislila da si ti gotova rodit kad ono ti samo tri tjedna "trudnija" od mene
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la newmom » 02 vel 2012, 21:54

pretekla me rusulica, i ja sam htjela isto pitati ;)
isto sam gledala ticker

ali sam se sjetila da sam u 1. trudnoći mislila kako ima vremena i onda završila u bolnici bez ičeg spremnog
i čim su me pustili išla nabaviti sve što treba
tako sam u 2. trudnoći ranije sve spremila, za NNNI(i ispostavilo se da sam 3 tjedna prije poroda morala biti u bolnici)

zato vam svima trudnicama želim da sve prođe školski :kiss
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la mrs. eastwood » 02 vel 2012, 23:13

nevenera je napisao/la:jednu 56, jednu 62

što će ti 62? moja se rodila 53 cm dugacka... nismo broju 62 primirisali dugo
mrs. eastwood
Sveta krava

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.