Sada je: 26 kol 2026, 17:41.

jadnicak...hvala Bogu temp.nema...nje se bojim najvise...zvali dr.kaze da ne dolazimo, da doji plus ostala hrana koliko hoce...pomolite se da nam sto prrije prode. Sta ima osim rize protiv proljeva, a da mi nije tesko dostupno...iz Vk sam... banana ga iritira na povracanje.. Uh, bas je lijepo kad imas nekoga da mu se pozalis, i dobijes savjet i podrsku...hvala mame, i tata:-) 

znas kako si me utjesila...hvala ti kao sestri...Diami je napisao/la:Probaj se opustiti, nemate toliko česti proljev da može samo tako iz jednog trena u drugi dehidrirati. Prati ga, daj mu često da doji, možeš i češće nego inače mijenjati strane tako da dobije puno tekućine, onog prvog mlijeka koje je nešto vodenastije.
Što se kože tiče, uštipneš za bedra ili na trbuhu onako kao "faldicu", ako se odmah vrati sve je ok, akose "polako" vraća ne valja. Fontanelu gledaj samo kad leži, nikako u sjedećem položaju, mada je nama pedijatar rekao da više gledamo sluznicu nego fontanelu - da je sluznica u ustima vlažna, da plače sa suzama i slično.
Možeš mu vode ili rehidromiksa ili ovog hippovog ors-a davati i na žličicu tijekom dana, kad god se sjetiš, po žličicu, dvije, tri, koliko već želi i uspiješ uvaliti.
Al najbitnije je da doji što češće - iskoristi prednost da još dojite, jest da će ti nabildat produkciju ovih dana, al sredit će se to opet kad ozdravi, to mu je sad najzdravije.
I možeš mu dati i neki probiotik, eventualno se posavjetuj s pedijatrom, mi smo koristili ProLife u onim malim bočicama, a sad ih ima nekoliko na tržištu.
Sam proljev je u biti mehanizam obrambeni, tako se crijeva rješavaju beštija i napadnutih stanica. Ovisno o vrsti virusa može potrajati i par dana, a dobro je ako nije intenzivno (dakle ne povraća više puta dnevno i nema prečesto proljevaste stolice).

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.