Sada je: 18 tra 2026, 16:41.

Dano-noćne mučnine -POMOĆ

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Dano-noćne mučnine -POMOĆ

PostPostao/la titirlica » 31 sij 2012, 10:28

Trudna sam 8 tjedana i na izmaku snaga sam , zadnjih 10 dana ne izlazim iz kreveta :place
Mučnine su mi konstantne , nemaju prekida ni po danu ni po noći , povraćam više puta dnevno i boli me doslovno svaki mišić lica i vrata od naprezanja...povraćam žutu vodu u mlazovima i tako cijeli dan :place
Jučer sam bila na pregledu i gin kaže da je sve o.k. i neka pretrpim mučnine jer ne postoji ništa što mi može prepisati za njiih :/
Ima li itko kakav savijet za mene :moli

p.s. nemam pojma ima li kakvog efekta folna i duphaston koji pijem , a povratim u roku 2 minute ?
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Dano-noćne mučnine -POMOĆ

PostPostao/la ivana7997 » 31 sij 2012, 10:31

deset dana neprekidno povracas, a lijecnik ti kaze da izdrzis? :shock

vjerojatno gubis na tezini, mogla bi i dehidrirati. potrebna ti je infuzija, a mozda i neko sredstvo protiv povracanja. ja bih se javila u bolnicu.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la rusulica » 31 sij 2012, 10:34

Ja sam joj već rekla, moja prijateljica je dobila neke tablete baš za mučnine u trudnoći (ali živi vanka pa ne znam jeli ih ima kod nas) i preporodila se.

Pitala sam. Zovu se NAVIDOXINE a daju se za morsku bolest no sigurne su i za trudnoću ali se piju ili ujutro ii navečer tako da izabereš kad ti je bitnije da nemaš mučninu
Zadnja izmjena: rusulica; 31 sij 2012, 15:15; ukupno mijenjano 1 put/a.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Ovan » 31 sij 2012, 10:47

meni je prijateljica provela 3 tjedna u bolnici zbog povracanja. Ukoliko povracas 10 puta dnevno i vise i ukoliko to traje duze vrijeme obavezno kod doktora i na infuziju.
Ima raznih opcija koje bi mogle pomoc, B complex vitamin, djumbir, imaju neke homeopatske tablete koje izjednacavaju kiselost u tjelu i znam curu kojoj su pomogle odmah (sorry, ali ne znam kako se zovu, najbolje pitat u kakvoj ljekarni koja prodaje homeopatske ljekove).
Znam da u bolnici intravenozno daju Reglan protiv mucnina.
Sta ce tebi pomoc :dunno pokusaj prvo s ovim jednostavnijim opcijama (imas na forumu jos teksta na ovu temu), pa ukoliko ne bude pomagalo onda pravac u doktora.
Ako te to tjesi, mucnine su najgore do 12tt, kada raste hormon trudnoce, nakon toga bude lakse ;)
Drzi se!
ja 80' - ok, dok se ne dokaze suprotno; mm 76' - oligoastheno
06/11 - 1. IVF Cito - 14. dpt beta 133!

slika
Ovan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 31 sij 2012, 10:49

ajoj :hug

poslušaj ivanu i javi se u bolnicu. mučnine i povraćanje jesu normalna stvar u trudnoći, ali ipak postoje granice.

držim fige
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la lara.b » 31 sij 2012, 11:02

:hug
Evo jedne koja je to prošla.
Ja bih na tvom mjestu u bolnicu.

Ja sam bila luda od povraćanja, oš ujutro, preko dana, navečer...i stalno taj očaj od mučnine, nemaš volje apsolutno za ništa :ne
Bila sam tjedan dana u bolnici na infuziji.
Neću te plašit, sve je to individualno, ali ja sam 4 mj., počevši od 5., 6. tjedna, povraćala non stop.

Zbilja ti želim da te prođu što prije i da dođeš k sebi i odmoriš malo.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mirbi » 31 sij 2012, 11:06

Ja, hvala Bogu, ne spadam u tu vrstu, nisam povratila niti jednom u obje trudnoće, ali potpisujem MON. Možda mučnine jesu normalne, ali sve ima svoje granice.

A taj je ginekolog, pretpostavljam, muškarac, šta on o tome zna? Odi ti lipo u bolnicu, nemoj se mučiti.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la lara.b » 31 sij 2012, 11:11

Titi, ja recimo u bolnici nisam niti jednom povratila.
Poslije sam i dalje povraćala, ali par puta dnevno samo, recimo 3, 4 puta.
Ujutro mi je bilo najgore jer čim se kreneš ustajati iz kreveta gotovo.
I čestitam ti na trudnoći :)
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Madir » 31 sij 2012, 11:19

:/ joj ~~~~~~~~~~~~~ da te pusti više :hug
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la danijela81 » 31 sij 2012, 11:20

prvo čestitam na trudnoći :kiss

a za mučnine :/ i ja bih u bolnicu na tvom mjestu, pogotovo ako je to toliko intenzivno, i traje po cijele dane. vjerojatno tu ne pomažu ni "narodne" metode - grickati ujutro još iz kreveta, đumbir, bademi...
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la cakorka » 31 sij 2012, 11:24

Ja bi se javila u bolnicu :dunno
i ja sam imala nepodnosljive mucnine,samo sto nisam mnogo povracala odnosno nije nista vise izlazilo a imala sam nagone :ajme od silnog naprezanja sam dobila upalu misica u potiljku,bol je bila neizdrziva,znali smo ja i mm u po noci ici setati jer mi je bilo malo bolje na friskom zraku.
spasila me moja stara ginica :luv za bol u potilljku i vratu topao rucnik staviti na bolno mjesto ,za glavobolju i mucninu hladan oblog na celo...nisam mogla vjerovati da je tako jednostavno ali je prestalo :yess
meni homeopatske tabletice nisu nista pomogle :dunno
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 31 sij 2012, 11:28

hvala cure :hug nemam vas snage ni čitati , probala sam sve varijante i štapiće u krevetu i bademe , coca-colu ...ali jednostavno ništa ne pomaže ..pa mene čak u snu bude mučnine :ne

I u prvoj trudnoći sam imala isti problem , otišla sam nakon par dana na hitnu i vratili su me nazad :dunno , inače imam žućne kamence pa možda imam pojačani problem mučnina i radi toga , kako god samo molim Boga :moli da ovo što prije prestane jer sam gotova
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 31 sij 2012, 11:35

i ja sam imala nepodnosljive mucnine,samo sto nisam mnogo povracala odnosno nije nista vise izlazilo a imala sam nagone

ovako je bilo i kod mene.
uzasno sam se ispatila sa mucninama. smrsala 5 kg ....

moj savjet, idi po drugo misljenje. vjerovatno cete prikljuciti i na infuziju.

sta ti mozes uraditi za sebe u medjuvrmenu?
mene su savjeti tipa 'proci ce' uzasno frustrirali jer je bilo neizdrzljivo. znala sam i sama kao sto i ti znas da ce proci, ali trebala sam konkretnu pomoc.

jedino korisno sto mogu podijeliti sa tobom je sljedece:

najdjelotvornije sto pomaze u suzbijanju mucnina je dzindzer. pij sto vise caja od dzindzera ili pravi supicu.
u nekim zemljama (mislim da to primjenjuju u engleskoj) ubacuju ga u organizam kroz infuziju.
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la lara.b » 31 sij 2012, 11:46

titirlica je napisao/la:I u prvoj trudnoći sam imala isti problem , otišla sam nakon par dana na hitnu i vratili su me nazad :dunno ,

Ne znam u kojoj si bolnici bila tada, ali mene su u Vinogradskoj odmah primili.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kittyilevin » 31 sij 2012, 12:05

lara.b je napisao/la:Ne znam u kojoj si bolnici bila tada, ali mene su u Vinogradskoj odmah primili.

tako je, u vinogradskoj odmah primaju. i mislim da bi se trebala javiti - mislim da tako puno povraćanja je za bolnicu...
ja sam imala mučnine i stravične žgaravice, od kojih sam povraćala, do kraja trudnoće. čekala sam 12., pa 20. tjedan. nisam dočekala kraj mučnina. sve mi je izazivalo mučninu. zadnja tri povraćanja - tijekom poroda :roll ništa mi nije pomagalo, osim lijeka ranital protiv žgaravice (i gomile rennieja uz to).
upravo zato bih ti i savjetovala da se javiš u neku bolnicu - beba će sebi uzeti što joj treba od svojih zaliha, ali ćeš ti nadrapati!

sretno, drži se,
:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 31 sij 2012, 12:09

titi čestitam :zivili
super da je bebica dobro ali i ti moraš biti dobro. bolje od ovoga svakako.
javi se u bolnicu, i ja preporučam vinogradsku. nisam imala taj problem ali kad god nešto trebam idem tamo i sigurna sam da sam u dobrim rukama. :dada
moja rodica je zbog jakih mučnina i povraćanja 2x zadržana na infuziji, nije za zezati se. mislim da je ona išla na sveti duh.

čuvaj se svakako i promijeni nešto. :hug
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la ivana23 » 31 sij 2012, 13:00

nažalost, ja također znam o čemu pričaš
prva trudnoća mjesec dana bolnice radi povraćanja, od toga 10 dana konstantno na infuziji 24 h
izgubila 6 kg u prvih mjesec dana, ni jela, ni pila, užas živi. trajalo je do 5 mjeseca trudnoće,
druga trudnoća još gore. non stop povraćanje, infuzija cca dva mjeseca ali s prekidima, s 16 tjedana povraćala i krv, pa opet u bolnicu i tako...
uglavnom nema što nisam probala za mučnine-skoro sve što su cure nabrojale, apsolutno ništa nije pomoglo
tabletice kao za protiv mučnine čini mi se da se zovu amizol- također nula bodova kod mene

nemam ti ništa pametno za reći, osim :hug
proći će jednog dana
ivana23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 31 sij 2012, 16:04

Mene su hospitalizirali na Merkuru u prvoj trudnoći, hranili me infuzijom intravenozno i davali Torecan čepiće. Bila sam par dana tamo i svi su me gledali posprdno i s podsmijehom :whew ovo je ona što povraća :ajme :lol Mislim naravno, kad sam ležala sa curama koje su cijelu trudnoću bile prikovane za krevet sa Preparom intravenozno i u opasnosti po trudnoću.

Anyway, nema pomoći da mučnine prestanu niti budu blaže, barem meni nije bilo pomoći. Samo mi je infuzija pomagala da živnem i osjećam se bolje. Suosjećam.:hug
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la rusulica » 31 sij 2012, 16:08

Napisala sam gore tj editirala, one tablete koje sam spominjala zovu se Navidoxine
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la giami » 31 sij 2012, 16:41

Jao, znam točno o čemu pričaš, sve sam to prošla u najgorem mogućem obliku, povraćala sam od 1. - zadnjeg dana, uh,
u prvoj trudnoći sam izgubila 8 kg, u drugoj mislim 3 ili 4kg a u trećoj 6kg a da ne kažem da sam sve tri trudnoće (znači tih prvih par najgorih mjeseci) bila instalirana u krevetu.
U bolnicu su me primili kad je mokraća pokazala znakove moguće dehidracije (negativni elektroliti, valjda).
I zato, dokle god ti je nalaz mokraće uredan, tvoj ginekolog će reći da izdržiš.
Probaj se javiti u bolnicu kako te savjetuju cure.

Torecan su i meni dali u prvoj trudnoći a onda mi je moj ginekolog koji me vodi od druge trudnoće rekao da mi to ne preporučuje jer je lijek dosta jak i zbog bebice radije ne.

Čaj od matičnjaka je meni malo ublažio stvari, ali i dalje sam povraćala (ok ja sam fakat slučaj za sebe, jer sam povrćala doslovno do poroda... spremila sam se za bolnicu, povratila i ošla roditi :/ )
giami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gilakova » 31 sij 2012, 17:17

ajme....meni je bilo tako sve dok bebicu nisam osjetila da se mrda, dakle do 4,5 mjeseci trudnoće. I ja sam čekala 12. tjedan, pa 16., pa 20., išla u vinogradsku na infuziju i pila reglane...nakon nekog vremena niti oni ne pomažu...kratko bi mi pomogao cijeđeni limun, pečeni kesteni da pokupe kiselinu...ali su mi oni nakon nekog vremena postali slatki pa ih više nisam mogla, đumbir mi se zgadio...znala sam od silnog plakanja i kukanja na kraju popiti i koji normabel koji bi opustio mišiće želudca a mene ukomirao za spavanje...al od sutra opet sve po starom, muž pokupovao silne neke homeopatske pilulice-ništa, išla na akupunkturu, iskrcala iljadu kuna-ništa....stvarno na žalost meni ništa nije pomagalo sve dok draga bebolina nije odlučila promrdat...od onda je lakše iako još osjetim mučnine ali puuuuno lakše...šetnja pomaže.... :jadnimi a baš jadni mi....

i isto kao cure gore i mene su posprdno gledali i mislili si-što se ova prenemaže.......nemaju pojma, debili
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 31 sij 2012, 17:28

Hvala na svakom komentaru :kiss koliko vidim nema mi pomoci i ama bas nista ne pomaze :place
Izdrzat cu jos do sutra i onda odoh u bolnicu, iako sam to htjela izbjeci , sto zbog mog misica kuci , sto zbog iskustva iz prvd trudnoce, ali mozda budem imala srece .
Netko je spomenuo mokracu :shock ja nisam piskila od sinoc :ajme nemam sta :/
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Madir » 31 sij 2012, 17:54

Ajme titi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :kiss :kiss
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la Trabakulica » 31 sij 2012, 23:39

Kao i Gilakova i ja san povracala skoro 4.5 mjeseca, i to stalno. Izgubila nešto kila...a sad san tek na +6 . Još uvik povratin ponekad, recimo 1 put tjedno, ali to mi je ok. A ti sta ti spominješ tu žutu tekućinu, to je i mene unistavalo, kiselina. Nisam nikako bila na infuziji, ali tebi je punoooo gore nego je meni bilo, tako da lipo ideš u bolnicu. :dada
E i meni su govorili da mi ne mogu pomoć, da će proc kad osjetin bebu...
Dobro nisam krepala do tad po njima. Sad san gladna do srži. :D
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna22 » 01 vel 2012, 00:04

Javi se sto je bilo! Ja drzim fige da te ne zadrze pre dugo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:mah
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lukak » 01 vel 2012, 09:46

Draga titi u potpunosti te razumijem i suosječam s tobom. :znoj Od trećeg mjeseca trudnoće do zadnjeg dana sam povračala danonočno, u nekoliko navrata završila u bolnici dehidrirana, za doma dobivala Torrecan čepiće (od kojih je bilo mrvicu bolje, ali su me boli u psihu i ludila sam od njih te sam ih uzimala samo u nuždi i kada nisam bila sama kod kuće), a kad sam bila doma hodala sam često i svom doktoru (hvala mu) opće medicine na infuzije da ne moram ležati u bolnici.

Isto sam sve isprobala i ništa ne pomaže osim što sam s vremenom skužila da pomaže ako odmah nakon povraćanja pojedem malo kruha, pečenog krumpira ili čokolina (kojeg sada ne mogu vidjeti, a od mirisa mi se želudac diže). Ne znam od čega smo beba i ja živjeli jer gotovo ništa nisam jela.

U prvim mjesecima jako sam gubila na težini, a u posljednjih nekoliko (ne znam od čega) dobila sam 20 kg. Bila sam luda, nisam se mogla šetati, minimalno sam se kretala zbog čega je i porod bio katastrofa jer je moja kralježnica zakržljala. Uglavnom, nakon toga se nikako ne mogu ohrabriti i krenuti na drugu bebu.

Baš mi te je žao, ali kada vidim tebe nadam se da ću i ja uskoro skupiti hrabrosti za drugo.

Želim ti puno puno sreće i jako malo povraćanja. :grligrli

Javljaj nam novosti i obavezno ako otkriješ neki novi lijek za povračanje.
Luka 18. studeni 2009.
lukak
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lara.b » 01 vel 2012, 09:49

Titi, mislim na tebe :hug
.....javi nam se kad ugrabiš malo snage i volje za pisat.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la titirlica » 01 vel 2012, 09:58

Hvala curke , ziva sam ;) sinoc sam cijelu noc prespavala :shock nadam se da cu biti bolje barem pola dana , cisto da dodjem sebi malo . Izgleda da su vase vibrice pomogle :kiss
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gilakova » 01 vel 2012, 10:09

e da...meni se poklopilo da od kad sam počela piti duphastone i folnu sve otišlo u bananu, a prije toga nisam ni osjetila da sam trudna, išla na posao, sve veselo i super. Onda sam samoinicijativno odmah izbacila duphastone koji su me j...u psihu, ukratko nisam bila normalna od njih, a naknadno i folnu...međutim popravka više nije bilo...sve otišlo nizbrdo...meni dr kaže da se to tako poklopilo, ali ne kužim zašto me nakrcao duphastonima kad sam zanijela prirodno..vjerojatno zato što imam 38g
i da...istina je da ne moraš ići u bolnicu za infuzije...dovoljno je otići kod svog obiteljskog liječnika ako je voljan, može te i on nakrcati infuzijom, lakše je nego ići u bolnicu...ali to prvo provjeri sa svojim gin, ili s ovima u bolnici...
drž se lutko....znaaam kako ti jeeee, oooo daaaa znaaaaam (kao u onoj reklami ;) )
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bellatrix » 01 vel 2012, 10:28

Ajoj tit. :hug :hug
Kao prvo čestitam ti na trudnoći :buket
Nemam ti šta pametno za reći.
Netko je gore spomenuo đumbir s limunom u čaju. I ja sam za to ćula.
A ima i homeopatskih pripavaka koji bi mogli pomoći.
Ako si zainteresirana javi mi na pp.
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.