Sada je: 28 srp 2026, 15:45.

Kako obući bebu za izlazak iz rodilišta?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Kako obući bebu za izlazak iz rodilišta?

PostPostao/la Roza » 02 vel 2012, 23:50

mrs. eastwood je napisao/la:
nevenera je napisao/la:jednu 56, jednu 62

što će ti 62? moja se rodila 53 cm dugacka... nismo broju 62 primirisali dugo

moja je beba stalno naprednija i doktorica očekiva i veliku i dugu, ako dođem do kraja termina i baš san se pitala oće li on uopće onda stat u 56, mrs.eastwood ti misliš da oće?
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 02 vel 2012, 23:52

Hoce. Moj se prvi rodio s 55cm i sigurno je jos mjesec dana nosio velicinu 56.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Roza » 02 vel 2012, 23:55

tanjabb je napisao/la:Hoce. Moj se prvi rodio s 55cm i sigurno je jos mjesec dana nosio velicinu 56.

fala, odma mi je lakše :znoj
slika slika

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 03 vel 2012, 00:02

ma meni su bodybenkice 56 za čas postale male, nisam ih mogla zakopčat a prvu tuticu je nosila ravno 15 dana, doslovno je zatezala preko ramena. nekako je sve ušlo u sebe nakon 2 pranja a zavisi i od modela jer neke druge tutice je nosila i 2 miseca ista veličina. rodila se sa 48 sm a u prvom misecu je narasla 5 cm
Zadnja izmjena: rusulica; 03 vel 2012, 00:07; ukupno mijenjano 1 put/a.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Roza » 03 vel 2012, 00:05

Ma meni najvažnije da može oni dan kad izlazimo iz bolnice stat u ono šta san pripremila a posli nek priraste kako god oće :mrgreen

kako stvari stoje s dvi godine će bit više od mene :hahaha
slika slika

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 03 vel 2012, 00:17

Je, dosta ovisi o proizvodjacu. H&M robica je recimo dosta velika u toj dojenackoj dobi i ne skuplja se, dok se neki drugi bodici nakon tri pranja smanje za broj ili vise. Naucis s iskustvom.

Roza, ili si ti ekstremno mala ili brijes bez veze :mrgreen .
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la mrs. eastwood » 03 vel 2012, 09:10

tanjabb je napisao/la:Hoce. Moj se prvi rodio s 55cm i sigurno je jos mjesec dana nosio velicinu 56.

vidi ti momka :nesvist
istina to o proizvođacu i pranju robice (ja sam u pocetku sve to na 90 :ajme)

isto sam imala doma set od 56 i set robice za 62... brzo to dođe, što jest jest.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 03 vel 2012, 09:14

mrs. eastwood je napisao/la:
nevenera je napisao/la:jednu 56, jednu 62

što će ti 62? moja se rodila 53 cm dugacka... nismo broju 62 primirisali dugo

nosimo platnene, s tim će guza odmah bit broj veća. robica je carter's a kod njih veličina 0 mj je do 3,5 kg a veličina 3 mj je od 3,5 kg pa sam ja pretpostavila da je to onda veličina 62. tin je s 2760 i 49 cm na izlasku bio isto u veličini 62. gore sam morala podvrnut rukav ali dolje sve 5
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mrs. eastwood » 03 vel 2012, 09:17

da, carters bas ima neke male brojeve :dada
i uvijek se zeznem. uvijek.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 03 vel 2012, 09:27

ja bih se zezla dok nisam skužila da imaju pored neku tablicu s oznakama. znam da dijete padne na kilaži pri porodu, ali kako je meni beba veća, rečeno mi je da bi u terminu trebala imat bar 4 kg. no spremila sam i 56 veličinu.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la plavooka12 » 03 vel 2012, 11:32

ja bih vam preporučila veličinu 56, bolje da bude veće, a i lakše se oblači!
inače birajte što rastezljiviju robicu, nek imaju malo šire rukave, puno je praktičnije za "rukovanje" i dvodjelne kompletiće jer ih ipak može malo duže nositi od jednodjelnih!

ja sam prezadovoljna s robicom iz h&m-a, rastezljiva je, malo su veći modeli pa se može duže nositi.
iz lidla je sve super osim bodića (čudan je model pa se nekako urezuje u nogice).
c&a ima jako male brojeve, uvijek kupite broj veće, modeli su dosta uski i nisu praktični za oblačenje, a isto vrijedi i za Zaru!

nevenera je napisao/la:ja bih se zezla dok nisam skužila da imaju pored neku tablicu s oznakama. znam da dijete padne na kilaži pri porodu, ali kako je meni beba veća, rečeno mi je da bi u terminu trebala imat bar 4 kg. no spremila sam i 56 veličinu.

ma padne na kilaži, ali se ne može skratiti :lol

a što se tiče robice za izlazak iz rodilišta, ja bih stavila bodić dugih rukava, pamučne hlačice, lagane čarapice, majicu ili laganu vesticu, laganu kapicu i obavezno nešto za pokriti.
...joj, taj peti mjesec zna biti tako čudan :roll
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 03 vel 2012, 11:54

gledala sam h&m i još su sve pliš stvari, to mi je malo pretoplo
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Trabakulica » 03 vel 2012, 11:57

nevenera je napisao/la:gledala sam h&m i još su sve pliš stvari, to mi je malo pretoplo

nisu još dobili proljetno/ljetnu robicu. sve je predebelo. jedino se može možda neka kapica nać.

tamo san našla kapice, ali mi je to bilo nešto premalo :ajme ...mogu ja kupit robicu, to mi je jasno, ali kapica mi je izgledala ko da je za lutku, a ne za bebu. ;)
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 03 vel 2012, 12:03

mislim da je tinu veličina glave bila 33, 34 cm
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Trabakulica » 03 vel 2012, 12:06

baš maleno :luv a ovo šta san ja vidila je bija broj oko 40, a druga oko 50. i to mi se učinilo presitno... a na kraju ispada da je to za veću djecu
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 03 vel 2012, 12:09

opseg glave novorođenčeta je inače 32- 37 cm
ja sam uzela 42 cm :ajme manje nisam našla
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Roza » 03 vel 2012, 12:24

plavooka12 je napisao/la:c&a ima jako male brojeve, uvijek kupite broj veće, modeli su dosta uski i nisu praktični za oblačenje, a isto vrijedi i za Zaru!

A ja baš uzela u c&a robicu za izaći a očekuju bebu priku 4kg i oko 54cm dugu :/ , izgleda da ću onda i ja stvarno marati pripremiti i rezervnu kombinaciju? :gaah
slika slika

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la plavooka12 » 03 vel 2012, 14:40

Roza je napisao/la:
A ja baš uzela u c&a robicu za izaći a očekuju bebu priku 4kg i oko 54cm dugu :/ , izgleda da ću onda i ja stvarno marati pripremiti i rezervnu kombinaciju? :gaah

eh, i ja sam, pa smo ga jedva ugurali u 56, a rodio se s 53 cm i 4050 gr, ali ima jako dugačke noge i velika stopala! I nikad više to nije obukao!
zato, kupujte dvodjelno :dada
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Roza » 03 vel 2012, 15:21

plavooka12 je napisao/la:
Roza je napisao/la:

eh, i ja sam, pa smo ga jedva ugurali u 56, a rodio se s 53 cm i 4050 gr, ali ima jako dugačke noge i velika stopala! I nikad više to nije obukao!

zato, kupujte dvodjelno :dada

Dvodjelno san i kupila ali je isto broj 56.
slika slika

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kika1985 » 03 vel 2012, 16:25

Možda da si pripremiš robicu i za toplije i za hladnje vrijeme, štramplice u svakom slučaju ne bi jer je stvarno jako kratko vani..
Body dugih rukava, preko neki kompletić dugih rukava sa stopalima i dekicu za svaki slučaj, i pamučnu kapicu ako bude puhalo.
Šta se veličine tiče, nama su svi govorili da kupujemo samo 62 jer će 56 odmah prerasti, mi tako napravili i na kraju smo jurili na brzinu kupovat 56 jer joj je sve bilo ooogromno!!!
A nije bila baš malena beba, 3520 i 52 duga.
I za slijedeći put neću uzimati AS jer je jadna bila sva iskrivljena unutra nego ili košaru od kolica ili onaj puntin u čemu su nas iznosili iz rodilišta, ima ih opet za kupiti i baš su fora pogotovo ako imaš kratko od bolnice do doma..
Nas su svi isprepadali s tim izlaskom, cijele komplikacije bezveze. Bitno da pinčica dođe svojoj kući a strašno je tek ono što slijedi...neprospavane noći (u našem slučaju 4 mjeseca :znoj ), ogromne cice bez kapi mlijeka, rez od carskog veličine autoceste.. :lol
Raspričala se ja...
kika1985
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nevenera » 03 vel 2012, 16:33

kika1985 je napisao/la: za slijedeći put neću uzimati AS jer je jadna bila sva iskrivljena unutra nego ili košaru od kolica ili onaj puntin u čemu su nas iznosili iz rodilišta, ima ih opet za kupiti i baš su fora pogotovo ako imaš kratko od bolnice do doma..

AS se koristi bez obzira koliko imaš do doma. beba unutra nije iskrivljena nego pravilnom položaju za slučaj sudara
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mrs. eastwood » 03 vel 2012, 16:40

kika1985 je napisao/la:I za slijedeći put neću uzimati AS jer je jadna bila sva iskrivljena unutra

AS uvijek i bez iznimke - pa i na dva metra vožnje!
Na sve objekte u vozilu prilikom sudara pri brzini od svega 25 km/h djeluje sila oko 20 puta jača od težine objekta. To znači da dijete od svega tri kile postaje teško kao odrasla osoba, koju je nemoguće zadržati u rukama. Ono tom istom silom udara o unutrašnjost vozila ili leti van vozila, dok mu struktura i jačina tijela ostaju jednakim onom od djeteta od 3 kg. Ukoliko dijete ostane u rukama roditelja, pri istim uvjetima, odrasla osoba dostiže težinu preko tone i sa njom nalijeće na novorođenče u rukama.

možda niste imali onu dodatnu spužvicu koja se postavi za novorođencad? pod guzu i oko glave?
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 03 vel 2012, 22:55

I ja sam za AS uvijek i bez iznimke. :dada U sjedalicama za novorođenčad jedini je sigurni položaj za dijete u vožnji, ma koliko netko mislio da je sigurnije u rukama - vara se...

Nama odn. meni na SD u Zg nisu dali da nosim M sama iz odjela. Sestra ju je obukla i onda ju je ona nosila van i stavila u AS, mi smo je onda zakopčali. Tako je bilo i s K ak se dobro sjećam.

Mi smo bili zimski u oba slučaja u biti, imali su bodi dugih rukava, štramplice, plišano odijelce, kapicu i pokrila sam ih u AS debelom dekom. Za ljetne odn. proljetno/jesenske samo bih ovisno o temp. vanjskoj ukinula štramplice, a umjesto plišanog uzela pamučno odijelce (kopčaju se odozdo do gore na cif ili gumbiće, pa su mi bila daleko praktičnija nego hlačice i majica).
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Hajdi » 04 vel 2012, 06:40

Diami vise sam puta ovo cula i ne razumijem zasto bebu ne mozes sam obuci i iznijeti, sta past ce ti iz ruke do auta? Mi smo uvijek sami oblacili i u as i tako nosili van. Sestre te niti ne pogledaju.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mrs. eastwood » 04 vel 2012, 08:45

na SD to sestre rade pri otpustu. ti se oblacis iza nekakvog paravana, a ona pokraj na prematalici oblaci bebu. tu ti jos u tom trenutku ako ima kakvih naputaka od doktora pokaze - tipa vjezbice ili sl, popuni neki formular i tako... sve se to odvija ujednoj maloj skucenoj prostoriji. Dok je nekakva zurbai napetost, jer mame cekaju unutra otpust, a muzevi vani, pa kucaj, pa se dovikuju...

a moja je pocela nesto kmecit dok ju je ova oblacila i ja kao da cu je doci pomazit ili nesto - a sestra na mene, da sto ja sad izvodim, da se oblacim, da ima drugih mama koje cekaju... da bebi nece nista biti ako malo kmeci :shock
tako da smo uplakane izasle s odjela

s tim, eto u mjesec dana razlike - Diami su uzeli AS na odjel, a meni nisu :roll
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la newmom » 04 vel 2012, 11:05

u zd rodilištu isto sestre oblače bebe, ali onda ih daju roditeljima koji ih iznose van
većina roditelja bebe iznosi u jastucima ili onim platnenim košarama-nosiljkama(ne onima koje idu na kolica)
e sad, pretpostavljam da ih u autu onda stave u AS(nadam se)
curku sam uzela u ruke i onda smo je mm i ja u hodniku ispred rodilišta stavili u AS
to nam je bilo malo nespretno zbog gužve, fotografa koji gnjavi itd.
zato smo dr. puta unijeli AS u rodilište i smjestili bebača odmah u nju
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la skorpionka » 04 vel 2012, 11:25

mrs. eastwood je napisao/la:na SD to sestre rade pri otpustu. ti se oblacis iza nekakvog paravana, a ona pokraj na prematalici oblaci bebu. tu ti jos u tom trenutku ako ima kakvih naputaka od doktora pokaze - tipa vjezbice ili sl, popuni neki formular i tako... sve se to odvija ujednoj maloj skucenoj prostoriji. Dok je nekakva zurbai napetost, jer mame cekaju unutra otpust, a muzevi vani, pa kucaj, pa se dovikuju...

a moja je pocela nesto kmecit dok ju je ova oblacila i ja kao da cu je doci pomazit ili nesto - a sestra na mene, da sto ja sad izvodim, da se oblacim, da ima drugih mama koje cekaju... da bebi nece nista biti ako malo kmeci :shock
tako da smo uplakane izasle s odjela

s tim, eto u mjesec dana razlike - Diami su uzeli AS na odjel, a meni nisu :roll

Meni su uzeli zadnja dva puta, 2007. i 2010. a samo 2001. nisu.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ciklama24 » 04 vel 2012, 11:53

2010. g SD meni je stavila curu u jastuk, i iznjela van, dala tati u ruke. Onda smo je mi u autu smjestili u AS. Uglavnom sestra je iznosila i davala taticama djecu, nitko nije unosio niti AS niti košare unutra.
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la i_ja_sam_mama » 07 vel 2012, 18:42

Sad ste me umirili jer stalno sam gledala dali škrtarim što neću kupiti jaknicu za izlazak iz bolnice sredinom trećeg mjeseca - to mi se činilo blesavim jer koliko bi je puta nakon toga koristili. Sad zaključujem da su bodi dugih rukava, plišano odjelce (plus jedna mala majica za svaki slučaj), štramplice, vestica i deka sasvim dovoljni. (ili opet pretjerujem?!)
slika
i_ja_sam_mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrs. eastwood » 07 vel 2012, 22:11

joj! gle, kakvo je vrijeme u zadnje i sto najavljuju... a ti vrlo brzo ulazis u termin... :mrgreen

u svakom slucaju stignu ti i poci kupiti i oprati i ispeglati za bilo kakav slucaj. Dekicu u svakom slucaju pripremi :dada
mrs. eastwood
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.