Sada je: 06 kol 2026, 14:52.

Preporuka za digitalni ušni ili čeoni toplomjer

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Preporuka za digitalni ušni ili čeoni toplomjer

PostPostao/la Liv Tyler » 07 vel 2012, 14:58

Prvo molim moderatorice, ako je tema na pogrešnom mjestu, da je primjereno premjeste.

Molila bi one koji imaju iskustva sa digitalnim ušnim ili čeonim toplomjerima da podijele svoje iskustvo. Tražim već neko vrijeme ali sve firme hvale svoje proizvode. Treba mi preporuka iz prve ruke za nekog pouzdanog kao i cijena, ako je moguće.

Hvala.
Liv Tyler
idoiti popitu

Re: Preporuka za digitalni ušni ili čeoni toplomjer

PostPostao/la mamashnita od noje » 07 vel 2012, 15:05

ova ce ti moderatorica samo reci ovo:
ne valja nijedan. kupi zivin. dok jos mozes.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la seve » 07 vel 2012, 15:07

mamashnita od noje je napisao/la:ova ce ti moderatorica samo reci ovo:

X
slika
seve
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 07 vel 2012, 15:10

Liv tražim isto što i ti.

Mene zanima kako vi uspijete bebu održati toliko dugo mirnom da joj izmjerite živinim, ja nisam uspijevala ni digitalnim izmjerit pogotovo dok spava pa poludi što je gnjavim. meni je to mjerenje bilo noćna mora
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la snowwhite » 07 vel 2012, 15:13

ja imam ušni braun. bio je poklon pa ne znam kolko kuna.
meni je ok, pogotovo kad noću vrebaš nad bolesnim djetetom a žao ti svakih sat, dva, tri skidati pelenu i mjeriti temperaturu.
da ima odstupanja, ima. i za sigurno mjerenje uvijek uzimam živin ali kažem kod provjere stanja dobro mi dođe.
u zagrebačkoj zaraznoj bolnici za bolesnu djecu koriste isti taj.

edit: kod malenih živin u guzu. ako ima temperaturu živa skoči za minutu
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Liv Tyler » 07 vel 2012, 15:20

Imam živinih, preko nekoliko. :mrgreen
Ali upravo za ove situacije kad je dijete jako uznemireno, bolesno ili spava. Kad želim na brzinu provjeriti da li je temperatura u padu nakon lijeka ili je u naglom porastu u slučaju nečega drugog.
I da, s digitalcima se ne preporuča mjeriti djeci mlađoj od 3mj tako da bi mi on bio samo ispomoć u vanrednim situacijama.
Ako me razumijete.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la alexandra » 07 vel 2012, 15:23

od 9 mjeseci njenog života braunov. mislim da sad košta oko 300 kn. nakon kratkog treninga mjerim točno i precizno.
do 9 mjeseci smo joj mjerili živinim u guzu. poslije to više nisu mogle ni medicinske sestre :mrgreen pa smo se prebacili na ušni.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la boysmama » 07 vel 2012, 15:24

snowwhite je napisao/la:da ima odstupanja, ima. i za sigurno mjerenje uvijek uzimam živin

x živa je zakon što se točnosti tiče, svi digitalni jako variraju ovisno o vanjskoj temperaturi, položaju, itd... znaju varirati i po cijeli stupanj (što je puno previše, posebno ako je temperatura na granici dati antipiretik ili ne dati)

snowwhite je napisao/la:edit: kod malenih živin u guzu. ako ima temperaturu živa skoči za minutu

x
ako ti ima imalo povišenu temperaturu, živa se uspenje za čas, i to se eksponencijalno penje tj. kad stupac počne sporije rasti, već si blizu realne temperature... ostatak vremena do 3 minute čekaš za možda 2-3 podjele skale (1/3 stupnja)... dakle, točniji ti je živin kojeg držiš u guzi 10ak sekundi nego digitalni općenito...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la badada » 07 vel 2012, 15:28

mi smo kupili u Lidlu za 100kn, 3 godine garancije, 6 funkcija, marka Balance (čini mi se)
zadovoljni
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 07 vel 2012, 15:42

ja sam dobila čeoni beurer, ali ga tek trebam isprobati. nadam se da će bit ok.
inače smo koristili guzni, digitalni, braun - bez greške.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 07 vel 2012, 15:46

Zar nitko nema pozitivno iskustvo? :/

S mojima je bilo ovako kako je napisala i aleksandra, nije ih se moglo držati, a kamoli izmjeriti temperaturu. Curi mjerim sad normalno ispod pazuha, a maleni odmah počne plakati kad samo vidi toplomjer. Isto mu mjerim pod pazuhom odavno. Ali ne mogu izdržati vrijeme mjerenja. Te stalno neka natezanja. :ajme
A uskoro stiže i bebolina pa sam mislila to nekako sanirati.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 07 vel 2012, 15:58

ja potpisujem za sve sto su cure navele, svi su se pokazali tak-tak, jedini pravi je zivin :dada
istina, dok su bili manji nismo mjerili zivinim, samo iz vremenskih razloga, no, uzela sam onaj digitalni, cini mi se da brze ide. s usnim smo samo nocu mjerili i to po par puta, nazalost, svaki puta nova vrijednost. no, ionako mi bilo vazno vidjeti jel za "skidanje" ili nije :dunno u guzi nismo nikad uspijevali :dunno
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Liv Tyler » 07 vel 2012, 16:43

A čini se da je to sve skupa dobro zamišljeno u teoriji, a u praksi i nije ispalo baš naj naj. :|
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Barbi » 07 vel 2012, 16:48

Ja sam imala (imam još uvijek ali ne koristim) Samsungov digitalni. Meni je bio dobar. :dunno Da, moraš se malo ispraksirati i dobro ga namjestiti u uho, i priznajem da mi je bilo manje važno je li toliko precizno mjerenje da vidim je li temperatura 38,3 ili 38,4, bitnije mi je bilo vidjeti da je povišena i uočiti trend - raste li ili pada a u sekundi mjerenja to je bilo moguće.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la TinkiVinki » 07 vel 2012, 16:59

Ja sam isprobala nekoliko ušno/čeonih i svi su kod mene neupotrebljivi :dunno

prvo, moj mali ima uske i zavinute ušne kanaliće i nijedan IR ne može pogoditi bubnjić (tada se pokazuje realna temp)
drugo, mjerenje na čelu totalno neprecizno pogotovo ako se kože počela vlažiti nakon antipiretika. npr. na čelu pokazalo 36,8, živin u guzi 39,6 (reala temp) :roll

Jedino se dobrim pokazao obični digitalni,ali ako se drži 5 minuta ukupno pod rukom(a ne do zvučnog signala) i dok je bio beba digitalna duda (ali treba paziti da cijelo vrijeme duda i ne diše na usta jer su onda odstupanja ogromna)

Upravo mjerim digitalnim i živinim provjeravam i oba kažu 39,5 :ajme
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la seve » 07 vel 2012, 17:07

boysmama totalno se slažem..živin već nakon minute pokaže ako je temp preko 38...i onda ostatak 3-4 min dobiješ skroz realnu i točnu temeraturu...ili nakon 3 minute dodaš još 0,2 i eto ti...

koža uvijek mora biti suha inače zaboravi točno mjerenje...

tinkyvinky ajoooj
Zadnja izmjena: seve; 07 vel 2012, 17:09; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
seve
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Duga » 07 vel 2012, 17:09

Braun ušni ( imam ga od njezina rođenja) - služi samo da vidiš ima li dijete uopće temperaturu,raste li ili pada...nakon toga koristiti živin da vidiš treba li djetetu dati lijek.
Razlike u izmjerenim vrijednostima znaju biti tolike da ostaneš "paf".

Stoga, potpisujem šnitu i snowwite!
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Nikina mama » 07 vel 2012, 17:12

preporučam digitalni toplomjer za uho Braun.
košta nekih 400 kuna, ali isplatio se svake kune, radi ko urica već nekih 5,5 godina.
ima ga i moja sestra, šogorica, naša pedijatrica, a kad smo nedavno stigli na hitnu N su mjerili istim tim Braunovim toplomjerom. :)
evo ga:
http://www.kupindo.com/kupljeno/9709339 ... etar-BRAUN
e da, i ove kapice ne mjenjam svaki put, nego samo prebrišem vaticom natopljenom alkoholom, a tu i tamo promjenim kapicu.

prije ovog toplomjera kupili smo isto neki digitalni za čelo i uho, ali ništa nije valjao. jednom pokaže temperaturu npr. 39,6 za minutu 37,2. :roll
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 07 vel 2012, 17:27

liv, ja sam u potpunosti zadovoljna.
i ak dijete baš nema problem s ušnim kanalićima, može se izmjerit precizno nakon malo treninga.
u početku sam mjerila i živinim i ušnim i nisam nailazila na odstupanja od kojih bi ostala paf. najviše 0,3 stupnja recimo, a kad sam se ispraksirala s uhom, rezultati su bili isti. :mrgreen
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la tanjabb » 07 vel 2012, 17:35

I ja sam u potpunosti zadovoljna Braunovim usnim. Eto uspijesno mjeri temp. vec drugom djetetu. Imam i digitalni sa mekanim vrhom za u guzicu i pokazuju isto. S usnim se treba malo ispraksirati, povuci usku prema nazad, gurnuti ga lijepo u usni supljinu. Ne znam kako bi nocu provjeravala temp. kad su mi klinci bolesni. S ovim napravim to u snu i za sekundu. Zivin toplomjer ni nema doma.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la saptacica » 07 vel 2012, 17:46

mamashnita od noje je napisao/la:ova ce ti moderatorica samo reci ovo:

X

Tu sam najsigurnija. Noću mjerim u snu, gurnem pod pazuh, stisnem i čekam :dunno .
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la ring » 07 vel 2012, 17:47

Sad koristim samo Braunov ušni, dok se nisam ušemila koristila sam i živin kad je bio budan.

Barbi je napisao/la: priznajem da mi je bilo manje važno je li toliko precizno mjerenje da vidim je li temperatura 38,3 ili 38,4, bitnije mi je bilo vidjeti da je povišena i uočiti trend - raste li ili pada

X
mali oblak 8/07 - 4/08
naše plavooko čudo 9/09
rupica smijalica 3/12
ring
Razum i kontrola

PostPostao/la Stefanova_mama » 07 vel 2012, 18:00

Braun usni. Potpis na Tanjubb. Zadovoljni.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Liv Tyler » 07 vel 2012, 18:10

Malo ste me obradovali, ipak ima pozitivnih iskustava kad se ispraksira tehnika mjerenja. :D

Znam da je živin najsigurniji ali sam htjela poštedjeti muke i djecu i sebe. Neki se jednostavno ne daju mirno mjeriti. A natezati se s njima i čekati povoljan trenutak mislim da nije idealno kad je dijete u porastu temperature. Hoću reći ne mogu odustati od mjerenja i dati lijek odokativno zato što se meni čini da gori.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 07 vel 2012, 19:08

i ja imam ušni od brauna, nula bodova. :ajme
ispravak: nije od brauna :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 07 vel 2012, 19:33

E sad ja neznam radim li krivo ili nešto ne štima ali ne mogu nigdje otvoriti ni jednu stranicu sa braun proizvodima. :dunno
Otvara mi se omron, beurer i kvantum-tim toplomjeri.

Imaju li ovi kakvih sličnosti s tim braunovim?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Nikina mama » 07 vel 2012, 20:21

Liv Tyler je napisao/la:E sad ja neznam radim li krivo ili nešto ne štima ali ne mogu nigdje otvoriti ni jednu stranicu sa braun proizvodima. :dunno
Otvara mi se omron, beurer i kvantum-tim toplomjeri.

Imaju li ovi kakvih sličnosti s tim braunovim?

imaš u mom prethodnom postu link na Braun.
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 07 vel 2012, 20:42

To sam probala i otvori mi samo njega, tj. taj model. To je taj kojeg svi imate, jel?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la mrs. eastwood » 07 vel 2012, 22:18

mi imamo posuđeni Omron za u uho. Ja sam probala sebi izmejriti i mjeri ok, ali to našteliti maloj u uho - nikako. i još on svira - mora uciniti dva - tri puta beep ovo beep ono, pa klikni pa jos jedan beep... tesko da se ne bi probudila uz to beepanje. :dunno

koristimo za u guzu digitalni koji ima mekani savitljivi kraj. ne znam koliko je pouzdan. zivin koristimo za pod pazuh.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 07 vel 2012, 22:45

Poodavno sam savršeno :p ovladala Braunovim ušnim (već smo u više navrata pisali o njemu, i hvalila sam ga, ali i dalje stoji da je super samo da detektira ima li dijete temperaturu što puno znači kod manje djece, noću i sl.)
Curka nikad nije imala problema s ušima (puj, puj puj).
U principu ga ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep. Najveća razlika se pojavljuje dok temp. raste (npr. pazuh 37,2, a uho već može biti 38 pa onda vrtiš film je li dijete unazad koju min zaplakalo na tren, je li ležalo na tom uhu unazad xy vremena, u kojem mu je uhu, općenito, viša temp. i sl.).
Kod visokih temp. nije ugodno (blago rečeno) vidjeti u uhu 40,1, a ispod pazuha 39,4...ima situacija kad su se poklapale vrijednosti, ima kad je razlika tek 0,2-0,3 u korist ušnog.

Dakle, gore je opisano naše iskustvo s Braunovim - meni je puuuno pomogao i pomaže pri detekciji :dada, ali živin je jedini siguran želim li vidjeti kolika je zaista temperatura na koju treba ili ne reagirati.
Na netu ćeš npr. naći da kad mjeriš živinim rektalno oduzimaš 0,5 stupnjeva, ali za ušni ćeš svašta naći -od toga da se oduzima pola stupnja, do toga da je razlika 0,2-0,3 stupnja da bi se dobila temperatura kao da mjeriš živinim ispod pazuha; meni dobavaljač Brauna nikad nije odgovorio šta s podatkom koji dobijem mjerenjem ovim toplomjerom pa mi je i to znakovito :lol .
Jasno, on detektira stvarnu temp. u tom dijelu tijela taj tren, ali nama je bitna temp. ispod pazuha, a ne ova.
Očito, ima i dobrih iskustava :dunno, no ja tipujem na njega samo kao na dobru rezervu za detekciju.
Što bi šnita rekla, kupi živin dok ga još uopće prodaju/proizvode (a moguće i da je naš Braunov pokvaren :mrgreen).

Ali upravo za ove situacije kad je dijete jako uznemireno, bolesno ili spava. Kad želim na brzinu provjeriti da li je temperatura u padu nakon lijeka ili je u naglom porastu u slučaju nečega drugog.
Ako me razumijete.

Ako je zbog ovog, toplo ga preporučujem, jako olakšava da vidite na čemu ste (pa onda korisiti živin za točno mjerenje).
Zadnja izmjena: Duga; 07 vel 2012, 23:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
Duga
podobna za kumu

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.