Sada je: 01 svi 2026, 06:26.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
Diami je napisao/la:Sad sam išla provjerit
kupus je bolji za upalu, a peršin smanjuje produkciju mlijeka. tako da ja mislim da je meni kombinacija najbolja.
Kako nekad jednostavne stvari mogu puno pomoći, srećom pa nije uvijek sve skupo ili komplicirano. 
Nije mi baš jasno kak, jer mala cica 2 put dnevno već dulje vrijeme, nismo ni povečavali ni smanjivali podoje i u biti cijela dojka je ok i proizvodi normalno kao i prije, samo se odjednom na jednom mjestu pojavila bol i crvenilo... Primjenjujem masaže, obloge i stavljam ju da češće doji na tu stranu, a i kupus je na putu, ali i kad pocica isprazni cijelu dojku osim te jedne "grane" kanalića, na kojoj unatoč masaži, izdajanju ili dojenju ostaju čvorići
pretpostavljam da se negdi zaštopalo pošto se to ne miče, pa ak ima neki još način da to riješim pliz recite? i kolko dugo obično treba da to prođe ak se rješava ovak domaćim receptima i ljekovima, tj. koliko dugo da pokušavam prije nego se javim doktorici za antibiotik?

, pa hladni oblog i kupus u grudnjak...meni se baš čini ko da se zaštopalo i to negdi baš ispod bradavice, jer tu i najviše boli i najveća kuglica je bila....ma na samu sebe sam ljuta, tolko dojilačkog staža bez ikakvih problema i sad kad smo skoro na kraju mi se to desi!
, ma da me neko danas vidi sa tim pozama i procedurama završila bi na nekom šaljivom kućnom videu.... a izdajala sam da vidim dal su svi kanalići otvoreni...

), kupus je zakon!
Stavim prek noći, pred jutro izvadim i često puta netragom nestali problemi.

nadam se da se nebude više ponovilo!
stavila sam oblog od listova kupusa na cijelu dojku, osim na bradavicu, idem sad stavit topli oblog i malo izdojit prije podoja, ali baš sam nesretna ...
idem nazvat doktoricu, do koliko mi smije bit temperatura da smijem dojit?
mrs. eastwood je napisao/la:nadam se da će ti reci da smiješ dojiti, jer nema razloga da ne dojiš. i jedino tako si možeš pomoci.
moja dr naravno na godišnjem, ne znam tko je zamjena, sveki mi otišla vidjet i pitat i kažu da će me odmah primit, neka dođem. ja došla, ostavila malu kod kuće, javila se unutra, rekla da sam bebu ostavila doma - evo samo malo ćete morat pričekat, ma ravno 50 min nakon čega sam išla pitat koliko ću još čekat jer ova se doma razderala, naravno
, ja već van sebe - glava mi se raspada, vani sparno za poludit i kaže ona meni još 3 ljudi jedino ako vas puste preko reda. i ja svakog ponaosob idem pitat i jedna me pusti, druga okreće očima,a li ajde i treća neće
ali ajde opet sam malo ranije došla na red ... unutra sam se rasplakala od jada
mislim, baš sam glupa, ko da mi na čelu piše da dojim i imam bebu
Kako prepoznati nebakterijsku upalu i kako se razvija
Kada se u zastoju mlijeka, prepune alveole razvuku preko svojih granica, mogu se rasprsnuti i malo mlijeka dospije u krvotok. Tijelo tada aktivira svoj imunološki sustav, puls i temperatura rastu, i žena ima simptome jako slične gripi: bol u cijelom tijelu, trese se, ima temperaturu višu od 39 stupnjeva, osjeća se umorno, a ponekad ima i mučninu ili glavobolju. Dojka je upaljena, natekla, boli i crveni se, u nekim slučajevima cijela, a u nekima samo na jednom dijelu.
Ako majka ima simptome gripe, a izostaje bol, tvrdoća, oteklina i crvenilo dojke, ne mora značiti da ima mastitis. Isto tako, ako majka ima bolove u dojci, a izostaje tvrdoća, oteklina i crvenilo, vjerojatno znači da majka ima gljivičnu infekciju, te se moraju provjeriti ostali simptomi prisustva gljivica.
Ako se pravilno ne liječi, nebakterijska upala može se razviti u bakterijsku.
Kod nebakterijskog mastitisa nije potreban antibiotik.
Kod pravilnog liječenja, visoka temperatura obično nestane za 24 sata, bol za 24-48 sati, tvrdoća dojke za nekoliko dana, a crvenilo može ostati i tjedan dana. Nakon prvih 24 sata s težim simptomima sličnim gripi, u sljedećih 12-24 sati mora doći bar do nekakvog poboljšanja, da bi se upala smatrala nebakterijskom.
Obično je napadnuta samo jedna dojka. Bebe SMIJU sisati i upaljenu dojku, što je i poželjno.
Za vrijeme upale mlijeko je malo slankasto. Neke bebe zbog toga mogu odbijati dojiti na upaljenoj strani, ili se ponašati nervozno, dok većini beba to uopće ne smeta.
grliim te jako
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.