Sada je: 05 kol 2026, 20:36.

Prekid dojenja ili ne?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Prekid dojenja ili ne?

PostPostao/la musaikarlo » 17 vel 2012, 11:29

Pozdrav....za 2 tjedna radim kolonoskopiju pod anestezijom, a sin jos doji, pa me zanima moram li prekidati dojenje, kad nastaviti?? Ima skoro 11 mj, siki po danu, ali po noci bezbroj puta:) nikako drugacije se ne moze umiriti, tako da ne znam sta cu ako bude morao bez toga nekoliko dana...iskustva??P.S.ovdje, a i dalje na netu se pisalo ugl.o anesteziji kod zubara, a ovo je ipak drugaciji slucaj, pa otvaram novu temu.
kad se smijes mili sine smijat ce se s tobom svi, al' kad budes zaplakao plakat cemo ja i ti...
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Prekid dojenja ili ne?

PostPostao/la Diami » 17 vel 2012, 11:36

U koliko sati će biti pretraga? Ako je prijepodne, možda do večeri već bude ok. Mislim - žene rađaju carskim rezom pod općom anestezijom i smiju poslije dojiti čim donekle dođu k sebi. Ako ti neće davati neke druge lijekove još, vjerujem da bi najkasnije za noć mogla opet dojiti.

Pitaj anesteziologa što ćeš dobivati, pa možeš provjeriti eventualno i s pedijatrom.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la musaikarlo » 17 vel 2012, 13:28

ujutro u 11 sati....jel to ista anestezija za carski i ovaj pregled? ja se u ovo stvarno nista ne kuzim...sad kad postoji samo jedna anestezija:):):) nece mi davati nikakve druge lijekove, moram samo piti neki prasak i gorku sol kao pripremu, a to mi je internist rekao da ne smeta nista.
kad se smijes mili sine smijat ce se s tobom svi, al' kad budes zaplakao plakat cemo ja i ti...
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 17 vel 2012, 14:47

Pa ne bih znala, to ti anesteziolog zna. Al mislim da je u pravilu opća anestezija ista za sve zahvate, samo kraća ili dulja, plića ili dublja, valjda ovisno koliko daju.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la sany » 17 vel 2012, 22:50

evo sta kazu o tome, npr.:
http://www.kellymom.com/health/illness/mom-surgery.html

znaci moze cim se majka osjeca dobro, ali eto, za recimo nekih par sati bi bilo sasvim dovoljno
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la musaikarlo » 18 vel 2012, 00:12

drage moje....kaze muz da je pitao naseg obiteljskog lijecnika misljenje, a ovaj veli da ne bi trebalo dojiti bar 2, 3 dana, jer bebac bi mogao biti vise pospan :shock Nije mi jasno jel to moguce da jos par dana smeta za bebu?? Ne kazem da nije strucan, ali ovo mi malo predugo... vec bi ja to pitala anesteziologa, no do njega ne mozemo doci sve do zadnjeg dana...tj.njemu dolazimo sa svim nalazima obavljenih pretraga koje su potrebne za odobrenje istoga.
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 18 vel 2012, 11:12

Pokusaj da izdojis tako da imas neku zalihu, a u medjuvremenu kontaktiraj anesteziologa ili vise njih, pedijatra, iznesi svoj problem na vreme i doktoru koji te je uputio na pretragu... kako bi oni imali vremena da ti daju savet i organizuju pretragu da bude najvise moguce dojenje friendly. Nemoj cekati zadnji minut. Sretno.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.