Sada je: 30 tra 2026, 03:03.

Iskustva sa starijem detetom i prinovom

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Iskustva sa starijem detetom i prinovom

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 stu 2011, 07:09

uh :/
znaci moj sestogodisnjak nece moci posjetiti me / nas u petrovoj? :(
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la nevenera » 20 stu 2011, 08:16

u zadru je rooming in i ne može uć nitko osim muža, ali na vanjskom hodniku se može izać i vidjet starije dijete, samo mama - bez bebe
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la ring » 20 stu 2011, 09:13

boysmama je napisao/la:ring, u petrovoj su po novom sve posjete zabranjene jer je uveden rooming in (i u zadru je rooming in, čini mi se), osim supruga ili jednog odraslog člana obitelji i s naglaskom na odraslog jer djecu nisu puštali ni pod razno budući da su ona veći potencijalni izvor zaraze za bebe od odraslih (jer stalno šmrcaju)...
tko je i u Zd pravilo, ali zato kao majka može izaći u predvorje.

Iako mi se nekako podrazumjeva posjet djeteta u rodilište, priče o odlasku u rodilište i rođenju brace ostaje i dalje samo priča kod tako male djece, pa kad se dogodi sumnjam baš da previše kuže gdje to mama ide, ono što (sad još valjad) ne mogu predviditi je njegova reakcija...bolnica, hodnici, mama dolazi iz neke sobe, on odlazi ja ostajem...nastavim li još će i hororac ispasti, zaustavite me, molim vas! :lol
mali oblak 8/07 - 4/08
naše plavooko čudo 9/09
rupica smijalica 3/12
ring
Razum i kontrola

PostPostao/la boysmama » 20 stu 2011, 09:36

:lol

da, nažalost, to je tako, barem zasad... iako ti oni ne skuže to kao veliku promjenu, barem moji nisu dramili oko toga, valjda im nisam falila uopće... preko dana im pažnju zaokupi igra/baka/vrtić, navečer ih mm stavi spavat (i inače to često radi), tih par dana brzo prođe... mm je oba puta po mom izlasku iz bolnice vodio klinca/klince sa sobom, lijepo ih je svečanije obukao, malo ih nabrijao na bracu, oni su gledali kako ga teta dotkolica (sestra) preoblači i dobili su poklon od brace iz rodilišta, vukli moj kofer do auta... sreće njihove i uzbuđenja! a i moje... kako li je lijepo vidjeti svoju dječicu nakon par dana
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la tanjabb » 20 stu 2011, 10:17

U Petrovoj jest sada ovako kako Boysica prica. Samo otac smije do majke u bebe.
Kod nas (nisam rodila u Hr) je drugacije. Rodila sam u 11, u 16.sati su mi dosli svi (Mm, Lukas i moji roditelji), Lukas mi se cak uvukao u krevet gdje je i Leon spavao kraj mene :luv . Tamo posjete zabrane samo ako je bas epidemija gripe ili slicno.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Diami » 20 stu 2011, 14:12

Meni K još 9 mjeseci nakon 2. poroda ima laganu traumu zbog tih par dana što nisam bila doma. Alon je osjetljiva,nježna biljčica. :luv Dolazio je u posjetu na hodnik, prvi dan je bio ljut na mene i jedva sam ga dobila da priča sa mnom, drugi i treći je bilo ok. Vele moji da je bio tužan i doma, je se on igrao, al je bio tužan.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la ring » 19 vel 2012, 01:36

Evo o čemu ja sad razmišljam i tražim sličnu temu na netu, kud sa starijim (PČ) kad me uhvate trudovi...super ako bude po noći da mogu dio odraditi "na miru" i onda se uputiti prema rodilištu, usput ostaviti PČ kod bake, ali ako bude usred dana, kako je kod vas to teklo?
mali oblak 8/07 - 4/08
naše plavooko čudo 9/09
rupica smijalica 3/12
ring
Razum i kontrola

PostPostao/la tratinčica1711 » 19 vel 2012, 10:59

i mene to muči.. ako me uhvati po noći, dogovorila sam sa susjedom kat iznad da će sići čuvat starijeg dok spava da me mm odveze u bolnicu. Ako bude po danu. još bolje. Do 15 h je u vrtiću, neko će ga pokupiti a i tatu ćemo nazvati da dođe s posla i sve 5. Mene više brine noćni dio. :dunno
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 19 vel 2012, 12:20

ja sam mislila da mm bude sa mnom. ako je jutro tin je u jaslicama i onda sveki mora po njega. htjela bih samo da budu kod nas doma (ako se odulji dok mm dođe doma) ali mislim da to neće ići jer sveki ima obaveza. ako bude noć ja idem a mm kad dođe jutro odveze tina u jaslice ili što već i onda u bolnicu.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la ring » 19 vel 2012, 12:22

tratinčica1711 je napisao/la: dogovorila sam sa susjedom kat iznad da će sići čuvat starijeg dok spava da me mm odveze u bolnicu.

Mene više muči onaj dio dok sam doma, znači peru me trudovi ali još nije za ići u rodilište...recimo sa starijim sam bila skoro 5 sati doma dok nisam krenula u bolnicu, nisu to bili trudovi za pasti u nesvjest, ali osjećam da bi mi dobro došao mir u tom periodu ili previše tražim :ajme Zato mi se noć čini lakšom nego ako bude dan, onda već trebamo upogoniti bake (ako bude radni dan) i pokrenuti opću histeriju iščekivanja rođenja djeteta.
mali oblak 8/07 - 4/08
naše plavooko čudo 9/09
rupica smijalica 3/12
ring
Razum i kontrola

PostPostao/la bailey » 19 vel 2012, 17:15

Jullishka je napisao/la:Kao sto znate pitanje je dana kad ce nam stici seka u nasem domu, a Vanja je mezimac cele porodice..
Trenutno je on sa mojim roditeljima i sestricinom u selu,uziva, i kaze mi mama da stalno prica o bebi,kako ce je on voleti,kupati,uciti da pliva,da vozi rolere, bicikl itd itd.
Koliko god je on "veliki" ne znam koliko jeste spreman na ovo sve. Ne znam ni ja koliko sam spremna, ali hocu vasa iskustva.. On ce doci kad se porodim,taman kad budem izlazila iz bolnice taj dan da doceka svoju bebu i mamu iz bolnice. Dali da planiram da mu kupim mozda neki poklon, nesto posebno sto ce ga obradovati,a znam da obozava Thomas&friends, i imamo dosta toga iz te price,pa bih mu jos nesto uzela. Sta ja znam, pita me dali sam mu kupila neku novu igracku.
I uopste, kako sve to, kako da se ponasam?

Važno je uključiti starije dijete maksimalno koliko se može. Neka ti dodaje pelene, vlažne maramice i "pomaže". Također najviše što je u tvojoj mogućnosti nemoj prekidati vaše stare rituale, npr čitanje pred spavanje. I svakako donesi neki poklončić kada dođete iz rodilišta. Bit će sve u redu. Pogotovo jer vidim da se veseli dolasku seke.
Da te ohrabrim, moj sin je imao 6 godina kada sam rodila blizance. Sve je prošlo normalno sa starijim. Istina, morala sam nekada i otrpjeti deračinu blizanaca jer sam starijem baš taj tren čitala ili mu pregledavala zadaću.. Ali vidjet ćeš, puno je zdravija atmosfera imati više nego jedno dijete (bar za njih, haha).
I. 2000.
A. & R. 2007.
bailey
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.