Sada je: 30 tra 2026, 03:18.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

!
,pa izdržavam.Ne pada mi toliko teško kao nekad.Malo sam se bolje organizovala,pa nema toliko nereda po stanu.Guram nekako,i tješim se da će proći...
.
dok imas tako malo dijete, kriteriji za čistoću kuće, popeglanost robe i slozenost menija za obroke se jako spustaju.
nista jos ne razumije, a puno je energije i svasta moze. Bit će lakse kad počne kuziti stvari, bar ponesto.
Nana1971 je napisao/la:moras spustiti očekivanjadok imas tako malo dijete, kriteriji za čistoću kuće, popeglanost robe i slozenost menija za obroke se jako spustaju.

Nana1971 je napisao/la:moras spustiti očekivanja![]()

s malom djecom. Ako dvaput tjedno baka (zdrava, umirovljena, voljna) preuzme dijete na par sati, majci to znaci jako puno, a baku neće premoriti. Dok god je to ok jednoj i drugoj strani, ne vidim tu nikakav problem.
Aj, moja mama uskoči, za vikend, kad nema dogovore sa svojim prijateljicama, uzme najstarijeg (da njoj ne bude dosadno
). Mmovi znaju reć da je s menon lako, kažu da se snađem ja i da sam sposobna, da nikad ne tražim pomoć (sa prvim nisam tražila, nisam dala blizu, sa drugim, posebno sa trećim urlam, al niko ne čuje više).
10.12.2006.
22.06.2008.
04.07.2010.

. Meni je puno pomogao forum jer sam tu našla supatnice
. Bolje rečeno žene s istim izazovima 

i još pita : a šta si ti tako nervozna
uff kad se sjetim ...ona će ti kupiti,platiti, donjeti šta god treba samo je nemoj pitati da ti pomaže u kućanskim poslovima jer ona je umorna 
mrs. eastwood je napisao/la:pomoc koju sam trazila je da nam nesto skuhaju i da mm to pokupi na putu doma, drugo nista.
,pa ti nisi ni svjesna koliko znači da ti neko nešto skuva!Ah da mi je bilo,makar ponekad,makar 1 sedmično.
.Doputovala da vidi bebu,a MM će biti odsutan1-2 dana,pa kao da ne budem sama.Ja tek porođena čistila i prala i kuvala,a ona samo sjedila i govorila kako s malom nešto nije u redu jer toliko plače.Mene je prao žestok baby blues,imala sam napade panike,noćne more i užasavala se samoće,pa sam je(koza jedna
) pitala da prespava sa mnom i malom u sobi.Jednostavno sam se bojala,ne znam ni ja čega.Ona pristane i izdrži 1 sat,eto toliko.Pokupi se i ode,ne može spavati jer mala previše plače.A još je MM na odlasku upozorio na moje psihičko stanje posle poroda i zamolio je da mi pomogne ta 2 je**na dana.Ja sutredan nazovem MM i plačem i samo ponavljam kako želim umrijeti.On došao isti dan,prevrnuo nebo i zemlju i našao zamjenu,a svekrva na autobus i bay-bay
.
.
Mica je napisao/la:Rusulice,zar se zaista nikad,ama baš nikad nisi mogla osloniti na vaše koji su blizu?U slučaju da te boli zub i moraš zubaru,ili da je napolju nevrijeme,a ti moraš u prodavnicu,ili da nećeš ti danas kuvati ručak,nego ćete otići kod njih?Bilo kakvo olakšanje,makar ponekad?Svaka ti čast,skoro svi primjeri koje znam maksimalno iskoriste baka i djed servise.Po meni,čak i bezobzirno i bezobrazno..

i tako. Mojoj mami je veći gušt igrati se s L. kad dođe s posla nego prati i kuhati, tako da ja obavim "njeno" a ona pazi na malog. A radim joj dosta jer bi imala grižnju savjesti očekivati da samo ona meni pomaže, pomažemo si međusobno i sve funkcionira. 

. 
.....

,a nekad ga uglancam(što se dešava dosta rijeđe
.Nju zatežem i gledam da ne bude razbacano.Kupatilo isto perem 2-3 puta sedmično,ali nema posebnog lickanja.Staklo na tuš kabini operem hm,valjda 1 mjesečno
.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.