Sada je: 01 kol 2026, 18:50.

Ljetne mame i bebe (8.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Ljetne mame i bebe (8.dio)

PostPostao/la MON » 02 ožu 2012, 23:13

Ljetne mame i bebe 2012

rusulica 02/06
Ancksunamun 06/06
StaRR.2606 9/06 dečko
zara-ciara 11/06 cura
lena35 11/06 cura
DomiMama 14/06 cura
Sanjich 15/06
mamac2012 17/06 cura
Maja D 22/06 dečko
ivkicaa 22/06 cura
Silki 26/06 dečko
Ana2010 21/06 dečko
rajvos 04/07 cura
DesertRose 04/07
Vk1986 13/07
snowwhite 13/07 dečko
nana44 14/07
stellina 15/07 dečko
danna 19/07 dečko
Iva15 28/07 dečko
Azzul 29/07
Nerica 05/08
renesmee 07/08
Nana30 12/08
suncica77 13/08
MamaMu 13/8
ladix 15/8 dečko
MON
Intelektualni snob

Re: Ljetne mame i bebe (8.dio)

PostPostao/la snowwhite » 02 ožu 2012, 23:17

:1

stellina kolica su ti baš najs :le

ja koma bolesna. išla kod dr. imam bronhitis. dobila atb :/ kašljem luđački i svaki put kad se zakašljem malo mokraće mi ode :roll to ti je 2 poroda u 3 godine. a šta će tek biti nakon trećeg :ajme
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la suncica77 » 02 ožu 2012, 23:24

da rusulice ni kg nisam dobila a trbuh raste :D
ne povracam , zasto pitas , jel to lose sto se ne debljam ?
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nana44 » 02 ožu 2012, 23:32

Snowwhite držim fige da brzo prođe! Piješ li ikakav sirup za iskašljavanje? Meni je pomagao sirup od islandskog lišaja i mast od dr.Theissa koju možes stavljat i u inhalator, koristi i malim bebama kod bronhitisa,priji dr. preporučila kad joj je mala od 6 mj dobila bronhitis. I mene polako počinje hvatat alergija,kišem ko luda i cijelo me tijelo svrbi. Ponekad kad kihnem me zaboli,kao da me nešto probode u donjem dijelu trbuha,kažu da se to maternica napreže dok kišem,nadam se da je točno. :jadnimi :dunno Cili dan sam provela šetajući i sad mi nožni prsti ko čevapi izgledaju!
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 02 ožu 2012, 23:46

snow :jadnimi
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 02 ožu 2012, 23:52

ma joj nana ništa ti ja ne pijem. uz ovo dvoje hahara o sebi uopće ne stignem brinuti. skuham si litru čaja, natrpam limuna i meda i to je to. za inhalacije nemam vremena tj ne mogu dok su oni budni a zbog buke ni kada spavaju (imamo mali stan, jednu sobu :/ )
a tu mast dr theissa čak i imam doma jer smo jednom prilikom kupili za malca ali na kraju ni njemu probala a ni sada se nisam toga sjetla.
dobila sam atb i vjerujem da će proći. već mi je i bolje :)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la silki » 03 ožu 2012, 11:36

snow grlim i suosjećam :hug
ne javljam se jer nas je doma sve pokosila gripa. najmlađi je pao prvi, stariji i ja dan kasnije.
hvala bogu da se muž odhrvao jer stvarno ne znam kako bi progurali. ne spavamo ništa.

novim curama želim dobrodošlicu :buket
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Nana30 » 03 ožu 2012, 13:29

snowwhite drži se i čuvaj se :hug mene već par dana boli glava i to jako čudno da sam se već zabrinula, baš me probada kao da me netko pika sa iglom i to traje par sekundi i prestane i tako svako malo i to samo na jednoj strani glave i iznad obrva, samo se nadam da nije nešto strašno jer sam već pomislila da odem na hitnu :ne :place
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danna » 03 ožu 2012, 14:20

mon,

piši dečko pored mojeg imena :mrgreen

snowwhite, žao mi je što si bolesna, pa kako bronhitis, od prehlade, gripe? A ovo s mokraćom, ah, ima nas još, pogotovo kad se puno smijem :roll

suncica77, pa da , malo je čudno da ni kg nisi dobila, jer beba dobiva na težini, pa ti se povećava volumen krvi, pa težina posteljice...

nana44, kao i ti preporučujem sirup od islandskog lišaja i imaš alpenkraft sirup s biljnim ekstraktima i eteričnim uljima za smirivanje kašlja snowwhite.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nana44 » 03 ožu 2012, 15:47

Nana30 je napisao/la:mene već par dana boli glava i to jako čudno da sam se već zabrinula, baš me probada kao da me netko pika sa iglom i to traje par sekundi i prestane i tako svako malo i to samo na jednoj strani glave i iznad obrva, samo se nadam da nije nešto strašno jer sam već pomislila da odem na hitnu

Nana 30 po opisu se meni čini da su te to malo uhvatili sinusu i takva bol je tipična za migrenu, ja se s tim borim od svoje 15-te, imam užasne migrene i samo me liva strana glave boli tj. poviše oka kao da me netko lupka i bocka non stop i ne pomaže mi ništa osim neofena i držanja nečeg tvrdog na tom mjestu, a to je sve od sinusa koji su mi povećani na toj strani. Pokušaj zavezati krpu da ti stisne glavu, meni bar pomaže, malo si ko indijanac al ok i ispiri nos s sterimarom ili nekom drusgom otopinom tako da ti sinusi profunkcioniraju. Nadam se da ti je već malo popustilo :hug

Snowwhite držim fige da brzo prođe :hug
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rajvos » 03 ožu 2012, 16:00

:mah
Pozdrav
Vi vec na novom topicu, najprije zelim dobrodoslicu novima a ostalima cestitke na dobrim nalazima, mi prosli tjedan prozivili traumu pravu, odjednom me poceo boliti gornji dio trbuha sa lijeve strane, nisam mogla skoro ni hodati,mog dr nema otisao na neki simpozij, uglavnom sve alarmirano i napravljeni svi pregledi i na kraju ustanove da mi beba glavicom pritisla neki zivac :ajme i dok se nije sama pomjerila suti i trpi :ajme i evo prekjucer se dama udostojila maknuti i sad mi se navalila na mjehur :lol al ok je, u srijedu su je i mjerili, dakle 22tt ona 488grama, napredna fala Bogu, radili smo i sve krvne pretrage i ove jucerasnje sve ok samo mi zeljezo malo snizeno, i citam vas i skontam i ja pijem prenatal od NW i od prije par dana i Mg.
E sad mi je bas lijepo viditi moj ticker, pokazuje 6 mjesec :zivili
Suncicekako nisi nista dobila? U pocetku si povracala pa si mozda izgubila nesto pa sad vratila i zato ti se cini da nisi nista dobila
Iva15 citam tvoj prvi post i kao da sam ga ja pisala, cestitam ti na trudnoci
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la DesertRose » 03 ožu 2012, 16:11

Curke, koliko ste vi kilograma dobile??
ja sam dobila 8 do sada :ajme mislim da tu barem kilu doprinosi zatvor stolice, danas sam kupila portalak sirup pa ćemo vidit dali će djelovat. Dali ga pije koja od vas?
Baj d vej, moj doktor opće prakse je rekao da je u trudnoći sasvim dovoljno dobiti 6-7 kg. :ajme :ajme
ha ha, vidila bi ja njega..
DesertRose
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Azzul » 03 ožu 2012, 16:22

prirast kila je relativan - sve ovisi jesi na početku imala višak/manjak ili ne
ja san imala manjak i do 18tt +6kg, ne smetaju mi a i ne vide se (tješim se) :mrgreen
a beba je po mjerama točno u dan velika/teška

snow :hug da nam što prije ozdraviš (mrva cimeta + žlica meda svako jutro čuda čini)

rajvos i tebi :hug da se šta prije vratiš guštat u ovon finom suncu na moru a kad mene beba počne jače mlatit ja ti malo s njon porazgovaram :hahaha i dođemo do kompromisa - možda i tebi upali
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la MamaMu » 03 ožu 2012, 17:13

[b]suncice[b] normalna si ti :mrgreen

ja u prvoj trudnoci sam isto tek nakon 20 sedmice pocela dobivati kg,a nisam povracala,niti se ustezala od hrane,vec naprotiv jela koliko sam mogla...trudnocu zavrsila sa 12kg vise...

sad vec sam dobila 2kg,al kaze dr da je to normalno jer su blizanci...cu da budem kao bundeva :mrgreen
There is a voice that doesn't use words. Listen!

Proljetni cvijet 05.05.2009.
Duple ljetne oluje 02.08.2012.
MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 03 ožu 2012, 17:47

rajvos :jadnimi , i mene danas zigalo nesto desno gornji dio trbuha :dunno

zasto se cudite zbog mojih kg, zar je to toliko lose ? sta bi jos bilo da krenem imat normalnu stolicu

koliko sam citala nisam jedina koja na pocetku trudnoce nije dobila ni kg , meni se i inace kg slabo lijepe,

nisam ja na pocetku toliko povracala , samo mi je bila muka
vec odavno ja jedem normalno
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la suncica77 » 03 ožu 2012, 17:49

MamaMu je napisao/la:[b]suncice[b] normalna si ti :mrgreen

ja u prvoj trudnoci sam isto tek nakon 20 sedmice pocela dobivati kg,a nisam povracala,niti se ustezala od hrane,vec naprotiv jela koliko sam mogla...trudnocu zavrsila sa 12kg vise...

sad vec sam dobila 2kg,al kaze dr da je to normalno jer su blizanci...cu da budem kao bundeva :mrgreen

eto vidis :)
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rajvos » 03 ožu 2012, 18:01

DesertRose je napisao/la:Curke, koliko ste vi kilograma dobile??
ja sam dobila 8 do sada :ajme mislim da tu barem kilu doprinosi zatvor stolice, danas sam kupila portalak sirup pa ćemo vidit dali će djelovat. Dali ga pije koja od vas?
Baj d vej, moj doktor opće prakse je rekao da je u trudnoći sasvim dovoljno dobiti 6-7 kg. :ajme :ajme

Ja izgleda prednjacim, 10 kg :ajme , od toga 2 u mjesec dana na bolnickoj hrani, al radijus kretanja mi je cca 200m dnevno
DesertRose mi smo isto trudne, ja racunam jos cca 100 dana do poroda :dada

Jel itko ista napravio po pitanju photobucketa?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la silki » 03 ožu 2012, 18:22

jedna samo od starih kuka ovdje i moram vam reći da smo nažalost imale loših iskustava na trudnoći s photobucketom.
imali smo trola koji je mažnjavao trudničke fotke i fotke djece. zapravo trudnica koja je otvorila account na photobucketu bila je trol. u jednom trenutku, kad je otkrivena, promijenila je pass i nitko od cura nije mogao do svojih fotki. eto, od tada sam jako oprezna po tom pitanju i red je da i vas upozorim.

DesertRose je napisao/la:Baj d vej, moj doktor opće prakse je rekao da je u trudnoći sasvim dovoljno dobiti 6-7 kg. :ajme :ajme

nemoj se živcirat i prosvijetli ga da je normalan prirast u trudnoći je od 11 - 15 kg.
Idealan dobitak na tjelesnoj težini tijekom trudnoće podrazumijeva dobitak između 11 - 15 kg, pri čemu je veća vjerojatnoća da će trudnice sitnije konstitucije dobiti manju, a trudnice krupnije konstitucije veću težinu od navedenih vrijednosti. Ukupni dobitak na težini omogućuje razvitak bebe težine između 3 i 4 kg, te 9 - 11 kg za razvitak posteljice, plodne vode, maternice, majčinih grudi, te povećanja volumena majčine krvi i tkivnih tekućina. Ovaj dobitak na težini osigurava majci najbrži povratak na njenu težinu prije trudnoće.

http://www.poliklinika-harni.hr/teme/tr ... rirast.asp

na zadnjoj kontroli sam bila na +6. gin je zadovoljan s prirastom. kaže da je od sad do kraja normalan prirast 2kg max mjesečno i da pazim što i koliko jedem. imam osjećaj da sam se ovih dana malo i ispuhala jer baš nemam apetita zbog gripe.
po njegovoj preporuci ne pijem više prenatal. od 20tt sam samo na ferum leku i magneziju povremeno. prenatalu se vraćam kad se beba rodi i kad počnem dojiti.
silki

PostPostao/la Nana30 » 03 ožu 2012, 18:44

Može biti da me sinus zeza sada je bolje ne boli više,nadam se da više i neće, kada smo kod kilograma ja sam ostala trudna sa 52kg i bila sam taman, ali dosta kila sam dobila sada u ovih pa skoro 17tt 5,5 ako ne i 6, isto imam problema sa stolicom trbuh se vidi već nosim trudnićke hlaće,sve mi je u trbuhu i cickama,a inaće sam cicke imala a sada tek :ajme jedem normalno samo sam uvela doručak e sada u pon.idem na uzv i dr. će prigovarati zbog kila a niti jednom me nije izvagao, a moja vaga malo šteka 5 puta pokaže različitu težinu,tako da ćeme sigurno slati na ogtt mada mi je šećer nizak tj. na granici ali možda bolje da idem to obaviti :nesvist
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Azzul » 03 ožu 2012, 19:30

suncica77 je napisao/la:zasto se cudite zbog mojih kg, zar je to toliko lose ?

ako ti doktor kaže da je sve u redu nema panike pa čak i ako gubiš kile, bitno da se beba razvija, svi smo različiti :proljece

Nana30 - meni je moj najavio da ću sljedeći put dobit uputnicu za OGTT, šta je meni čak i draže bez obzira šta nema naznaka, i dao mi savjet da ponesem limun jer tekućina koju ti daju pit je prepreslatka pa ju je puno lakše popit s limunom :wink
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul

PostPostao/la renesmee » 03 ožu 2012, 20:40

suncice bez brige i ja sam ko ti! evo skoro 18 tt i jos uvijek ni kila više, a isto nisam povraćala ni ništa i dr. mi rekao da je to čist ok, još me zezao da barem nebum imala puno za skidati poslije! :hahaha
renesmee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Iva15 » 03 ožu 2012, 20:48

Rajvos i ja se često pronađem u vašim postovima (ne samo vas sa potpomognute). Zato vas i volim čitat jer vidim da nas iste "muke" muče :)
Ja jedan dan popijem tabletu prenatal NW a drugi dan magnezij...to sam si ja tako posložila.
A kile... :ajme zadnjih par godina samo rastem i rastem tako da sam već kad sam ostala trudna imala viška kila. Stimulacija mi je napuhnula trbuh pa više nisam mogla zakopčat svoje rifle i kad sam saznala pozitivan rezultat odmah si kupila trudničke da ne patim tako da sam od prvog dana u njima :p Tek sada mi je trbuh na izgled onako lijepi, zaobljeni, trudnički, a kila imam +9 :ajme Mislim da ne jedem ništa ekstra, ali se niti ne krećem, ali ne zamaram se sa kilama jer znam da sam im sklona, a bit će vremena poslje za skidanje. Najviše me ubijaju u pojam (.)(.) enormno su narasle i baš mi smetaju :angry
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la rajvos » 03 ožu 2012, 20:53

O Silki svasta, stvarno ima bolesnih ljudi, pa sta je ta trol imala od toga? Ja sam samo htjela da se smjeskamo svojim trbusima, moj se vec naveliko vidi, doduse bilo je kako bi moj dr rekao "špeka" i prije :ajme
Desertrose :zivili
Gdje vodis trudnocu?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la silki » 03 ožu 2012, 21:01

a ne znam što bi ti rekla, vjerojatno je koristila fotke trudnica i kasnije beba za neki od identiteta na nekim drugim forumima :/
nažalost svašta nam je donio internet za jednu kunu kako bi moja prija znala reć.
zato treba biti oprezan.
silki

PostPostao/la Azzul » 03 ožu 2012, 21:06

silki je napisao/la:jedna samo od starih kuka ovdje i moram vam reći da smo nažalost imale loših iskustava na trudnoći s photobucketom.
imali smo trola koji je mažnjavao trudničke fotke i fotke djece. zapravo trudnica koja je otvorila account na photobucketu bila je trol. u jednom trenutku, kad je otkrivena, promijenila je pass i nitko od cura nije mogao do svojih fotki. eto, od tada sam jako oprezna po tom pitanju i red je da i vas upozorim.

ovo san tek sad registrirala
ono :shock :ajme
ne razumin čemu

ja još neman "trudničkih" fotki jedva da se stomak nazire al baš mi je bila zgodna ideja - za kojih par tjedana
Azzul

PostPostao/la Vk1986 » 03 ožu 2012, 21:48

boook svima.... :mah :mah
slika
Vk1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Iva15 » 03 ožu 2012, 22:01

Zaboravila sam napisa najvažniju stvar, od prekjučer osjetim bebu :yess
Mislim barem ja to tako tvrdim, da to nisu crijeva nego lagani dodiri, prvi put bilo ko neka 2 balončeka :luv
Ja odredila jedan dan u mjesecu za slikanje trbuha...stavim uvijek istu kanotjeru i gaće pa me MM uslika, pa si vrtim to filmić, gledam kako raste trbuh. Mislim da tek sad dolazi ono pravo :)
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la DesertRose » 04 ožu 2012, 11:00

rajvos je napisao/la:DesertRose mi smo isto trudne, ja racunam jos cca 100 dana do poroda :dada

Jel itko ista napravio po pitanju photobucketa?

Da,da.... baš sam sretna, mislim da će nam to brzo proć... :dada Ja isto nosim curicu, kao i ti(ako se ne varam). Jedva čekam da je upoznam,iako me malo strah poroda.. Jesi ti još u bolnici?
Izgleda da neće biti ništa od photobucketa radi tih trolova. :( šteta.

Iva15 je napisao/la:
Ja odredila jedan dan u mjesecu za slikanje trbuha...stavim uvijek istu kanotjeru i gaće pa me MM uslika, pa si vrtim to filmić, gledam kako raste trbuh. Mislim da tek sad dolazi ono pravo :)

Iva, vjeruj da tek sada dolazi ono pravo, meni se trbuh baš dosta povećao od 19-og tjedna do sada. ali neka, neka, baš sam sretna.

Silki.. Ma imaš pravo, to je sve normalno i mislim da je jaaako malo žena koje dobiju 6 kila.. Samo nek nam se bebice lijepo razvijaju, a kile će otić polako nakon poroda.
DesertRose
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la DesertRose » 04 ožu 2012, 11:01

Vk1986 je napisao/la:boook svima.... :mah :mah

Bok i tebi :mah
DesertRose
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la silki » 04 ožu 2012, 11:08

DesertRose je napisao/la:Silki.. Ma imaš pravo, to je sve normalno i mislim da je jaaako malo žena koje dobiju 6 kila.. Samo nek nam se bebice lijepo razvijaju, a kile će otić polako nakon poroda.

u prvoj sam dobila 32 i dugo sam ih skidala. u drugoj sam dobivenih 13 skinula za 6mj. dojenje je najbolji saveznik za skidanje kila :dada
silki

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.