O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
06 ožu 2012, 15:51
mahune na varivo (ja pravim s malo prosa i amaranta, a od začina malo kurkume i malo vrhnja - žica vrhnja u tanjur kad budu gotove)
sutra ... vidjet ćemo, možda grah, baš mi se jede, a imamo i kiselog kupusa još ša da to riješimo!
06 ožu 2012, 16:16
Juha, tortelini s 4 vrste sira i umakom od špinata, zelena salata s rikulom i rajčicom.
06 ožu 2012, 16:31
pažgete

s mljevenim mesom, salata.
i tri vrste kolača.
06 ožu 2012, 17:04
grasak i kljukusa...
06 ožu 2012, 18:00
varivo od slanutka, poriluka i kukuruza za muške.
tjestenina sa prezlom za mene
06 ožu 2012, 18:20
svekrva donijela rucak.
06 ožu 2012, 21:15
sarmice od vinovog lista, mmmmm ( to mama cuva u zamrzivacu, mislim na lisce), zelena salata sa mladim lukom i kuvano jaje, takozvana mimoza salata
07 ožu 2012, 09:28
Grah i zelje i tko želi kuhane domaće kobasice.
07 ožu 2012, 09:36
teutonija je napisao/la:Grah i zelje i tko želi kuhane domaće kobasice.
tak i kod nas. grah (s malo slanutka i ječma) i kiseli kupus na salatu. uz to domaća kobasa ako netko želi pojačat
07 ožu 2012, 09:37
fileti neke ribe i krompir salata (sa malo luka jer patronažna kaže da nevalja da se mama osjeti na luk ako doji)
07 ožu 2012, 10:31
Carpaccio od palamide, pržene lignje i zelena salata
07 ožu 2012, 12:47
Pečeno carsko meso i pire
07 ožu 2012, 12:51
juha od jučer i kobasice (danas sam prelijena za kuhanje)
07 ožu 2012, 13:02
Oslic u foliji i krumpir skuhan pa prepecen.
07 ožu 2012, 14:01
upravo pojela sinoć spremljen ručak za danas...
široki rezanci, s ostancima od prekjučer

graha, pečenog špeka i hrpom sjemenki
i kiselo mlijeko
07 ožu 2012, 15:28
Kelj varivo i mesna štruca (ali sam pretjerala sa zobenim pahuljicama i prezlama pa ima više toga nego mesa

). POslije će biti palačinke, a dio palačinki će biti punjen sirom i zapečen pa sutra za ručak uz ostatke kelja (skuhala sam ga više tak da imam za dva dana, nemam snage svaki dan kuhati).
07 ožu 2012, 16:01
slatki kupus.
mogla sam ga i uslikati bas, al se nisam sjetila na vrijeme
07 ožu 2012, 16:40
Kad već nisi uslikala daj pliz recept.

Imam glavicu kupusa s kojom ne znam što bi. Mislim da klinci nisu nikad probali prisiljeno zelje (doma sigurno nisu)

ili krpice sa zeljem. Ovo zadnje mi je nešto preodvratno pa će u tome uživati van kuće.
07 ožu 2012, 16:42
moji obozavaju prisiljeno zelje. i nikad ne propuste komentirati kako je glup naziv za tako fino jelo
07 ožu 2012, 16:44
onda napiši i recept za to fino jelo glupog imena, pliz.
07 ožu 2012, 16:46
kod mene danas gljive,krompir i punjeni pilci file... i tortu sam spremila...vrijedna sam danas bila
07 ožu 2012, 16:47
umrla sam od smijeha kad sam prvi puta čula za prisiljeno zelje

kod nas je to kupus s paradajzom ili slatki kupus.
danas motam sarmu
07 ožu 2012, 16:55
Crazy Daisy je napisao/la:umrla sam od smijeha kad sam prvi puta čula za prisiljeno zelje

kod nas je to kupus s paradajzom ili slatki kupus.
x
narežem luk na tanka rebarca

dok se luk dinsta, ocistim i narežem mrkvu (uzduž na četvrtine - to kako bi oni koji ju jako vole mogli jednostavnije ugrabiti onima koji ju ne ljube baš

).
dok se mrkva dinsta, ocistim i narežem kupus koji onda odmah dodajem u lonac. podlijem s malo vode (u mom slučaju malo više jer imam dijete koje voli tu "vodu" od kupusa

), dodam paradajz (svježi, iz flaše ili domaći kečap, svejedno) isto onako po želji.
začinim (sol, papar, češnjak u prahu i maaaalo jedne fenomenalne mađarske slatke paprike) poklopim i dinstam dok ne bude mekano.
ili ne mekano

(ja ne volim raskuhano, mm voli - ne pitaj, kada bih udovoljavala svima, spremala bih u 4 lonca

).
07 ožu 2012, 21:19
MamaMu je napisao/la:grasak i kljukusa...

das malo kljukuse?

md da se mijenjamo za svekrvu
mi cemo zeljanicu,pileca juha i puno salate
08 ožu 2012, 09:35
Dalmatinske šnicle s kuhanim krumpirom.
Jučer navečer sam ih složila da se sve to skupa prožme prije kuhanja.

a i ne stignem sve danas.
08 ožu 2012, 11:31
Hvala Olja. To ću kuhati za sutra s nadom da ova moja čuda neće frknut nosom. Petpostavljam da to jedete s pireom, a ja moram podebljati i s faširancima jerbo u suprotnom sigurno ne prolazi.
08 ožu 2012, 11:33
da, s pireom i popeccima od tikvica, zobenih pahuljica itd.
to zovu vrtickim ruckom
08 ožu 2012, 11:34
I kod nas danas slatki kupus

mi ga prosto obožavamo.
Ja nakon što prodinstam luk ubacim neko meso pa onda kupus. A i faširanci su jako dobra kombinacija. Sa pireom nismo nikad jeli.
08 ožu 2012, 12:13
Upravo skoknula

do tržnice i kupila kilogram prefinog špinata

, ima da se udavimo u njemu danas (ići će uz sirotinjsku kombinaciju pire+pečeno jaje

jer će to biti rana večera).
08 ožu 2012, 12:25
padam s marsa
ja sam zelje za sad jedino na salatu i na cice stavljala.
znaci sto je tu slatko ko tog zelja - to obicni kupus ili neki drugi?
je li se to dugo dinsta? moze li to ekspres lonac?