Sada je: 07 kol 2026, 19:46.

Pileća jetrica - recepti?

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Pileća jetrica - recepti?

PostPostao/la Bellina » 12 ožu 2012, 14:15

Kao što naslov kaže, tražim brzopotezne recepte za pileću jetricu.
Inače nisam ljubitelj iznutrica bilo koje vrste, ali s vremena na vrijeme pokušam spremiti nešto od toga da vidim je li mi se s godinama ukus pormijenio i da li sad to možda volim. Tako sam danas kupila pileću jetricu jer sam naletila na frišku.
I sad sam :shock
Nisam je nikad spremala, nemam pojma što bi s njom, pa vi koje je spremate češće, ajde nabacite par brzinskih receptića. Imam ih namjeru spremati večeras, za sebe i društvo.
Sjećam se da ju je moja mama samo pržila, bez ikakvih dodataka, a ja bi ipak nekakvog šugića, pa da to poslužim uz rižu ili pire.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Pileća jetrica - recepti?

PostPostao/la Potica » 12 ožu 2012, 14:17

odi na našu igricu imaš prekrasan recept za jetrica :dada
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Bellina » 12 ožu 2012, 14:29

Je, vidila sam ga, i moram priznati da me i potaknuo na razmišljanje o jetrici :mrgreen
Uz njega, htjela bih možda još koji, čisto da imam izbora... (npr. nemam crnog vina doma, a ni timijana, ne znam koliku ulogu igraju u receptu, a dućan mi se tako ne ide jer sam već obavila spizu i samo hoću ići kući...imam doma bijelog vina..može li to proći?)
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bellina » 12 ožu 2012, 14:31

mmar je napisao/la:Njam, mi ju volimo.

Ja zdinstam puno puno luka, bacim na to narezanu jetricu, dinstam dugo, ona se stvrdne pa opet omekša, podlijevam vodom, pred kraj malo vinom i to je to. Nekad dodam i malo umaka od rajčice ili vrhnja za kuhanje, ali malo.
Nemam nikakav poseban začin za spomenut, sve standard, sol, češnjak, papar, crvena paprika.

Udavimo se u tom umaku, uz to uvijek spremam rižu pa si onako lijepo prelijemo sve to skupa po riži.

Koliko bi bilo "puno" luka na 20 dkg jetrice (uzela sam samo malo za probu)? I znači narezuckam ju? I ona srčeka isto? I koliko dugo dinstam? Sat-dva? Crnim ili bijelim vinom?
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bellina » 12 ožu 2012, 14:58

Hvala mmar, super što je bijelo vino, toga imam doma, tako mi se ne ide ponovo u dućan.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la beammama » 12 ožu 2012, 16:38

Evo ti jedna ideja bez umaka da te malo okrenem za 180
Narežeš na male komadiće i omotaš trakicama slanine/pancete.... peći na grill tavi.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Bellina » 12 ožu 2012, 16:43

Sviđa mi se i to, ali možda za neki drugi put jer je jedan od uvjeta moje večerašnje večere da ne idem više u dućan :ajme , a budući pancete nemam, a trebam i novu grill tavu .... :kima
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TmamaKiN2 » 12 ožu 2012, 16:57

moja je mama spremala jetrica s jajima, tako sam ih rado jela, inace nisam bas ljubitelj jetrica (bez srca, naravno ;) )
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Bellina » 13 ožu 2012, 09:42

Spremila ja sinoć tu jetricu, našla sam i par recepata na Coolinarici pa sam sve iskombinirala. Prvo sam ih očistila, izrezuckala i marinirala sat vremena u mlijeku (ne bi li ubila taj njihov miris). Onda sam ih ocijedila, uvaljala u oštro brašno i bacila na tavu s malo ulja i narezanom kapulom.
Miješala dok se nisu zapekle i onda sam podlila s malo vode, dodala crvene paprike, papra i malo Vegete i pred kraj dinstanja malo bijelog vina.
Šug je bio savršen, baš mljac, gostima se svidjelo i nahvališe me, rekoše da ne mogu vjerovati da sam prvi put spremala jetricu.
A ja? Ja sam uživala u šugu, ali moram reći da i dalje ne volim jetricu, ne paše mi koezistencija tog mesa pod zubom, nikako. Probam opet za koju godinu, možda mi se svidi :mrgreen
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bellina » 13 ožu 2012, 09:42

Spremila ja sinoć tu jetricu, našla sam i par recepata na Coolinarici pa sam sve iskombinirala. Prvo sam ih očistila, izrezuckala i marinirala sat vremena u mlijeku (ne bi li ubila taj njihov miris). Onda sam ih ocijedila, uvaljala u oštro brašno i bacila na tavu s malo ulja i narezanom kapulom.
Miješala dok se nisu zapekle i onda sam podlila s malo vode, dodala crvene paprike, papra i malo Vegete i pred kraj dinstanja malo bijelog vina.
Šug je bio savršen, baš mljac, gostima se svidjelo i nahvališe me, rekoše da ne mogu vjerovati da sam prvi put spremala jetricu.
A ja? Ja sam uživala u šugu, ali moram reći da i dalje ne volim jetricu, ne paše mi koezistencija tog mesa pod zubom, nikako. Probam opet za koju godinu, možda mi se svidi :mrgreen
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.