Sada je: 28 kol 2026, 23:54.
Moderator/ica: medo14

Post 21,6

Barbi je napisao/la:Beppa, otkad je traženje prava manjine ignoriranje većine?
Post 21,6Ne bi li država trebala raditi na dobrobiti većine
lara b i thinkPINK, pa ja sam i prije par postova i sada pisala o različitostima školskog i župnog vjeronauka,obrazlagala zašto mislim da školski treba,ne kužim ?

Beppa Joseph je napisao/la:Adorabla, u redu, i ja sam na poslu
Otkako se ne želi urediti stvar na taj način da manjini bude jednako kvalitetna nastava (bez pauza i bez npr. blagoslivljanja sve djece) nego se tražu ukidanje za sve.

thinkPINK je napisao/la:ronin, nekoliko postova nakon te je netko demantirao i rekao da je ponavljanje.
Post 21,6

Adorabla je napisao/la:Zacka koji je tvoj stav? Prvo potpisuješ Beppu da je vjeronauku mjesto u školi, sad da nije? Uopće ne razumijem što želiš reći

.
Buhtlica je napisao/la:i da, zaboravih. država treba raditi na dobrobit SVIH građana, a ne samo na dobrobit većine.
ali trla baba lan...

Beppa Joseph je napisao/la:pa da, ali što manjina zapravo želi, izbacivanje vjeronauka ili promjenu satnice?
O čemu razgovaramo kad govorimo o pravima manjine?
Beppa Joseph je napisao/la:pa da, ali što manjina zapravo želi, izbacivanje vjeronauka ili promjenu satnice?
O čemu razgovaramo kad govorimo o pravima manjine?

thinkPINK je napisao/la:ronin netko je iznio drugacije iskustvo, sto znaci da praksa ima svojih varijacija. tvoje iskustvo nije nuzno tude, dakle stvar u praksi nije onakva kako ju opisujes. ja ne ulazim u te razlike jer o tome ne znam. slusam sto mi govore oni koji znaju i imaju to isksutvo.

Ja ću ti odgovoriti,u svoje ime.
Prava manjine su sasvim u redu dok ne zadiru u prava većine,u ovom slučaju osamdesetpostotne većine koja smatra da ima pravo IZABRATI u školi svjetonazorski izborni program koji se direkt nastavlja na ono kako djecu učimo kod kuće,što bi u slučaju ukidanja bila vrsta diskriminacije.

Adorabla je napisao/la:Ateisti žele zapravo da se vjeronauk izbaci iz liste obaveznih predmeta odnosno da se stvarno stavi na razinu izbornog predmeta.
ZacKa je napisao/la:Nisam išla na župni vjeronauk nekad jel, pa ne znam, ali moj nosi istu knjigu iz vj. koju ima u školi,
u Crkvu i nemoguće da uče samo o sakramentima. I možda sad uče samo o sakramentima kad je
vjeronauk i predmet u školi. A ja sam za to da se vrati u Crkvu i u dom vjernika. Jer ovako
je cijela vjera na lošem glasu

mamainana je napisao/la:Buhtlica je napisao/la:i da, zaboravih. država treba raditi na dobrobit SVIH građana, a ne samo na dobrobit većine.
ali trla baba lan...
ali dobrobit svih građana nije izbacivanje vjeronauka, nego pronalaženje adekvatno sata za vrijeme vjeronauka![]()
ili sam možda potpuno u krivu
možda bi država trebala gledati samo ugrožene skupine, a sve ostale zanemariti

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.