Sada je: 08 kol 2026, 01:00.

Zelena jaja na oko

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Zelena jaja na oko

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 ožu 2012, 11:15

http://www.ivillage.com/green-eggs-and-ham/3-r-327946

Recept koji moze biti zanimljiv malim nejedacima.

Sustina je da se odvoje belanca od zumanaca (ostavila sam ih u jednoj polovini ljuske u kartonu od jaja), belanca se pomesaju sa spanacem (spinat), spek se dovede do braon faze i izvadi. U masnocu (ja sam dodala malo maslinovog, jer nije bilo dovoljno belog na speku) se sipaju belanca sa spanacem i odozgo se vrate zumanca. Na tihoj vatri (da se ne stvori braon korica na belancima) i uz prelivanje zumanaca toplom masnocom se ispece do zeljene konzistencije zumanaca. U originalnom receptu ide i salsa od avokada i zelenog paradajza (rajcice), ali ja to nisam imala. Servirala sam ih na tostu (bez butera, jer mi se cinilo da bi to bilo previse masnoce, ukrasena spekom.

Moji klinci su bili odusevljeni sto su jaja zelena i jeli kao da nema sutra (sto je kod nas retki dogadjaj), te me to potaklo da ovaj jednostavni recept podelim sa vama. :D

PS: Belanca su bila ravnomerno zelene boje, ne kao na slici.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Re: Zelena jaja na oko

PostPostao/la TmamaKiN2 » 21 ožu 2012, 13:18

hvala na ovoj ideji, ovako cu napravit jednom za nas (odrasle, tj.sebi :lol ), ali sam jutros napravila djeci tako samo kajganu i svidjelo im se.
spek preprzila, jaja izmutila sa spinatom i to ispekla, fino :dada
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Hajdi » 21 ožu 2012, 13:24

odlična ideja za moju nejedačicu povrća :dada
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mama141705 » 21 ožu 2012, 20:44

Mi jučer napravili šparoge s jajima i isto su djeca mislila da je špinat u tavi.
Šparoge se narežu na 3 cm i skuhaju .Poslije ocijede i na malo maslinova ulja poprže,dodaju se razmućena jaja s malo mlijeka.Špek ne stavljam radi malog koji ne smije sol ali tko voli odlična je kombinacija.
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.