Sada je: 03 kol 2026, 01:18.

Ljetne mame i bebe (9. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (9. dio)

PostPostao/la rusulica » 20 ožu 2012, 16:09

Otprilike Nano u tvojim tjednima i ja sam imala vodenasti prozirni i nemirsni iscjedak, strahovala da nije plodna. Zvala sam pedijatra i rekao mi da stavim čisti komad tkanine četvrostruko presavijen u gaćice i ako probije sva 4 sloja da dođem jer postoji mogućnost da curka plodna. Bilo sve ok na kraju, zatvorena ko šipak

Renesme čestitam na curi, Vk isto

Znači octenisept kupujem
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rajvos » 20 ožu 2012, 18:25

rusulice kako se ja toga ne sjecam,pa ja zbog toga u petak napravila uzbunu od makarske do zagreba,hitno zvala dr i na pregled i on mi kaze "samo si se popiskila" :oops:
zato nana44 ne brini,al prati hoce biti ucestalo,meni se nije ponovilo
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Azzul » 20 ožu 2012, 19:12

da vas pozdravin malo :mah
sve nove curice - čestitam :srca ja čekan pregled u petak pa možda i nešto prijavin
jučer mi je beba u svom gurkanju napravila malu grbu na stomaku - ne znan jel nagurala glavu, guzu, nogu al koliko god bilo bolno ja se razjaukano raznježih

asti kad vidin da se neke opako približavaju 30im tjednima - kako vrime leti
još malo...
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la rusulica » 20 ožu 2012, 19:34

Rajvos nisam pratila na satu :oops: ja sam odmah sumljala na mokraću ali nije bilo ni boje ni mirisa tako da kod mene nije bio piš, piš nego samo obilniji iscjedak i znoj valjda
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Stellina » 20 ožu 2012, 20:36

Azul,I meni se ovo jucer navecer dogodilo i bas sam sve sva raznjezila iako sam u istom trenu ostala i sokirana jer nisam bila sigurna sta je pod prstima :shock Dragi je pipkao , a ja sam drzala prste dalje jer me obuzeo neki strah, nemam pojma... osjetiti drugo tijelo u svom tijelu iskreno i nije nesto na sta sam naucena :mrgreen

Cure cestitam na curicama :joy :joy :joy

Rajvos i ja imam tih problema sa vodenastim isjedkom i nekad zaista izadje dosta. Od kad mi se to dogadja i od kad nesvjesno ispustam pipi prilikom kihanja il kasljanja :mrgreen , nosim uvijek onaj tanki carfree ulozak i sve pet. :dada Imam sljedeci tjedan termin kod babice pa cu je pitati dal je normalno, iako meni je sve normalno :nokti , previse sam flegma za prvu trudnocu, vjerojatno jer sam sama sebi utuvula u glavu da ce sve biti ok :yess
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rajvos » 20 ožu 2012, 20:40

Pa izgleda da je to sve normalno,al mene su odmah poslali još i urinukulturu raditi,sutra ce biti nalaz,a i beba mi bas sjedi na mjehuru
a ja sam ti paničar :oops:
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 20 ožu 2012, 20:48

Daj draga nemoj se brinuti, bit ce sve ok :dada Mozda je i bolje koja kontrole vise, pogotov ako si panicar, barem se smiris.

Ja sam previse smirena, izgleda ko da sam troje djece vec rodila. :mrgreen

Odo si uzeti jedan Mars sladoled, pao mi secer sve mi se cini :nokti :ajme
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suncica77 » 20 ožu 2012, 20:52

odjednom osjecam neku slabost , nekakva mi muka,
laganu bol kao da cu dobit mengu , odjednom sva nikakva :/
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maja D » 20 ožu 2012, 21:09

:mah
suncice, nadam se da je to brzo-prolazna slabost :hug

cestitke na svim dobrim pregledima i informacijama o spolu bebice. :srca
kod nas je sve ok, osim sto je mm posao na klimavim nogama pa se brinem(o) zbog toga ... ali valjda ce se srediti nesto do dolaska novog clana porodice. djecak je aktivan, cim se ja umirim osjetim lupkanje ili namjestanje :) u petak imam pregled pa se radujem sto cu ga vidjeti. stomak mi je u ovoj trudnoci fakat nisko, bas mi to pocinje lagano smetati. :/

:kiss
Ena, 22.05.2003 & Dino, 13.06.2012
Maja D
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nana44 » 20 ožu 2012, 23:50

Hvala na odgovorima! :kiss Evo držim krpicu kako mi je Rusulica rekla pa ćemo vidit ujutro. Popodne nije toliko bilo, prpa me uhvatila jer je bez boje i mirisa,al očito nije ništa. A kad kihnem onda mi se zna dogodit da malo pišnem jer mi je trbuh skroz nisko i pritisak mi je na mjehur. Utješile ste me da nije ništa strašno pa sam mirnija,sa čekam jutro da vidim stanje. :kima
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nana44 » 21 ožu 2012, 08:32

Jutro! :srca
Noć prošla super,pokus uspio,krpica suha,znači nije plodna već očito samo malo jači iscjedak. :yess
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Vk1986 » 21 ožu 2012, 08:40

jutro svima..
I jaa isto mislim da je rano za prognoze za carski,ali eto..
Imam pitanje za vas koje čekate curice,imate li spremna imena?kako će se zvati?
slika
Vk1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana30 » 21 ožu 2012, 09:48

CURKE ČESTITAM NA VAŠIM CURICAMA :joy :joy :zivili ja ću roditi u vinogradskoj; i meni je bebica prošli puta bila okrenuta na zadak i dr. mi je rekao da ima još vremena da se okrene kako treba,
jedva čekam ponedjeljak idemo na anomaly scan ... mene i dalje glavobolja rastura svaki dan već 3tjedna :gaah šta je najgore nije tipicna glavobolja nego probadajuća cudna, ne gine mi pregled kod neurologa, jer mislim da ova glavobolja nema veze sa trudnoćom. :angry
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 21 ožu 2012, 10:49

O pa imamo dvije Nane :D ko će vas sad razlikovat

Nano 44 drago mi je da sam ti pomogla. Zapravo je i kod mene bila ista situacija. Po noći ništa a popodne ili predvečer pojačan iscjedak. Ja sam se tad bila preforsirala fizički pa me bilo strah da nisam otvorena i dr mi je savjetova da malo više odmaram. To sam i napravila i iscjedak se smanjio za par dana

Nano 30 pa ti si tek u 19 tjednu, tvoja beba još radi salta svakodnevno, tek se zalaufala :D
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rajvos » 21 ožu 2012, 11:37

Jutro
nana 44 onda jel ides dr danas?
suncice nadam se da si ok i da su ti grcevi prosli
a sto se tice imena mi znamo:Patricija Iva, obadva imena su imaju svoje znacenje i razlog :D
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la DesertRose » 21 ožu 2012, 12:13

Vk1986 je napisao/la:jutro svima..
Imam pitanje za vas koje čekate curice,imate li spremna imena?kako će se zvati?

Moja curica će se najvjerojatnije zvati Lana, a tvoja?
DesertRose
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 21 ožu 2012, 12:23

ja se mučim s imenom, s L smo znali godinama unaprid a sad :ne teško ćemo se dogovorit pošto oboje imamo svoje kombinacije. jedino da spojimo pa damo 2 imena ali ne znam koliko je to praktično ditetu kasnije u životu
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Nana30 » 21 ožu 2012, 13:06

Ja se isto mučim sa ženskim imenima, za sada mi se sviđa Leona,Lorena, Lana i Patricija, za dečka imam ime a to je Patrik :luv
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 21 ožu 2012, 13:25

meni se vec godinama sviđa Ema ali sad muz predlaze Eva ,tako da jos nismo odlucili

hvala bolje sam , juce sam bila onako slaba 2h nesto mi doslo :dunno
sad sam punila zemlju u kaktuse svoje i iznijela ih na balkon ,
zalila tulipane , tako sam se umorila od tog silnog posla :lol :nesvist
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rajvos » 21 ožu 2012, 14:17

Nana30 je napisao/la:Ja se isto mučim sa ženskim imenima, za sada mi se sviđa Leona,Lorena, Lana i Patricija, za dečka imam ime a to je Patrik :luv

to su i nase varijante bile,Patrik ili Patricija :luv
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la rusulica » 21 ožu 2012, 15:34

Ja volin sva imena na L al sad su u igri neke druge šeme. Laura nije ime dobila ni po kome a sad bi ja po mojoj baki a mm po njegovoj jer su nas zadužile. Moja se zove Marija a i meni i mm se otprije već sviđa ime Marieta. Njegova baba se zvala Iva. Htjeli smo lauri dat krsno iva jer je tada umrla njegova baka ali svećenik ( :angry ) nije dao pa bi mm sad ovoj bebi dao to ime. Meni se Ne sviđa samo Iva (u daklmaciji se svaka druga baba zove Iva - Ivuška) a varijacije na to ime su mi sve gore od goreg - Ivana, ivka, Ivna.... ništa mi se ne sviđa. Moglo bi Marieta- Iva al nisam baš obožavatelj tih dvojnih imena zbog komplikacija u dokumentima. Sviđa mi se još i Stela- Iva, Nikoleta, Maris, Barbara, Brigita, Karmela (ali me asocira na onu reklamu Karamelaaaaa).
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Nana30 » 21 ožu 2012, 15:41

e da zaboravila sam i ime Lucija mi je lijepo :dada
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamac2012 » 21 ožu 2012, 16:01

Mi jos pregovaramo oko imena.... :D

nego bas razmisljam, sad kao trudnice smo dosta ogranicene s tom hranom zbog toksoplasme i listerije...bla bla bla
kako je dok cemo dojit? da li onda vise nema tih opasnosti ili ista hrana ostaje zabranjena???
ajmo iskusne mamice, help...da znam kolko cu jos morat pazit :conf :kima
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nana44 » 21 ožu 2012, 16:04

Rajvos u petak ujutro idem u dr, nije me mogla naručiti prije.

Rusulice ima bit da je i kod mene stvar preforsiranja jer smo u dnevnom micali neke stvari pa sam se fizički malo izmučila, evo danas već upola manje curi.

Ja o ženskim imenima nisam niti razmišljala jer sam nekako uvjerena od prvog dana da nosim muško, a i ako je virovat onim babskim pričama kako ti s muškim sve ide u trbuh a trbuh ide u špic i po tome ispada da je dečko, nadam se da će u petak htjet pokazat spol. Ako bude muškić zvat će se najvjerojatnije Niko, to mi se ime sviđa još iz doba puberteta, a i tako se zove tata od dragog pa ćemo ga počastit. A ako nas iznenadi pa bude cura, imamo još vrimena za razmišljanje. :gata

Patricija mi je baš super ime i nije toliko često, a nekako zvuči baš jako, a opet umiljato; Lucija ili Luce su mi isto super imena, tako mi se od rodice mala zove. Ja preferiram nekako kraća imena jer od dugih odma naprave nadimke pa tako da na kraju dite niko ni ne zove pravim imenom.

Suncice drago mi je da si bolje, možda je to malo i proljetni umor bio. ;)
Nana 30 držim fige da su glavobolje bezopasne. :moli Nosiš li možda naočale, da ti se dioptrija nije pokvarila u trudnoći, zna i do toga doći. Ovo je stvarno neko sasvim drugo stanje. :nesvist

Mamac ja se hranim isto ako i prije, jedino što tunjevinu ne jedem baš jer ona kao nije preporučljiva.
A kad dojiš znam da kažu da jedeš laganu hranu, ne začinjenu, više kao lešo jer sve to dijete prima kroz mlijeko pa zbog grčeva. Ovdje cure pišu o dojenju pa možda ima i o tome viewforum.php?f=38
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 21 ožu 2012, 17:02

mamac2012 je napisao/la:Mi jos pregovaramo oko imena.... :D

nego bas razmisljam, sad kao trudnice smo dosta ogranicene s tom hranom zbog toksoplasme i listerije...bla bla bla
kako je dok cemo dojit? da li onda vise nema tih opasnosti ili ista hrana ostaje zabranjena???
ajmo iskusne mamice, help...da znam kolko cu jos morat pazit :conf :kima

ja to na pocetku pazila vise ne
jedem sta mi se jede :dunno
kad budem dojila pazit cu na hranu koja izaziva grcice a ostalo jest cu
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la suncica77 » 21 ožu 2012, 17:04

nana :lol ne bi bas rekla , meni sve ide u trbuh i nekako mi je spicast a nosim curu
i da moj bi bio isto Niko da je deckic :luv
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Azzul » 21 ožu 2012, 17:28

suncica77 je napisao/la:ja to na pocetku pazila vise ne
jedem sta mi se jede :dunno
kad budem dojila pazit cu na hranu koja izaziva grcice a ostalo jest cu

:daj5 ovako i ja
šta se tiče imena ja san dragom odavno rekla da bira oće li dat ime il prezime ditetu tako da iman potpunu slobodu u izboru :hahaha
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la Stellina » 21 ožu 2012, 18:11

Ja isto jedem sve normalno ko i prije jedino sto voce i povrce perem sa soda bikarbonom i sve 5. Ja sam vegetarijnka i crkla bi bez povrca, voca i mlijecnih proizvoda :nesvist

Curke lijepa su vam imena. Ja sam za curicu htjela Ameliè i ako ce sljedeca biti curetak zvat ce se tako :luv

Rekla sam ako ce biti musko da ce najvjerojatnije morati MM izabrati jer meni su ovdje su sva imena ista...Lorenzo, Francesco, Marco, Luca, Mattias itd. Ne bi da kad viknem ime svog djeteta na igralistu da se njih 10 okrene.
I tako smo negdje na pocetku trudnoce bili na pregledu i on je ugledao neku razglednicu sa slikom nekog klinca koji se zvao Ian i svidjelo mu se. Potpuno je poludio na to ime, tako da ce se nas pisonja zvati Ian :luv Ufff bas mi je cudno to napisati bas zbog toga jer smo rekli da ce to ostati medju nama do poroda , al et tu me niko ne pozna pa smijem :mrgreen

Ja sam u zadnja 3 dana pukla na breskve. Neka ludjacka zelja za breskvama i danas ih nadjem :joy :joy Kupila sam odmah kilu i pol :ajme
Dosla sam kuci , nisam se ni raspakirala, natocila sam si casu vocnog soka -breskva u jednu ruku, casa u drugu i udri. Kasnije sam se sama sebi smijala :hahaha

Bila sam danas na plivanju i bas se super osjecam sad ;)
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suncica77 » 21 ožu 2012, 20:18

meni je i Jan divno ime ( sa j ) ali mm nije bas nesto

meni se jede kuhani kukuruz :mrgreen

ja danas malo setala po trgovinama i kupila 4 carapice i patikice 0-3mj :nesvist rozeee
slobodno recite da sam luda :D ali bilo sve snizeno 50%
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nana30 » 21 ožu 2012, 20:49

Hvala nana 44 ne nosim naočale, imam dobar vid barem tako mislim :dunno do sada nisam nikada imala problema sa vidom, evo od popodne me glava ne boli, ali bojim se sutra jer probadanja poćinju nakon buđenja :ajme slj.tjedan idem kod neurologa pa ćemo vidjeti
:mah
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.