Sada je: 07 kol 2026, 14:12.

TmamaKiN2 je napisao/la:vidim da je osvanuo recept za sunku u kruhu. ja sam upravo dosla pitat SOLEUU za recept, ona je pred koju godinu pekla po j.oliver receptu, jel se jos sjecas??odlicno mi je uspjelo, radila sam isto po baznom receptu j. olivera

evo, ovo ti je osnovni recept
1 kg ostrog brasna, 625 ml mlake vode, 30 g svjezeg kvasca, 2 zlice secera, 1 zlica morske soli, brasno za posipanje
umijesiti tijesto od ovih sastojaka (ja sam stavila cijelu kockicu germe, 40 g)
tijesto vrlo energicno i konstantno mijesiti minimalno 5 min. al ono ful ga razvlaciti (on kaze presavijati, gnjeciti, lupati, gurati.... ) uglavnom, dobro ga izgnjaviti dok ne postane svilenasto i elasticno.
tijesto staviti u zdjelu, gornju stranu tijesta posuti brasnom, prekriti proz. folijom i ostaviti na toplom da se dize, bar pola sata, odnosno dok se smjesa ne udvostruci.
lim namazes, pospes brasnom pa prebacis dignuto tijesto u lim, lagano formiras, na sredinu stavis sunku, pjenasto smuckas jaje i premazes sunku, prebacis jednu stranu tijesta preko sunke, vanjske rubove isto premazes pa preko tog i drugi dio tijesta. rubove s obje strane malo stisnes da se slijepe pa cijelo tijesto izvana omazes jajetom.
stavis peci u toplu pecnicu, na 180°C nekih 35-40 min.
izvadis iz pecnice i prekrijes tkaninom (to je moj sistem, j. oliver to ne spominje, on samo kaze - prebaci na resetku i hladi 30ak min).
i ja i moji decki smo odusevljeni, jako je ukusno a i dekorativno. vidis da se i fino reze![]()

nakon sto godina! a nekada je bio tako popularan 

kao i obično

lara72 je napisao/la:Sve super izgleda.
Solea zašto ne mogu ostaviti komentar na blogu?

anamija, sorry, radila sam po tvom receptu, ali sam ga prepolovila, mozda neki omjer nisam pogodila
ukusne su, ali se nisu digle i tvrde su

jel ti bilo fino?
hvala jos jednom.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.