Zbog infekcije moram uzimati terapiju koja je kontraindikovana s dojenjem. Mali ima 20 dana i od prekjuče sam mu uključila AD od HIPP-a. ja se izdajam da bi održala produkciju. trenutno izdojim po 50 ml iz svake dojke. ne znam da li je to dovoljno da održim produkciju. on sad pojede oko 90 ml adaptiranog po obroku. brinem se da li ću narednih 10 dana koliko moram biti na antibioticima uspjeti održati laktaciju. izdajam svaka 4 sata, a uz to na lijevoj dojci imam začepljenje kanalića što mi dodatno otežava. na njoj izdojim bez problema 30 ml, a preostalih 20 uz tople obloge i jaku masažu.. kamen unutra još stoji. strah me da stavim kupus da ne smanjim laktaciju još više...
da li je za održavanje laktacije dovoljno koliko-toliko izdojiti, čisto da se očuva produkcija pa će bebač kasnije kad se vratimo navući koliko mu treba ili ima određena količina koju moram održavati?
mlijeko mu dajem na aventovu newborn bočicu.. bojim se da li će prihvatit sisu nakon 2 sedmice nedojenje. iskustva???
i još nešto: uključili smo hipp ad, ali on poprilično povraća. da li promijenim ad?

neve, spašavaj 

jesi li izdajala obje pri svakom izdajanju???